Covid oltás után alkohol?

Tisztelt doktornő/doktor úr, Tegnap este fél 7-kor kaptam meg az első Szputnyik oltást, és kb. 15 órával később ittam 8 cl Unicumot és 1,5 dl vörösbort. Ez befolyásolja, gyengíti a vakcina hatékonyságát? Válaszát előre is köszönöm! Csl

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza Koronavírus védőoltás témában

Tisztelt Kérdező!

A Szputnyik (Gam-Covid-Vac) alkalmazási előirata szerint (mely a lakosság számára is elérhető az ogyei.gov.hu oldalon) elővigyázatossággal, körültekintéssel alkalmazandó májbetegség esetén, mivel esetenként az oltás következtében is megfigyelték laborvizsgálat során a májfunkciós értékek emelkedését, így esetleg egy meglévő májbetegség rosszabbodása állhat elő. Ezért nem javasolt az alkohol fogyasztása emellett az oltás mellett, hisz az is a májfunkciós értékek emelkedését okozhatja bizonyos egyéneknél. Arról hogy az oltás hatását gyengítené az ital, nem állnak rendelkezésre adatok.

Illetve az ön gyógyszerei mellett is óvatossággal lenne javasolt alkoholt inni.

Összességében nagyon jól tette hogy beoltatta magát! Továbbra is vigyázzon magára,

minden jót kívánok, üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. április 04., 17:09; Megválaszolva: 2021. április 05., 22:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vèrkèpem elemzese
Gyomorpanaszok
Oltás utáni COVID ("családi...
Édesanyám szenvedésének...
A fájdalom oka lehet-e gerinc...