Vírus téma

Még több évig fertőzhet a H1N1 vírus

WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró

Nem lélegezhetünk fel akkor sem, ha elhagyja hazánkat a világjárvány, a pandémiát okozó H1N1 vírus ugyanis még csaknem 3 évig fenyegeti a lakosságot.

Ritka vírust aktivál a gyógyszer

MTI

A szklerózis multiplex kezelésére használt egyik szer felébreszt és felerősít egy ritka, agyat megtámadó vírust - közölték szerdán amerikai kutatók.

Vírus is okozhat prosztatarákot

MTI

Egy állatokban rákkeltőként ismert vírus megtalálható a prosztatatumorok egy részében is - közölték kutatók az amerikai tudományos akadémia folyóiratának (PNAS) hétfőn megjelent számában.

Már közel száz új influenzás megbetegedést regisztráltak Magyarországon

MTI, Független Hírügynökség

Magyarország az elmúlt 24 órában újabb 8 igazolt A(H1N1) vírusfertőzést jelentett az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központnak (ECDC), ezzel összesen már 94 az itthoni megbetegedések száma, amelyek közül egy halállal végződött.

Emberre is veszélyes lehet a sertésekben felfedezett Ebola vírus

MTI

Aggasztja a tudósokat a Fülöp-szigeteki sertések körében terjedő Ebola vírus; a szakértők attól tartanak, hogy a vírus mutálódhat, és az emberekre is fokozottan veszélyes lehet.

Immunrendszerünk és a rák

MTI

Sikk manapság az immunrendszerről beszélni. Lépten-nyomon hallani olyan szakkifejezéseket nem szakemberek szájából is, mint immunreakció, immunhiány, immunerősítés, és így tovább. Valami új divatról van szó, vagy az immunrendszer egyre nagyobb jelentőségéről? - dr. Petrányi Győző akadémikus, az immunológia professzora válaszol.

Nem az új influenzavírussal fertőződtek a Szombathelyen kezelt betegek

MTI

A megerősítő vizsgálat eredménye szerint nem az új típusú influenzavírussal fertőződött meg az a két ausztrál állampolgár, akit vasárnap szállítottak a szombathelyi Markusovszky Kórházba a betegségre utaló tünetekkel - közölte az intézmény elnök-vezérigazgató főorvosa kedden az MTI-vel.

Azonosítottak egy új halálos vírust Afrikában

Független Hírügynökség

A Lujónak elnevezett vírus tavaly ősszel öt embert fertőzött meg Zambiában és a Dél-Afrikában. Négyen meghaltak közülük, az ötödik feltehetően az orvosok által ajánlott gyógyszereknek köszönhetően, túlélte a fertőzést.

Fertőzőbb, mint a HIV - A Hepatitis B vírus

MTI

A hepatitis B igen sok problémát okoz, egy életre szólóan megnyomoríthatja akit megtámad, de tizedik halálokként sokaknak az életére tör. Fertőzőbb, mint az AIDS okozója, a HIV vírus, és a megfertőzöttek 10 százalékánál krónikus állapotot idéz elő májrákot, májzsugort okozva.

Biztonságosabb vírusterápia a rák ellen

MTI

Ártalmatlan náthavírust felhasználva sikerült elpusztítani egerekben a ráksejteket, miközben májuk nem károsodott - közölték pénteken brit kutatók.