Járvány téma

Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

WEBBeteg.hu

Koronavírus

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, tünetek esetén pedig mindenképp maradjon otthon!

Lesz-e még influenza 2021-ben? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. Ócsai Lajos

Influenza

Vajon várható-e az influenzavírus ismételt megjelenése a járványügyi intézkedések ellenére is? A kérdésre Dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember válaszol.

Koronavírus-fertőzöttek számának alakulása Magyarországon

WEBBeteg, koronavirus.gov.hu

Koronavírus

Az ismert, adott napon fennálló COVID-19-fertőzéses esetek számának időbeli alakulása és megyék szerinti eloszlása Magyarországon. Oldalunk naponta frissül.

A Nipah-vírus virológusok szerint újabb pandémiát indíthat el, akár magasabb halálozással

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Bak Marianna, biológus

Az indiai Kerala tartományban nemrégiben egy 12 éves fiú vesztette életét Nipah-vírus okozta fertőzésben, amiről eddig sokan még csak nem is hallottak. A denevérekben élő, tudományos nevén Nipah henipavirus képes más állatok mellett az embert is megfertőzni.

Koronavírus: tovább nőtt a fertőzöttek száma

WEBBeteg

189 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak a péntek reggeli adatok szerint, és egy beteg elhunyt. Jelenleg 82 beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus: 180 új fertőzött, elhunyt egy beteg

WEBBeteg

A csütörtök reggel közzétett adatok szerint 180 új fertőzést igazoltak hazánkban, ami a napi esetszámok további emelkedését jelenti. Elhunyt egy beteg, a járvány kezdete óta az elhunytak száma 30 056 fő. 93 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

COVID-térkép európai nyaralást tervezőknek

WEBBeteg

A horvát tengerpart és egyes osztrák tartományok is a sárga zónába kerültek az Európai Betegségvédelmi és Járványvédelmi Központ (ECDC) friss, régiós szintű térképén.

Koronavírus: 100 fölött a napi esetszám

WEBBeteg

A péntek reggeli adatok szerint 104 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon. Elhunyt egy beteg, így az elhunytak száma a járvány kezdete óta 30 038 fő. 83 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

Koronavírus napi jelentés: 85 új fertőzött, nincs újabb elhunyt

WEBBeteg

A pénteken közzétett adatok szerint Magyarországon 85 új fertőzöttet igazoltak. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma a járvány kezdete óta összesen továbbra is 30 020 fő.

Nyugat-Európában már dúl a negyedik hullám, de nagyon más, mint az előző

WEBBeteg

Több európai országban hetek, sőt napok alatt robbant be a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és már a tavaszi hullámmal azonos magasságban jár a napi új esetek száma. Az esetszámot azonban nem követi a halálos áldozatok számának emelkedése, amely vélhetően már a védőoltásokkal áll összefüggésben.