Kisgyerek téma

Milyen az ideális napszemüveg?

Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész, kontaktológus

Nem mindegy, milyen napszemüveget hordunk, hiszen az erős UV sugárzás a szemet is veszélyeztetheti. Dr. Tóth Eszter szemész, kontaktológus a szemvédelem jelentőségéről és a napszemüveg-választásról beszélt.

Rotavírus: még a kórházban is otthon van!

Pr-ego Kommunikációs Ügynökség

Az agresszív vírus felel a hasmenéses kórházi járványok közel 30 százalékáért. 2345 jelentett eset, több száz új fertőzés hetente, a kórházi kezelést igénylő betegek közel kétharmada csecsemő és kisgyermek - ez a rotavírus-fertőzések hazai mérlege 2016 első négy hónapjában. Az akár súlyos szövődményekkel, elsősorban kiszáradással járó fertőzés a legkisebbekre különösen veszélyes: a rotavírus-fertőzés miatt évente kórházban ápolt 2000 beteg 61 százaléka két éven aluli.

Óvodai beszoktatás: Hasznos tanácsok!

Szántó Regina pszichológus

Sokan, akik eddig otthon voltak gyermekükkel, aggódva, izgulva figyelik az elmúlt napok és a következő hetek eseményeit, óvodai kiscsoportot kezdő gyermeküknél. Ha már járt bölcsődébe, akkor rutinosabbak lehetünk mi is és a csemete is.

Félelem a sötétben - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Három és fél éves kisfiam kb. fél éve éjszaka nagyon fél. Nem tudja megmondani, hogy mitől. A férjemmel alszik, akinek a kezét fogja egész éjjel és felébred és sír ha nincs mellette. Ez a félelem kortünet vagy komolyabban kellene foglalkoznunk vele? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kiket veszélyeztet leginkább a rotavírus?

MTI

A vércsoportunk is befolyásolhatja, hogy mennyire vagyunk kitéve a rotavírussal való fertőződés kockázatának - sugallja amerikai kutatók tanulmánya, amely a Nature tudományos magazinban jelent meg.

Egészségre veszélyes csecsemő- és gyermekruhák kerültek tiltólistára

MTI

Összesen ötvenkét féle, csecsemők és kisgyermekek számára készült ruha forgalmazását tiltotta be azok az egészségre gyakorolt káros hatása miatt a fogyasztóvédelmi hatóság.

A gyerekek alvási és étkezési problémái összefüggnek

MTI

Az étkezési rendellenességgel küzdő gyermekek nagyobb valószínűséggel szenvednek alvási problémáktól is - derült ki egy tanulmányból.

Gyermekkori maszturbáció - A pszichológus válaszol

WEBBeteg

Kényes témával állunk szemben, lányom kb. 8-9 hónapos kora óta maszturbál. Most első osztályos, de sokszor rajtakapom, hogy nyilvánosan vagy otthon is csinálja. Próbáltam már szidni és fenyegetni is. Kétségbe vagyok esve! - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

H1N1 - Egyre több gyerek van kritikus állapotban

Független Hírügynökség

A járvánnyal kapcsolatos legfrissebb adatokat szerdán ismertette az egészségügyi miniszter. Székely Tamás akkor azt mondta, hogy az előző heteknél kisebb mértékben ugyan, de ismét emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma idehaza.

Csúnyán beszél a 3 éves kislányom

Orvos valaszol - Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Doktornő! Most négy és fél éves a lányom. 2-3 éves korában rendszeresen lehülyézett és közben nevetett. Hiába próbáltuk szép szóval elmondani neki, hogy ezt nem szabad és néha rávertünk a szájára is. Azt gondoltuk végre nem mondja de mos