Koronavírus védőoltás téma

Koronavírus elleni emlékeztető oltások: amit ma tudunk a 4. vakcinaadagról

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

A vírus terjedésének ellenőrzésére és az immunitás erősítésére - annak, aki kérte - idén újabb, akár harmadik COVID-19 elleni védőoltás igazolása kerülhetett az oltási kiskönyvébe. Vajon itt az ideje, hogy újrafogalmazzuk, mit jelent a teljesen beoltott státusz COVID-19-fertőzés ellen?

Miért érdemes oltatni, ha átesett a COVID-on?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

Érdemes-e felvenni bármelyik COVID-19 elleni védőoltást, ha már egyszer átestem a fertőzésen? A kutatások szerint erre egyértelmű igen a válasz. Összefoglaljuk, hogy miért.

Hol tartunk a gyermekek COVID-19 elleni oltása terén?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

„A koronavírus-járvány kezdete óta tudjuk, hogy a betegség egyetlen hatékony megelőzési módja a védőoltás. Mára már nem az a kérdés, hogy be kell-e oltani a gyerekeket, hanem az, hogy kell-e ismétlő oltás, és ha igen, akkor kinek és mikor” - írta legutóbbi hírlevelében dr. Bogdányi Katalin gyermekorvos, neonatológus (Normafa gyermekrendelő) a körzetébe tartozó szülőknek.

Egyre több az 5 év alatti koronavírusos gyerek

Népszava

A háziorvosok tapasztalata szerint egyre több az új fertőzött, és meglepően sok közöttük a gyerek, különösen az öt év alatti. Az utóbbiak számára Magyarországon még nincs elérhető oltóanyag - mesélte tapasztalatait egy csepeli háziorvos a Népszavának.

COVID-19 elleni vakcina és menzesz - Új adatok láttak napvilágot

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró, lektorálta: Dr. Szabó Zsuzsanna

Szakértők szerint a COVID-19 ellen beadott védőoltás hatással van a menstruációs periódusra, befolyásolhatja hosszát, gyakoriságát, a vérzés erősségét - erre a következtetésre jutottak szakértők az eddigi legnagyobbnak tartott vizsgálat adatai alapján.

Koronavírus - új ajánlás érkezett a második emlékeztető oltásra

MTI

Tekintettel a koronavírus-fertőzöttek növekvő számára, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már nemcsak a 80 év feletti, hanem a 60-79 éves korosztály és a veszélyeztetett csoportok tagjainak is javasolja az mRNS-vakcina második emlékeztető adagjának felvételét - közölte az Európai Bizottság.

Fejlettebb vakcinákra lenne szükség az omikron ellen - vélik az FDA szakértői

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet újságíró; Lektorálta: Dr. Szabó Zsuzsanna

A koronavírus omikron-variánsának napjainkban terjedő, a legtöbb új eset kialakulásáért felelős változata ellen tervezett, kifejezetten az adott alvariánsra szabott oltás felvételét javasolják ráerősítő (booster) oltásként az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyeletének (Food and Drug Administration (FDA)) szakértői.

Az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség.

Az EMA új koronavírus elleni vakcinát ajánl

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta az Európai Unióban a Valneva európai biotechnológiai vállalat koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagát.

Az EMA listát tett közzé a koronavírus ellen engedélyezett készítményekről

MTI

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) listát tett közzé az Európai Unióban a koronavírus megelőzésére vagy kezelésére jóváhagyott vakcinákról és terápiás készítményekről a rendelkezésre álló készletek biztosítása érdekében - tájékoztatott az uniós gyógyszerügynökség szerdán.