Kontaktlencse téma

Mennyit tud a kontaktlencséről? Tesztelje tudását!

WEBBeteg

A kontaktlencse egyszerű, kényelmes megoldás a látás javítására. Használatuk egyre elterjedtebb, ugyanakkor nagyon fontos tisztában lennünk a kontaktlencse-viselés szabályaival. Töltse ki tudástesztünket!

Tanácsok kontaktlencsét viselőknek

WEBBeteg

Kontaktlencse

Hogyan kell tisztítani, tárolni a kontaktlencséket? Miért fontos az ápolásra vonatkozó szabályok szigorú betartása?

Kontaktlencse használata gyerekeknél

Kontaktlencse

Milyen életkoról használhat a gyermek kontaktlencsét? A kérdés nagyon gyakran vetődik fel, különösen sportoló gyermekeknél, kamaszlányoknál. Mikortól hagyható el a szemüveg?

Hogyan kezeljük helyesen a kontaktlencsét? Miért nem javasolt orvosi vizsgálat nélkül vásárolni és használni? Melyek a korai kontaktlencse használat hátrányai?

(Forrás: Svábhegyi Gyermekgyógyintézet)

Nyári tanácsok kontaktlencsét viselőknek

Orvostkeresek Egészségmagazin

A kontaktlencsét viselőknek a vizek mellett különösen óvatosnak kell lenniük. A legfontosabb szabályokról dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemésze, kontaktológusa beszélt.

Kontaktlencsével kényelmesebb a nyaralás

healzz

Nyáron sokan szívesebben viselnek a szemüvegük helyett kényelmes kontaktlencsét. A választásban segít dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemésze, kontaktológusa.

Kontaktlencse vagy szemüveg?

WEBBeteg

Erősen fontologatom a szemüvegről kontaktlencsére váltást. Ön mit ajánlana? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A multifokális lencsék és a vezetési képesség

Medipress

A közel- és távollátást egyszerre korrigáló lencsék rontják az éjszakai vezetési készséget - olvasható az Investigative Ophthalmology and Visual Science hasábjain.

A szem öregedése: megvan a gyógymód?

Független Hírügynökség

Az úgynevezett "öregszeműség" kezelésére egy speciális kontaktlencsét fejlesztettek ki, amellyel vissza lehet állítani a 40-45 éves kortól jelentkező romló éleslátást.

Viselhetnék előbb kontakt lencsét?

Orvos valaszol - Dr. Hangyál Éva

Tisztelt Dr. Hangyál Éva! Lassan egy hete hogy a Vision Express-nél voltam szemvizsgálaton. Úgy indultam el az üzletbe, hogy én kontaktlencsét szeretnék magamnak mert ahhoz ragaszkodom. Az ottani dolgozók figyelmeztettek, hogy először szemüveget k

Kontaktlencse összecserélése

Orvos valaszol - Dr. Hangyál Éva

Tisztelt doktornő! A 17 éves lányom mindkét kontaktlencséje cilinderes volt eddig, a legutóbbi vizsgálatkor viszont változott! A bal szeme -1.75 cilinder nélkül, a jobb pedig -1 cilinderrel! Kapott a bal szemére 5 db napi lencsét, hogy kipróbálj