Influenza elleni védőoltás téma

Influenza elleni védőoltás: kinek érdemes beadatni?

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2019-11-04 18:35
Influenza elleni védőoltás
Hazánkban minden évben október elejétől számítunk az influenzás megbetegedések szezonális előfordulására. Amennyiben mindenképp el akarjuk kerülni a megbetegedést, nincs más teendőnk, mint beadatni az influenza elleni védőoltást. A vakcina beadatása különösen ajánlott az időseknek, a krónikus betegeknek és a munkakörükből kifolyólag sok emberrel érintkezőknek, illetve a gyermekközösségek tagjainak.
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint a múlt héten 23 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtöki, heti jelentésében.

Influenza: tünetek, szövődmények és kezelés

WEBBeteg - Dr. Gócs Viktor, infektológus - 2022-12-05 11:33
Influenza
Az influenza szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek, ezért már az influenza tüneteinek első jelentkezésekor érdemes megkezdeni a kezelést. Ismerje meg a tüneteket!
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 14 600-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten; a laboratóriumi vizsgálatok egy mintában ki is mutatták az influenzavírust - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Intenzívebb lesz az idei influenzaszezon

Házi Gyermekorvosok Egyesülete - 2022-10-13 10:13
Az elmúlt években a korlátozások, a kötelező maszkviselés miatt az influenzajárvány enyhébb volt, de idén várható, hogy intenzívebben fog visszatérni.

Szüksége van a gyermekemnek influenza elleni védőoltásra?

WEBBeteg - Magyar Zsuzsanna, újságíró-szerkesztő - 2022-07-20 22:03
A legtöbb esetben igen. Az amerikai Járványkezelési és -megelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) javasolja a hat hónapnál idősebb gyermekek évenkénti influenza elleni oltását. Ideális esetben a vakcina beadásának időpontja az az időpont, amikor az adott évi influenza elleni oltóanyag már elérhető.

Gyermekorvos, az influenza elleni védőoltásokról

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró - 2021-11-19 17:03
Az influenza betegségről és a megelőzését szolgáló oltóanyagokról írta legújabb tájékoztató hírlevelét a Normafa Gyermekrendelő háziorvosa a körzetébe tartozó gyerekek szüleinek.

A szomszédainknál már felütötte fejét az influenza

WEBBeteg szerkesztőség - 2021-11-18 14:31
A koronavírus mellett már a többi légúti vírus is terjed, amelyek közül az influenza kimagaslóan veszélyes lehet. Egész Európában emelkedik a fertőzöttek száma, fel kell készülni, hogy Magyarországon is hasonlóan magas számok lesznek. Még egy ok az influenza elleni oltás felvételére.

Hogy működik, hogyan véd egy oltás? - Influenza kérdezz-felelek

Dr. med habil Mészner Zsófia - 2021-11-08 16:03
A védőoltással igyekszünk leutánozni azt, ami velünk történik, ha elkapunk egy fertőzést, de úgy, hogy a betegség tüneteit elkerülhessük és csak a védettséget szerezzük meg - Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakembert kérdeztük.

Lesz elegendő influenza elleni oltás idén?

WEBBeteg szerkesztőség - 2021-10-28 07:30
A tavalyi szezonban a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) felvásárolta a patikai forgalomnak szánt influenza vakcinákat a háziorvosoknál jelentkező igény biztonságos kielégítéséhez, aminek következtében azonban sokan még önköltségen sem jutottak védőoltáshoz a patikákban. Vajon megismétlődhet-e mindez idén is?