Kontaktlencse téma

Tanácsok kontaktlencsét viselőknek

WEBBeteg

Kontaktlencse

Hogyan kell tisztítani, tárolni a kontaktlencséket? Miért fontos az ápolásra vonatkozó szabályok szigorú betartása?

Kontaktlencse használata gyerekeknél

Kontaktlencse

Milyen életkoról használhat a gyermek kontaktlencsét? A kérdés nagyon gyakran vetődik fel, különösen sportoló gyermekeknél, kamaszlányoknál. Mikortól hagyható el a szemüveg?

Hogyan kezeljük helyesen a kontaktlencsét? Miért nem javasolt orvosi vizsgálat nélkül vásárolni és használni? Melyek a korai kontaktlencse használat hátrányai?

(Forrás: Svábhegyi Gyermekgyógyintézet)

Kontaktlencse-tárolás az ezüst áldásos hatásával!

Több mint TestŐr

Az ezüstionnal bevont tároló már maga is antibakteriális hatású, de a lencse megfelelő tisztítása is elengedhetetlen a szemgyulladások kialakulásának megelőzése érdekében. Ezek a lencsetároló folyadékok már olyan kiszerelésben is léteznek, hogy könnyedén bárhova magunkkal vihetjük őket, és akár a repülőn vagy napközben a munkahelyen is megtisztíthatjuk a kontaktlencséket a szennyeződésektől.

Úszás kontaktlencsével

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A kontaktlencsével való úszás kicsivel nagyobb odafigyelést és elővigyázatosságot igényel, mintha anélkül úszna. Könnyen kaphat el fertőzést, vagy akár szemkárosodást is szenvedhet.

Dr. Kettesy Beáta: A legjobb érzés, ha nagyapa egykori betegét műthetem

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Dr. Kettesy Beáta

Elgondolkodom azon, vajon milyen érzéssel megy munkahelyére a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Szemklinikájára dr. Kettesy Bea PhD szemész szakorvos, aki nagypapája szobra mellett halad el nap mint nap. A köztiszteletben álló unokát saját szakmai tevékenységéről, kedvteléseiről, családjáról és természetesen a nagy hírű szemészprofesszor nagyapához fűződő emlékeiről is kérdeztük.

Nyári tanácsok kontaktlencsét viselőknek

Orvostkeresek Egészségmagazin

A kontaktlencsét viselőknek a vizek mellett különösen óvatosnak kell lenniük. A legfontosabb szabályokról dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemésze, kontaktológusa beszélt.

Kontaktlencsével kényelmesebb a nyaralás

healzz.com

Nyáron sokan szívesebben viselnek a szemüvegük helyett kényelmes kontaktlencsét. A választásban segít dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemésze, kontaktológusa.

Kontaktlencse vagy szemüveg?

WEBBeteg

Erősen fontologatom a szemüvegről kontaktlencsére váltást. Ön mit ajánlana? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Dr. Juhász Levente Ákos szemész, látszerész - Önéletrajz

WEBBeteg

Dr. Juhász Levente Ákos szemész, látszerész önéletrajza a WEBBeteg oldalán.

A multifokális lencsék és a vezetési képesség

Medipress

A közel- és távollátást egyszerre korrigáló lencsék rontják az éjszakai vezetési készséget - olvasható az Investigative Ophthalmology and Visual Science hasábjain.