Gyorsteszt téma

Vizeletvizsgálat - Mikor ajánlott, és mire érdemes figyelni mintaadásnál?

WEBBeteg - Dr. Vajda Orsolya, háziorvos

Már a középkorban felismerték, hogy a vizelet tulajdonságai összefüggenek bizonyos betegségekkel vagy tünetekkel. A vizeletet átlátszó üvegbe töltötték és úgy nézték, hogy tartalmaz-e valamilyen szemcsét, üledéket.

Gyors, olcsó és megbízható megoldás koronavírus-tesztelésre Clungene gyorstesztekkel

Szponzorált tartalom

Minden napunk, óránk, sőt percünk is a koronavírus-járvány körül forog. Az oltási program megkezdésével egy fontos lépést tettünk a terjedés megfékezésére, azonban ennek pozitív hatásaihoz még idő kell. Addig folytatni kell az óvintézkedések betartását, és a fertőzött személyek hatékony, mielőbbi kiszűrését rendszeres teszteléssel. Ehhez nyújtanak költséghatékony megoldást a Clungene gyorstesztek. (x)

Rendhagyó tesztelési lehetőségekkel küzd a járvány ellen az Oktogon Medical Center

Szponzorált tartalom

Hiába jelent meg Magyarországon már többféle vakcina, és hiába kezdődtek el az oltások, a koronavírus-járvány visszaszorítása egy rendkívül hosszú folyamatnak ígérkezik, amiben óriási szerepet kapnak a folyamatos tesztelések. (x)

Helicobacter pylori kimutatására alkalmas tesztek

WEBBeteg - Dr. Plósz János, belgyógyász, gasztroenterológus

Mikor érdemes Helicobacter pylori fertőzés kimutatására irányuló vizsgálatokat végezni? Milyen módszerek állnak rendelkezésre a Helicobacter pylori fertőzés kimutatására? Mire számíthat a beteg, szükséges-e előkészület, hogyan történnek ezek a vizsgálatok? Melyek a hazai gyakorlatban elsődlegesen alkalmazott módszerek? Milyen további tesztek léteznek még?

Koronavírus: már használják az új gyorsteszteket hazánkban

InfoRádió

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta, ha a 30 ezer darab tesztet a 750 mentőegység elhasználja, lesz utánpótlás. A mentőket a helyes betegút kiválasztásában segíti leginkább.

Új PCR-gyorstesztet fejlesztettek Magyarországon

MTI

Sokkal gyorsabban és egyszerűbben hozhat eredményt az az új PCR-teszt, amelyet Magyarországon fejlesztettek ki - mondta Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese kedden a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Koronavirus - újabb gyorstesztet engedélyeztek

portfolio.hu

Engedélyezték a Becton Dickinson koronavírus kimutatására alkalmas 15 perces gyorstesztjét, a CE-jelölést elfogadó országokban. A termék várhatóan októbertől kerül forgalomba - írja a portfolio.hu.

Koronavírus gyorstesztet végez a Pozitron-Diagnosztika Központ

Pozitron-Diagnosztika Központ - Szponzorált tartalom

2020.04.16-i nappal kezdődően a XI. kerületben működő Pozitron-Diagnosztika Központban is elérhetővé válik a koronavírus vizsgálat. A gyorstesztek rendelkezésre állnak, a mai naptól várjuk a jelentkezéseket. (x)

Koronavírus gyorstesztek - Érdemes?

WEBBeteg.hu

A koronavírus kimutatására kétféle típusú teszt létezik. A hivatalosan is diagnosztizált eseteket kimutató PCR teszt mellett egyre több helyen érhetőek el térítés ellenében, önként választhatóan a különböző gyorstesztek. Mire alkalmasak ezek a tesztek és mire nem?

Végezzen otthon ételintolerancia tesztet!

Támogatott tartalom

Az ételintolerancia egyre gyakoribb probléma Magyarországon is, ezért rendszeres emésztési zavar (hasmenés, irritábilis bél szindróma, puffadás) vagy bőrprobléma (száraz, viszkető bőr, ekcéma), de akár migrén, kimerültség esetén is érdemes erre a betegségre gondolni. Idén márciustól a magyar piacon is elérhető, otthon elvégezhető YorkTest ételintolerancia tesztek professzionális segítséget nyújtanak a szűrésben. (X)