Kisgyermek téma

Nátha újszülöttkorban és gyermekkorban - Mi a teendő?

WEBBeteg - B. M., szakfordító

Az újszülöttek és a gyerekek körében a leggyakoribb betegség a nátha. Az esetek többségében vírusok okozzák, amelyek a hideg idő érkeztével és zárt közösségekben gyorsan terjednek. A nátha csecsemőkre és kisgyermekekre nézve komoly betegség, ami orvosi kezelést igényel!

Mit jelez a hasmenés kisgyermekkorban?

Budai Allergiaközpont

A csecsemőknél, kisgyermekeknél jelentkező hasmenés oka lehet fertőzés, de jelentkezhet a hozzátáplálás időszakában is, az új ételek bevezetése kapcsán. Dr. Polgár Marianne gyermek gasztroenterológus segítségével a leggyakoribb kiváltó okokat vesszük sorra.

Magyarország pótolja az újszülöttek és kisgyermekek hiányzó oltóanyagát Kárpátalján

MTI

Kritikus közegészségügyi helyzet alakult ki Kárpátalján az újszülöttek és kisgyermekek védőoltásához szükséges immunbiológiai készítmények hiánya következtében, ezért az ukrajnai megye vezetése Magyarországtól kéri, hogy humanitárius segély formájában pótolja a hiányzó vakcinákat - közölte kedden a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal sajtószolgálata.

Légúti akadály csecsemő és gyermekkorban - Mi a teendő?

Elsosegely.hu

Csecsemő- és kisgyermekkorban a légúti akadály kialakulása nem ritka jelenség. Az esetek egy részében étkezés közbeni félrenyelés, míg a másikban valamilyen tárgy (pl. játék) okozza a légút részleges vagy teljes elzáródását.

Fulladásveszélyes csecsemő- és kisgyermek ruhákat talált a fogyasztóvédelem

MTI

Könnyen leváló apró díszítések miatt fulladásveszélyes csecsemő- és kisgyermek ruhákat és cipőket talált a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), a vizsgált 34 féle termék közül 29 megbukott a teszten - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

20 év alatt közel háromszorosára nőtt a lisztérzékeny gyerekek száma

Orvostkeresek Egészségmagazin

Az Archives of Disease in Childhood folyóiratban megjelent adatok alapján, az Egyesült Királyságban élő gyermekek 1 százaléka érintett lehet. A kutatás szerint a betegszám emelkedése elsősorban lányoknál, a 2 év feletti gyermekek körében jelentős.

5 veszélyes dolog a lakásban totyogó babákra, amire nem is gondolna

mamigyogyit.blogspot.com

Nem egészen orvosi témájú bejegyzés következik, inkább szemléletformáló és ismét a megelőzésre koncentráló.

A gyermekek többsége túl kevés vizet fogyaszt

Dr. Rose Medical Center

Ma már sok kisgyermeket a rendszeres vízivásra is tanítani kell - legalábbis ez derül ki abból a nemzetközi felmérésből, amely megállapította, hogy napjainkban a 6-14 évesek jó része folyamatosan szomjaztatja szervezetét.

Hisztis gyerek nevelése - A pszichiáter válaszol

WEBBeteg

Hogyan kezeljem 1 éves kislányom hisztijét? Próbálkoztam már azzal, hogy nem figyeltem oda rá, de nem adta fel. Nemrég kezdte, és nem szeretném, ha elkésnék a nevelésével, és egy kezelhetetlen hisztérika válna belőle. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Szexuális érdeklődés óvodáskorban

Szülőklapja.hu - Polgár-Nagy Ágnes pedagógiai-szakpszichológus individuálpszichológiai tanácsadó

Az én-tudat kialakulása /2 -2 és fél év körül/ időszakában a gyermek átéli önmaga különálló lényét, hogy ő ki és milyen. Ehhez az én-képbe természetesen épül be a nemisége, testképe, nemi identitása. Érdeklődéssel szemléli, hogy az ő teste kihez hasonló, kitől eltérő, és ezen belül kiemelkedő jelentőséget kapnak a nemi szervek.