• Kórházi vérkép lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorNő. Kicsit hosszú lesz az én esetem. Idén le kellett állítani a Cymbalta antidepresszáns kezelést (pánik/szorongásos betegség miatt) mert állandó kifulladás érzésem volt,fokozottan izzadtam, kb. 1.5 óránként át kellett öltöznöm, mert az izzadtságban "úsztam" gyakorlatilag, le is fogytam 10kg-ot. "extrém" hideget és meleget már évek nem tolerálom. Volt olyan, hogy -6 fokban is izzadtam minimális fizikai terhelés mellett de a pulzusom inkább alacsony volt nyugalmi helyzetben. A Házi Orvosom idén januárban csak egy átlag labort kért, nem voltam pszichiátrián kívül más szakorvosnál mert biztosak voltak abban, hogy a szorongás miatt volt ez. Váltottunk kórházban Trittico-ra, ez eleinte csökkentette a szorongást de "utókép hatás = mozgó tárgyak elmosódottak" mellékhatást okozott ezért váltottunk ismét kórházban másik gyógyszerre, Venlafaxin-ra (Velaxin). Kb. 3,5 fél hónapig keresőképtelen voltam ebből 1.5 hónap kórház. Visszaálltam dolgozni de 30 fok feletti meleget csak klimatizált helyen bírtam. Most 1 hónapja újra táppénzen vagyok. Idén január elején még Xanax SR 0.5mg (reggel 1x) és cymbalta 60 mg (reggel 1x) gyógyszereket szedtem. A kórházból kikerülve stabil állapotban Velaxin reggel és délben (50mg 2x1); Xanax SR reggel és este (1mg 2x1); Frontin reggel, délben, este (0,5mg 3x1). Jelenlegi gyógyszer beállítás: Velaxin reggel és délben (50mg 2x1); Xanax SR reggel és este (1mg 2x1); Fontin reggel 1x 0.5mg és este 1x 0.25mg. Kórházi kezelésem óta hetente járok egy kiváló klinikai szakpszichológushoz, magán rendelésben mert államilag támogatottnál 3-4 hónapos váró lista van. Idén januárban gyanakodott a Házi Orvosom a pajzsmirigyemre de a helyi laborban csak a TSH-t nézték és az épp a normál tartomány legmagasabb értéke volt. Februárban a kórházban is megnézték a TSH; FT3 és FT4 értékeket is csak nincs mellette mértékegység illetve referencia tartomány. Nekem dimenzió nélküli számok. A kérdésem az lenne, hogy a lenti adatok alapján pajzsmirigy alulműködés lehet a háttérben illetve jól látom, hogy az FT4 nagyon alacsony? Azt írom ide, ami pontosan a kórházi leletemen szerepel. Február elején, reggel 7 körül, éhgyomorra volt vérvétel. TSH: 1.73; FT3: 2.71; FT4: 0.98; gfr (kreatininból számolva): >90; GLUC: 4.3; NA: 145; CL: 105; K: 3.9; KN: 4.8; KREA: 86; ÖBIL: 22.6; GOT: 14; GPT: 12; AP: 61; GGT: 18; LDH: 191; CPK: 95; CRP: 0.3; WBC: 7.97; NEU%: 49.8; LYM%: 36.9; MON%: 7.9; EOS%: 4.5; BAS%: 1.0; NEU: 3.97; LYM: 2.94; MONO: 0.63; EOS: 0.36; BASO: 0.08; RBC: 4.73; HGB: 153; HCT: 0.45; MCV: 94.7; MCH: 32.3; MCHC: 341; RDW: 13.8; PLT: 273; MPV: 6.8; MORF:; BVIT:153; D-Vitamin (25-OH): 26.2; FOLS: 9.80; TTE: 20.78 ***Jelenlegi panaszok: éjszakai kis mértékű izzadás, szellemképes látás, kis fizikai terhelésre nehézlégzés, Velaxin-t emeltük 50mg-ról 100mg-ra reggel de ezt vissza is állította a Pszichiáterem mert utókép hatást okozott = mozgó tárgyak elmosódtak, ködös időben szapora szívverés, nehézlégzés. Volt olyan nap 2 hete amikor reggel arra ébredtem, hogy a teljes bal oldalam (talpamtól a fej tetőmig) teljes érzés kiesés volt emiatt neurológiai beutalót kaptam. A neurológus csak a nyaki ereket vizsgálta kb. 4-5 percen keresztül és ebben az is benne volt, hogy levettem a pulóverem :( illetve szerepel a leleten, hogy "Nyugalmi asszimetria a jo. szájzug rovására, egyébként az agyidegek jól innerválnak" . Szemészeten rendben volt mindent élesen látok a mostani - 0.75D-s (bal és jobb) szemüvegemmel csak szellemképesen , szembelnyomás 20Hgmm; felső szemhéjakon dermatochalasis. Neurológus adott beutalót koponya CT-re, "Dg: R9000 Tu. cerebri?; Agytörzsi eltérés?". December 16-ra adtak CT időpontot. 18 éve voltam kardiológián (16 éves koromban), Mitralis prolapsus diagnózis. Most készülök Fogászatra mert időnként fáj az ínyem, állkapcsom jobb oldalon. A jobb leghátsó fogam koronája teljesen hiányzik kb. 3 éve (esélyes a Szájsebészi beavatkozás), bal oldalon felül leghátsó bölcsesség fogam szintén ilyen állapotban van kb. 4-5 éve csak az nem fehér felülről hanem sötét és elfordult állapotban van. Fogfájásom nem volt már kb. 5 éve. Szeretnék szív ultrahang vizsgálatot fogászat előtt nehogy baj legyen, pl.: gyulladás, fertőzés. Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboratóriumi lelet témában

        Kedves Kérdező! A leírt pajzsmirigy hormon eredmények ellentmondásosak. Egyrészt az fT4-hez nem írt mértékegységet,a referencia tartomány laboratóriumonként változó lehet, így annak eltérése nem értelmezhető. Az fT3 is és a TSH is normál tartományban vannak, olyan pajzsmirigy alulműködés, ahol a szabályozó hormon szint és az egyik pajzsmirigy hormon szint is normál tartományban van, az egyik esetleg eltér, nincsen. Mivel a vizsgálat kórházban történt, ha kórosnak tartották volna, akkor bizonyára ennek megfelelően intézkedtek volna. Említi, hogy mitralis prolapsust állapítottak meg 16 évvel ezelőtt. Ennek időszakos kontrollja szükséges, hiszen, ha nagyobb fokú, akkor bizonyos beavatkozások előtt, pl. foghúzás, antibiotikum szedése szükséges lehet. Remélhetőleg a koponya CT vizsgálattal panaszainak neurológiai eredetét sikerül majd kizárni. Az antidepresszáns gyógyszerek tartós szedése után várható majd állapotában érdemi javulás.


        Kérdés: 2019. november 28., 23:29; Megválaszolva: 2019. december 03., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.