Kórház téma

2021. október 21-től látogatási tilalmat vezetnek be a Semmelweis Egyetemhez tartozó Városmajori Szív-és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán.

A látogatási rendet be kell tartani az egészségügyi intézményekben!

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2021-06-22 14:33
Hazánkban számos helyen feloldották a látogatási tilalmat 2021. május 24-től az egészségügyi intézmények fekvőbeteg-részlegein. Ahol nem, azt okkal tették az intézményvezetők, a gyógyuló beteg érdekében. Az alábbiakban igyekszünk segítséget nyújtani a beteglátogatással kapcsolatban, megkönnyítve a tájékozódást.

Kórház helyett kerti parti

Szponzorált tartalom - 2021-05-12 08:13
Nincs is annál valódibb, hitelesebb beszámoló, mint amikor maga a beteg, vagy annak hozzátartozója meséli el történetüket, osztja meg tapasztalatait egy terápiával kapcsolatban. (x)

Hasznos tanácsok, ha kórházba megyünk a koronavírus-járvány idején

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró - 2020-12-10 13:03
A bizonytalansággal, kiszolgáltatottsággal terhes koronavírus-világjárvány idején, a második hullám tetőzésekor ugyan több információval rendelkezünk a betegségről a tavaszi időszakhoz képest, csakhogy nem várt fordulatok sajnos bármikor bekövetkezhetnek, hirtelen felléphetnek súlyosabb tünetek. S ami ugyancsak aggasztó: a fertőzöttek, az intenzív osztályokon ápoltak sokkal többen vannak hazánkban is, mint év elején.
Tizenhét budapesti kórház higiéniai felújításáról döntött a kormány 60 milliárd forint uniós és hazai forrás felhasználásával, a koronavírus-járvány esetleges második hullámára készülve - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
Az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. A legutóbbi adatok szerint 782 főt ápolnak kórházban, közülük jelenleg 42-en vannak lélegeztőgépen. Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma. A tapasztalatok szerint az enyhe tüneteket mutató betegek 1-2 hét alatt, a súlyosabb tüneteket mutatók több hét alatt gyógyulnak meg a kórházban.
A kórházban koronavírus-fertőzéssel kezeltek száma emelkedő tendenciát mutat - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Az Egyesült Királyságban (is) folyamatosan készítették fel a kórházakat arra, hogy a járvány berobbanásának idejére készen álljanak a koronavírusos betegek fogadására. Dr. John Wright epidemiológus március elején határozta el, most krónikásként követi nyomon, hogyan zajlik a bradfordi kórházban a COVID-19 betegek ellátására való felkészülés.

Az országos kórházfőparancsnok beszámolója

Koronavírus Sajtóközpont - 2020-04-16 14:55
Az egészségügyi intézmények állománya erőn felül teljesíti feladatait - mondta a koronavírus-járvány miatt kinevezett országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén.
Ahogy az a napi adatokból is látszik, egyre több a fertőzött és egyre több a beteg Magyarországon is. A járvány elleni egészségügyi védekezés egyik legfontosabb eleme, hogy a kórházak országszerte felkészülnek a tömeges megbetegedésekre. Több ágyat kell felszabadítani arra az esetre, ha tömegével kell majd ellátni betegeket a kórházban.

Orbán Viktor a szekszárdi kórházban tartott ellenőrzést

Koronavírus Sajtóközpont - 2020-04-12 13:01
Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel a Tolna Megyei Balassa János Kórházban tett váratlan látogatást; az ellenőrzés keretében végigjárta - majd a közösségi oldalán bemutatta - a Covid-gyanús vagy igazolt fertőzöttek szakmai eljárásrendnek megfelelő ellátási helyszíneit - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Látogatási tilalom Debrecenben

Debreceni Egyetem - 2020-01-29 16:32
Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése miatt. A klinikán egyelőre nincs korlátozás.
A kórházi fertőzések megelőzése érdekében a Legionella baktérium terjedését megakadályozó vízszűrő berendezéseket helyeztek üzembe az állami fenntartású kórházakban - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.