• Depresszió cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg összeállítás - Szakértő: Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2019-01-07 18:33
    Depresszió
    A depresszió mára gyakori betegséggé vált, amely világszerte legalább 300 millió embert érint. Kezeletlen esetben a depresszió egy lefelé menő spirált eredményezhet, amely végén a rokkantság, az önellátási képtelenség, sőt akár az öngyilkosság is állhat.
    Panaszok
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2018-12-23 13:03
    A Szeretet ünnepe nagyon sok gyermek és felnőtt számára boldogságos készülődést jelent a meghitt percekre, órákra, napokra, s amikor a család együtt lehet a fenyőillatú meleg otthonokban, a szépen megterített asztal körül.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2018-12-17 11:36
    A relaxáció pihenést, ellazulást jelent. A mindennapokban relaxáló hatású lehet egy séta, zenehallgatás, egy film megnézése. Bármi, ami kiszakít az addigi megfeszített tevékenységből.
    Egészségmegőrzés
    Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
    2018-12-13 16:09
    Az egyre rövidülő nappalok és a sokszor borús, esős időjárás rossz hatással lehet a közérzetünkre. Szakértőnk segítségével utánajártunk, hogyan védekezhetünk a téli időszakban sokakat érintő lehangoltság és álmosság tünetei ellen.
    Panaszok
    Oxygen Fájdalomcentrum - Dr. Dobos Márta, holisztikus szemléletű ortopéd orvos
    2018-12-11 18:36
    Közös genetikai faktorok állhatnak a hátfájdalom és a depresszió mögött egy friss tanulmány szerint. Dr. Dobos Márta ortopéd szakorvos szerint az összefüggések kétirányúak.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dervalics Dóra, pszichológus
    2018-12-10 18:36
    A lisztérzékenység (cöliákia) a leggyakrabban előforduló felszívódási zavar. Kezelése szigorú és élethosszig tartó diéta, mely anyagilag és érzelmileg is jelentősen megterheli a beteget és családját.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr Diószegi Judit, pszichiáter
    2018-12-08 19:03
    Mániákusan ragaszkodom dolgokhoz (szerelem, egyes tárgyak, meggyőződések). Olykor pedig nagyon magam alatt vagyok, de annyira, hogy szinte mindig felmerül akár az öngyilkosság kérdése is. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2018-12-02 09:36
    Egy, a YouTube-ra feltöltött meglepően népszerű 6 perces videó a zeneterápiára az Alzheimer-kórban (AD) és demenciában szenvedő betegek tüneteit enyhítő lehetséges módszerként hívja fel a figyelmet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-11-28 13:03
    Amennyiben a halláscsökkenés a kor előrehaladtával fokozatosan alakul ki, akkor nem tulajdonítunk akkora jelentőséget neki, sokszor nem is tűnik fel a probléma, de amikor a családtagjaink jelzik, hogy egyre hangosabban beszélünk, félreértünk szavakat és ezért kellemetlenül érezzük magunkat, akkor döbbenünk rá a valóságra.
    Élet betegséggel
    Oxygen Medical - Dr. Babai László, életmódorvos
    2018-11-22 18:46
    A mozgás szinte második gyógyszerként hat a depresszióban szenvedő betegekre, akik egy megfelelően kialakított életmóddal jelentősen enyhíthetik a tüneteiket. Az összefüggésekről dr. Babai László életmódorvos beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Veress Dóra, pszichiáter
    2018-11-12 16:06
    A párom elvesztette a munkáját, állandóan kimerült, rosszkedvű, sehová nem akar menni (orvoshoz pláne nem), senkivel nem akar beszélni, és a szex sem érdekli. Ez már depresszió? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!