• Kórház téma

    koronavirus.gov.hu
    Az országos tisztifőorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).
    EMMI, koronavirus.gov.hu
    A koronavírus-járvány második hulláma elérte Magyarországot is, és más országokhoz hasonlóan nálunk is újra nő a fertőzések száma.
    MTI
    Tizenhét budapesti kórház higiéniai felújításáról döntött a kormány 60 milliárd forint uniós és hazai forrás felhasználásával, a koronavírus-járvány esetleges második hullámára készülve - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
    MTI
    Az országos tisztifőorvos péntektől feloldotta a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt kórházi látogatási tilalmat.
    koronavirus.gov.hu
    Az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. A legutóbbi adatok szerint 782 főt ápolnak kórházban, közülük jelenleg 42-en vannak lélegeztőgépen. Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma. A tapasztalatok szerint az enyhe tüneteket mutató betegek 1-2 hét alatt, a súlyosabb tüneteket mutatók több hét alatt gyógyulnak meg a kórházban.
    MTI
    A kórházban koronavírus-fertőzéssel kezeltek száma emelkedő tendenciát mutat - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    Az Egyesült Királyságban (is) folyamatosan készítették fel a kórházakat arra, hogy a járvány berobbanásának idejére készen álljanak a koronavírusos betegek fogadására. Dr. John Wright epidemiológus március elején határozta el, most krónikásként követi nyomon, hogyan zajlik a bradfordi kórházban a COVID-19 betegek ellátására való felkészülés.
    koronavirus.gov.hu
    A kórházparancsnokok feljelentése alapján három kórházban indult büntetőeljárás védőeszközök eltűnése miatt - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
    koronavirus.gov.hu
    Az egészségügyi intézmények állománya erőn felül teljesíti feladatait - mondta a koronavírus-járvány miatt kinevezett országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén.
    koronavirus.gov.hu
    Ahogy az a napi adatokból is látszik, egyre több a fertőzött és egyre több a beteg Magyarországon is. A járvány elleni egészségügyi védekezés egyik legfontosabb eleme, hogy a kórházak országszerte felkészülnek a tömeges megbetegedésekre. Több ágyat kell felszabadítani arra az esetre, ha tömegével kell majd ellátni betegeket a kórházban.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!