AstraZeneca Covid oltás kérdés / szívnyilallás

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Volt egy foggyulladásom, ami miatt ki kellett húzni (2021.03.23-án) az egyik bal alsó örlőfogamat. Ez már egy hosszú ideje gyulladt állapot volt, ami ráhúzodott a bal vállamra, mellkasomra. Azóta mióta kihúzták a fogat lement a gyulladás de szívemnél nyilalást szoktam érezni időnként, főleg ha fáradt vagyok este. Az EKG-ra azt mondta a háziorvosom nem lát problémát. A vérvizsgálat csak a Neutrofil és Limfocitánál mutatott kisebb eltérést, a vizelet vizsgálat rendben volt. Kardiológiára 05.28-ára kaptam időpontot. A kérdésem az lenne, ezzel a problémákkal jelentkezhetek -e a Covid védőoltásra AstraZeneca-ra, vagy várjam meg a május végi kardiológiai vizsgálatot. Köszönöm a segítségét!

Dr. Molnár Dóra válasza Koronavírus védőoltás témában

Kedves Kérdező! Sajnos korrekt tanácsot a leírtak alapján, vizsgálat nélkül nem tudok adni. A mellkasi nyilallás nem jellemző szívbetegségre, inkább mozgásszervi lehet. Ha az Önt ismerő háziorvos nem lát ellenjavallatot az AstraZeneca oltással kapcsolatba, akkor nyugodtan jelentkezhet. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2021. április 29.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Covid oltás után alkohol?
Tisztelt doktornő/doktor úr, Tegnap este fél 7-kor kaptam meg az első Szputnyik oltást, és kb. 15 órával később ittam 8 cl Unicumot és 1,5 dl vörösbort. Ez...
Mitrális insufficientia
Bal oldalon jelentkező bordák menti...
Negatív T hullám az EKG-n
K2 vitamin -trombofília
Üdvözletem! Genetikai vizsgálaton kiderült, hogy fokozott hajlamom van trombòzisra (VTE). A vizsgálatban a R506Q génváltozat kimutatásra került, ami...
Mit takar az érfestés eredménye?
Tisztelt Weborvos! Mit takar a láb érfestés műtét eredmény? Mostanában nagyon görcsöl a nagymamám lába, és 10 méter járás után nagyon sajog neki . Annyit...