Koronavírus védőoltás téma

Koronavírus elleni emlékeztető oltások: amit ma tudunk a 4. vakcinaadagról

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

A vírus terjedésének ellenőrzésére és az immunitás erősítésére - annak, aki kérte - idén újabb, akár harmadik COVID-19 elleni védőoltás igazolása kerülhetett az oltási kiskönyvébe. Vajon itt az ideje, hogy újrafogalmazzuk, mit jelent a teljesen beoltott státusz COVID-19-fertőzés ellen?

Miért érdemes oltatni, ha átesett a COVID-on?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

Érdemes-e felvenni bármelyik COVID-19 elleni védőoltást, ha már egyszer átestem a fertőzésen? A kutatások szerint erre egyértelmű igen a válasz. Összefoglaljuk, hogy miért.

Koronavírus kisokos - A legfontosabb tudnivalók és tanácsok

WEBBeteg.hu

Koronavírus

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is: aki teheti, tünetek esetén pedig mindenképp maradjon otthon!

Koronavírus - Változott az oltás szakmai ajánlása

Nemzeti Népegészségügyi Központ

Azok az oltatlanok, akik átestek a Covid-fertőzésen, várakozási idő nélkül olthatók – derül ki Nemzeti Népegészségügyi Központ friss ajánlásából.

Januárban ismét oltási akció

MTI

Januárban minden csütörtöktől szombatig ismét időpontfoglalás nélkül lehet kérni a koronavírus elleni oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Az omikron-fertőzés ellen a két oltás is gyengébb védelmet biztosít

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró

Az Egyesült Államokban az omikron-variáns által okozott - pontosabban eddig azonosított és bejelentett - 43 COVID-19-es eset legnagyobb része olyanok körében (34 személynél) fordult elő, akik megkapták a teljes oltási sort - derült ki a napokban az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) jelentéséből.

Az Európai Bizottság engedélyezte az ötödik koronavírus-vakcinát

WEBBeteg összeállítás

Az Európai Bizottság december 20-án feltételes forgalombahozatali engedélyt adott a Novavax által kifejlesztett Nuvaxovid COVID-19-vakcinának, amely így az ötödik az EU-ban engedélyezett COVID-19 elleni oltóanyagok sorában.

Az EMA emlékezetető oltást javasol a Janssen vakcinájából

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) emlékeztető oltás beadását javasolja a Janssen gyógyszeripari vállalat egydózisú, koronavírus elleni vakcinájából - közölte az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő, amszterdami székhelyű uniós ügynökség.

Csütörtök délutántól szombatig újabb oltási akció lesz

koronavirus.gov.hu

Az oltási akcióhetek sikerére és az omikron vírus magyarországi megjelenésére tekintettel újabb oltási akció lesz december 16. csütörtök és december 18. szombat között a kórházi oltópontokon.

COVID-19 elleni vakcinák esetében előnyös a „kevert”

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A többdózisú vakcinálás során előnyös, ha a COVID-19 elleni oltási sorozatban az első adag után egy másik típusból választ a beoltandó, illetve az őt ellátó szakember. Az újabb adag felvételekor több egészségügyi hasznot hoz az, ha nem ragaszkodnak a korábbi készítményhez - írják az Oxfordi Egyetem kutatói az úgynevezett kevert (mixed) vakcinafelhasználás eredményéről beszámoló új tanulmányukban.