Gyorsteszt téma

Női fertőzések diagnosztikája gyorstesztekkel

Támogatott tartalom - A-Lab Pharma

A terhességi gyorstesztek és a COVID-tesztek használata ma már mindennapossá vált, és sok nő ismerkedik új, női gyorstesztekkel is, amelyek azonnali, pontos eredményt adnak kisebb költségek mellett. (x)

Helicobacter pylori kimutatására alkalmas tesztek

WEBBeteg - Dr. Plósz János, belgyógyász, gasztroenterológus

Mikor érdemes Helicobacter pylori fertőzés kimutatására irányuló vizsgálatokat végezni? Milyen módszerek állnak rendelkezésre a Helicobacter pylori fertőzés kimutatására? Mire számíthat a beteg, szükséges-e előkészület, hogyan történnek ezek a vizsgálatok? Melyek a hazai gyakorlatban elsődlegesen alkalmazott módszerek? Milyen további tesztek léteznek még?

Vizeletvizsgálat - Mikor ajánlott, és mire érdemes figyelni mintaadásnál?

WEBBeteg - Dr. Vajda Orsolya, háziorvos

Már a középkorban felismerték, hogy a vizelet tulajdonságai összefüggenek bizonyos betegségekkel vagy tünetekkel. A vizeletet átlátszó üvegbe töltötték és úgy nézték, hogy tartalmaz-e valamilyen szemcsét, üledéket.

Gyors, olcsó és megbízható megoldás koronavírus-tesztelésre Clungene gyorstesztekkel

Szponzorált tartalom

Minden napunk, óránk, sőt percünk is a koronavírus-járvány körül forog. Az oltási program megkezdésével egy fontos lépést tettünk a terjedés megfékezésére, azonban ennek pozitív hatásaihoz még idő kell. Addig folytatni kell az óvintézkedések betartását, és a fertőzött személyek hatékony, mielőbbi kiszűrését rendszeres teszteléssel. Ehhez nyújtanak költséghatékony megoldást a Clungene gyorstesztek. (x)

Rendhagyó tesztelési lehetőségekkel küzd a járvány ellen az Oktogon Medical Center

Szponzorált tartalom

Hiába jelent meg Magyarországon már többféle vakcina, és hiába kezdődtek el az oltások, a koronavírus-járvány visszaszorítása egy rendkívül hosszú folyamatnak ígérkezik, amiben óriási szerepet kapnak a folyamatos tesztelések. (x)

Koronavírus: már használják az új gyorsteszteket hazánkban

InfoRádió

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta, ha a 30 ezer darab tesztet a 750 mentőegység elhasználja, lesz utánpótlás. A mentőket a helyes betegút kiválasztásában segíti leginkább.

Új PCR-gyorstesztet fejlesztettek Magyarországon

MTI

Sokkal gyorsabban és egyszerűbben hozhat eredményt az az új PCR-teszt, amelyet Magyarországon fejlesztettek ki - mondta Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Koronavirus - újabb gyorstesztet engedélyeztek

portfolio.hu

Engedélyezték a Becton Dickinson koronavírus kimutatására alkalmas 15 perces gyorstesztjét, a CE-jelölést elfogadó országokban. A termék várhatóan októbertől kerül forgalomba - írja a portfolio.hu.

Koronavírus gyorstesztet végez a Pozitron-Diagnosztika Központ

Pozitron-Diagnosztika Központ - Szponzorált tartalom

2020.04.16-i nappal kezdődően a XI. kerületben működő Pozitron-Diagnosztika Központban is elérhetővé válik a koronavírus vizsgálat. A gyorstesztek rendelkezésre állnak, a mai naptól várjuk a jelentkezéseket. (x)

Koronavírus gyorstesztek - Érdemes?

WEBBeteg.hu

A koronavírus kimutatására kétféle típusú teszt létezik. A hivatalosan is diagnosztizált eseteket kimutató PCR teszt mellett egyre több helyen érhetőek el térítés ellenében, önként választhatóan a különböző gyorstesztek. Mire alkalmasak ezek a tesztek és mire nem?