• Depresszió cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2020-06-04 15:35
    A depresszió nem azonos a rossz hangulattal. Figyelmeztető jelek, amiből arra következtethet, hogy Ön vagy ismerőse valóban depresszióban szenved.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2020-07-30 09:36
    Sokféle ok, külső körülmény is eredményezheti azt a lelki állapotot, hangulatot, amit depresszió néven betegségként diagnosztizálunk. Fontos hangsúlyozni, hogy nem pillanatnyi rosszkedvről, rossz napról van szó, hanem egy állandósuló helyzetről, ami többnyire időszakosan, hosszabb-rövidebb epizódokban jelentkezik.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter főorvos
    2020-07-28 07:06
    Világszerte a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak a hangulatjavítók. A ma is használt főbb készítmények használata már több évtizedes múltra tekint vissza, így a gyógyszerektől várható hatások és esetleges mellékhatások is jól ismertek a gyakorló szakorvosok körében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Muszil Dóra, pszichiáter
    2020-07-23 03:06
    A mindennapi szóhasználatban a depresszió kifejezést leginkább akkor használjuk, ha valaki lehangolt vagy rosszkedvű. Fontos tudni azonban, hogy a klinikai depresszió nemcsak tartós kedvetlenséget jelent, hanem ennél jóval többet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Kósa-Boda Veronika, újságíró
    2020-07-16 16:03
    Napi bioritmusunk szinte minden testi folyamatunkat pontosan szabályozza a sejtosztódástól a hormonok elválasztásáig, de még azt is, hogy mikor leszünk éhesek. Bizonyos génjeink óraműként dolgoznak, s ha porszem kerül ebbe az óraműbe, az akár depresszióhoz is vezethet. A család szerepe kiemelten fontos a felismerésben és a kezelésben egyaránt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2020-07-11 19:03
    A felesleges kilók, amelyeket - ha tetszik, ha nem - mindenhova magunkkal cipelünk, nemcsak szervezetünket terhelik meg rendkívüli módon, hanem - ahogy az számos tanulmányból is kiderül - a depresszió kialakulásának a kockázatát is jelentősen fokozzák.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus és gyermekneurológus
    2020-07-09 20:34
    A depressziót és a szorongást pszichés megbetegedésként tartják számon, ám bizonyos esetekben szervi, idegrendszeri zavarok, betegségek is okozhatják.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-06-30 13:03
    A nyár sok embernek egyet jelent a napsütéssel, nyaralással, sporttal és szabadidős tevékenységekkel. Vannak azonban olyan emberek is, akik számára a nyár örömök helyett megpróbáltatást és szomorúságot hoz, sőt akár súlyos depresszióba is süllyedhetnek.
    Betegségek megértése
    drportal.hu
    2020-06-26 11:05
    A Pediatrics szakmai folyóiratban 2016-ban megjelent tanulmány szerint a fiatal, átlagosan 25 éves kispapák közt 68 százalékkal több depressziós tünet jelentkezik az apává válás első 5 évében. Ez az adat a párkapcsolatban és gyermekükkel együtt élő apákra vonatkozik. Mi okozza a kispapa-depressziót?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2020-06-21 09:33
    Sokan nem így tudják, de az enyhe depressziót is kezelni kell a súlyosabbra fordulás elkerülése céljából. Ugyanakkor általánosan érvényes, hogy minden esetben érdemes pszichiáterhez fordulni. Lássuk, melyek a terápiás lehetőségek.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
    2020-06-18 05:06
    A 60 év feletti férfiak közül csaknem minden ötödiket érinti a vizelet inkontinencia. Ez nagyon sok embert jelent, ám ennek ellenére valószínűleg Ön sem tud olyanról, aki ezt bevallotta volna.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!