AstraZeneca Covid oltás kérdés / szívnyilallás

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Volt egy foggyulladásom ami miatt ki kellett húzni (2021.03.23-án) az egyik bal alsó örlőfogamat. Ez már egy hosszú ideje gyulladt állapot volt, ami ráhúzodott a bal vállamra, mellkasomra. Azóta mióta kihúzták a fogat lement a gyulladás de szívemnél nyilalást szoktam érezni időnként, főleg ha fáradt vagyok este. Az EKG-ra azt mondta a háziorvosom nem lát problémát. A vérvizsgálat csak a Neutrofil és Limfocitánál mutatott kisebb eltérést, a vizelet vizsgálat rendben volt. Kardiológiára 05.28-ára kaptam időpontot. A kérdésem az lenne, ezzel a problémákkal jelentkezhetek -e a Covid védőoltásra AstraZeneca-ra, vagy várjam meg a május végi kardiológiai vizsgálatot. Köszönöm a segítségét!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Koronavírus védőoltás témában

Kedves Kérdező! Sajnos korrekt tanácsot a leírtak alapján, vizsgálat nélkül nem tudok adni. A mellkasi nyilallás nem jellemző szívbetegségre, inkább mozgásszervi lehet. Ha az Önt ismerő háziorvos nem lát ellenjavallatot az AstraZeneca oltással kapcsolatba, akkor nyugodtan jelentkezhet. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. április 28., 10:45; Megválaszolva: 2021. április 29., 13:49
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívelégtelenség, hormonzavar
Tisztelt Doktornő! Pajzsmirígy alulműködésre L-thyroxint szedek kb. 72 mikrogrammot. Magas vérnyomásra szedtem 1 db 5/5 mg egiramlont, 1 db 1 mg-os...
Brilique 90mg gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A nagymamám 1 hónapja kapott szívinfarktust, amelyből sikerült azóta felépülnie, viszont szednie kell egy Brilique...
Szívritmuszavar?
Abláció utáni pulzusszám
Tisztelt Doktornő! Május 19-én pitvarbibrilláció abláción estem át, a műtétet végző orvos szerint jól sikerült a beavatkozás. Ő is...
Mélyvénás trombózis után...
66 éves férfi vagyok. 2020. június közepétől Guillain Barre Szindróma miatt, mindkét lábam teljes mértékben és minkét kezem részlegesen...