Pszichoterapeuta téma

Helyzetek, amikor segítség lehet a pszichoterápia

BP Digital Group - Támogatott tartalom - 2022-11-28 18:17
Életünk során sokszor kerülünk nehéz helyzetbe, aminek feldolgozására egyedül képtelenek vagyunk. Ezt sokan tartják gyengeségnek, és megpróbálják megoldani problémáikat a maguk módján, amit rosszabb esetben az alkohol vagy a drogok jelentenek. Ezek elkerülésére kiváló a pszichoterápia, aminek segítségével sok mindent megérthetünk a problémánkkal és saját magunkkal kapcsolatban is. (x)
Napjainkban a becslések alapján hazánkban hozzávetőlegesen 150.000 pár küzd meddőségi problémával, azonban más esetekben is előfordulhat, hogy két ember úgy dönt, hogy más vér szerinti gyermekét szeretné a sajátjaként nevelni. Az örökbefogadás lelki hátteréről a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet szakembereit, Dr. Süli Ágota pszichiátert, pszicho- és gyermekterapeutát kérdeztük.

Bóta Tímea

WEBBeteg - 2013-03-12 09:16
Bóta Tímea pszichológus, relaxációs terapeuta, a WEBBeteg.hu szakértőjének (Orvos válaszol) bemutatkozása.

Kik ők: pszichológus, pszichiáter, pszichoterapeuta?

WEBBeteg - Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter - 2010-11-06 08:17
"Nap mint nap találkozom a pszichiáter, a pszichológus és a pszichoterepauta kifejezésekkel. Szívesen venném, ha valaki el tudná világosan magyarázni a különbségeket." Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Ál-pszichoterapeuták és kóklerek

Független Hírügynökség - 2009-04-29 20:02
Vizsgálatot indított az ombudsman a Magyar Pszichológiai Társaság bejelentése nyomán. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa az egészségügyi miniszter segítségét is kérte az ügyben.
"Szeretném kikérni a tanácsát affelől, hogy ha van elszántság és gyógyulásra való igény, akkor lehet e a pánikbetegséget saját magunk erejéből meggyógyítani? Húsz éves vagyok, és gyógyszereket nem szeretnék szedni!" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kihez forduljak

Orvos valaszol - Kovács Piroska - 2011-07-27 22:39
Tud-e Budapesten olyan pszichoterapeutát ajánlani, aki jártas a családi terrorban felnőtt emberek kezelésében. Egy ideig jártam egy pszichológushoz, de nem igazán értem el változást. Most szeretnék mást keresni, de nem tudom hogyan találjak olyat, ak