Terhességi komplikáció téma

Terhességi fájdalmak és egészségi problémák

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Egyes terhességi kényelmetlenségek az első hetekben fordulnak elő, míg mások csak akkor jelentkeznek, mikor már közeledik a szülés időpontja. Sőt, vannak olyanok is, melyek a kezdetekkor jelentkeznek, elmúlnak, majd később újra felbukkannak.

Az álterhesség tünetei és okai

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az álterhesség, vagyis Pseudocyesis olyan állapot, amelyben egy nem várandós nő úgy véli, hogy terhes, még akkor is, ha nincs fizikai bizonyítéka a terhességnek.

Terhesség: Okozhat-e a testedzés vetélést?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Az egyik népszerű tv-sorozatban testedzés közben hasi görcsök jelentkeztek a terhessége elején lévő kismamánál, majd az orvosi vizsgálat igazolta a vetélés tényét. A torna okozhatta a vetélést vagy más ok valószínű?

A koffein gátolhatja a teherbeesést

MTI

A fokozott koffeinfogyasztás negatívan befolyásolhatja a várva várt gyermekáldást. Az élénkítő hatásáról ismert anyag ugyanis a petevezetékekben fékezi az izmok összehúzódását, ezáltal akadályozhatja a petesejt petefészekből méhbe vezető útját - derítették ki amerikai kutatók egereken végzett kísérletek segítségével.

Panaszok az első trimeszterben, amelyek orvosi beavatkozást igényelnek

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Terhes? Tudja meg, melyek azok a figyelmeztető jelek az első harmadban, melyek arra utalnak, hogy azonnali orvosi segítségre van szüksége!

A korai terhességi problémákról

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Azok a kismamák, akiknél komplikációk lépnek fel a gyermekvárás elején, mind az aktuális, mind a későbbi terhességeik során szorosabb megfigyelést igényelnek.