Kórház téma

A látogatási rendet be kell tartani az egészségügyi intézményekben!

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

Hazánkban számos helyen feloldották a látogatási tilalmat 2021. május 24-től az egészségügyi intézmények fekvőbeteg-részlegein. Ahol nem, azt okkal tették az intézményvezetők, a gyógyuló beteg érdekében. Az alábbiakban igyekszünk segítséget nyújtani a beteglátogatással kapcsolatban, megkönnyítve a tájékozódást.

Kórház helyett kerti parti

Szponzorált tartalom

Nincs is annál valódibb, hitelesebb beszámoló, mint amikor maga a beteg, vagy annak hozzátartozója meséli el történetüket, osztja meg tapasztalatait egy terápiával kapcsolatban. (x)

Hasznos tanácsok, ha kórházba megyünk a koronavírus-járvány idején

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró

A bizonytalansággal, kiszolgáltatottsággal terhes koronavírus-világjárvány idején, a második hullám tetőzésekor ugyan több információval rendelkezünk a betegségről a tavaszi időszakhoz képest, csakhogy nem várt fordulatok sajnos bármikor bekövetkezhetnek, hirtelen felléphetnek súlyosabb tünetek. S ami ugyancsak aggasztó: a fertőzöttek, az intenzív osztályokon ápoltak sokkal többen vannak hazánkban is, mint év elején.

Kásler Miklós bővítette az ellátásba bevont intézmények körét

MTI

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Teljes körű látogatási tilalmat rendelt el a kórházakban az országos tisztifőorvos

koronavirus.gov.hu

Az országos tisztifőorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

EMMI: Egyetlen beteget sem kell hazaküldeni a kórházakból

EMMI, koronavirus.gov.hu

A koronavírus-járvány második hulláma elérte Magyarországot is, és más országokhoz hasonlóan nálunk is újra nő a fertőzések száma.

Tizenhét fővárosi kórház higiéniai felújítása kezdődhet meg

MTI

Tizenhét budapesti kórház higiéniai felújításáról döntött a kormány 60 milliárd forint uniós és hazai forrás felhasználásával, a koronavírus-járvány esetleges második hullámára készülve - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Feloldották a kórházi látogatási tilalmat

MTI

Az országos tisztifőorvos péntektől feloldotta a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt kórházi látogatási tilalmat.

Fokozatosan csökken a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma

koronavirus.gov.hu

Az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. A legutóbbi adatok szerint 782 főt ápolnak kórházban, közülük jelenleg 42-en vannak lélegeztőgépen. Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma. A tapasztalatok szerint az enyhe tüneteket mutató betegek 1-2 hét alatt, a súlyosabb tüneteket mutatók több hét alatt gyógyulnak meg a kórházban.

Emelkedik a kórházi kezelést igénylők száma

MTI

A kórházban koronavírus-fertőzéssel kezeltek száma emelkedő tendenciát mutat - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.