• Omega-3 téma

        MTI
        Egy új vizsgálat szerint, amelynek eredményeit a Molecular Oral Microbiology közölte, a halak húsában található omega-3 zsírsavak az ínygyulladás és hasonló, szájüregi folyamatok megelőzése szempontjából is fontosak.
        MTI
        A japánok életkilátásai az utóbbi években minden más ország fiaihoz képest az első helyre kerültek. Számítások szerint minden második japán gyerek, aki 2007-ben látta meg a napvilágot, megünnepelheti a 107. születésnapját.
        MTI
        Hét fejlődő országban, mintegy 15 ezer idős emberrel elvégzett felmérés szerint a rendszeresen halat fogyasztóknál kisebb a szellemi leépülés kockázata.
        Medizina.hu
        Magyarország az egyik legkevesebb, fejenként évi 2-3 kilogrammnyi halat fogyasztó ország a világon.
        MTI
        Azok a svéd férfiak, akik általában hetenként ettek zsíros halból készült ételt, ritkábban kerültek szívelégtelenség miatt kórházba, mint azok, akik nem fogyasztottak halat; ugyanakkor túl sok hal fogyasztása sem tűnik hasznosnak. A svédországi vizsgálat eredményeit az Európai Szívgyógyász Társaság folyóirata közölte.
        Független Hírügynökség
        Az Omega-3 zsírsavas ételkiegészítőknek semmiféle jótékony hatásuk sincs a szívrohamos páciensek számára - állapította meg egy friss német tanulmány. Ez nagy meglepetés, mert homlokegyenest ellenkezik a korábbi kutatások eredményével.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!