Borderline személyiségzavar és terápia

Tisztelt Doktornő! A húgom problémájával fordulok Önhöz, akinél borderline személyiségzavart diagnosztizáltak nemrég, és egy alapítványhoz irányították, ahol kezelésben részesülhet. Tavasszal végezte el a gyógyszertári szakasszisztensi tanfolyamot, azóta a 4. vagy 5. munkahelyénél tart, sajnos valószínűleg épp e betegségéből kifolyólag is sehol nem tudja hosszútávon megállnia a helyét, őt mindig mindenhol megbántják, nagyon érzékeny, épp e hét péntekén kezd újra egy patikában. Az a legfőbb problémája jelenleg, hogy hétfőn délutánonként 3 órás elfoglaltságot fog neki jelenteni az orvosi kezelés, plusz egy nap még minden héten mennie kell, és hogyan oldja ezt meg munka mellett... Hiába nyugtatgatom, hogy biztos sikerülni fog, itt is-ott is kérhet alkalmazkodást ehhez, ő csak azt hajtogatja - és sajnos valószínűleg jogosan - hogy azt nem meri megmondani az új munkahelyen, hogy ilyen problémája van, mert őszerinte nem alkalmaznák, viszont egy hónapban muszáj legalább egy hétfői kezelésre elmennie, hogy sikeres legyen a terápia. Ezt mondták neki. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy a fentiek ismeretében Budapesten tud-e olyan lehetőséget, ahol munka mellett is el tudna járni kezelésekre, bár gyanítom, hogy sajnos ez a munkahelye sem lesz hosszútávú... A pénz kellene, ördögi körben érzi magát szegény... Arra gondolok, hogy esetleg hétvégi terápiák vannak-e valahol? Az nem ütközne a munkaidővel... Ráadásul mindig csak egy hétre előre fogja tudni a beosztását, mert a patikákban az csinálják, hogy pénteken írják meg a következő heti beosztást, és biztos nem őt helyezik előtérbe, hanem azokat, akik régebb óta ott vannak, és beosztási kívánságaik vannak. Nem is merné mondani, hogy milyen problémája van, főleg az első hónapban pláne, azután is mást merne csak mondani, pld, hogy sajnos szegény beteg édesanyánkat (ami igaz is, márminthogy beteg az anyukánk) kell kísérnie orvoshoz.Nagyon várom, van-e valamilyen segítő megoldása számunkra, amit előre is nagyon szépen köszönök.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza pszichoterápia témában

Tisztelt Kérdező!

Tudomásom szerint hétvégi terápiák csak a magán ellátásban érhetők el, több terapeuta megbeszélés alapján így is vállal beteget. (esetleg érdemes a "Tündérhegyi Pszichoterápiás Intézetben") OORI, érdeklődni.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. augusztus 25., 12:31; Megválaszolva: 2015. augusztus 31., 18:11
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Pánikbetegség
Alvászavar
Tisztelt doktornő ! Óvodai...
Elmebeteg az anyukám
Miért érzem ezt