Érdemes-e beadatni az influenza elleni védőoltást

Tisztelt Doktor Ur! 8 éve non Hodgkin lymf. CLL B kissejtes beteg vagyok. 4 éve kaptam R-FC kezelést, azóta szinte nincs immunrendszerem./évente többszöri tüdőgyulladás, krónikus arc és egyéb üreggyulladás/1 évvel a kezelés után kaptam tüdőgyulladás ellen Prevenál 13 oltást, akkor testszerte herpesz hólyagok lettek a testemen. 2 éve keztem a Bronho Vaxom-ot szedni, melynek hatására a nemi szervemen jelent meg a herpesz. 2015 dec.ben Haemophilis influenzám volt, 2016. janban beadattam a Fluvál-t. Ettől a nemi szervemen jelent meg a herpesz virus. Kérdésem: nekem HATÁSOS lehet ettől függetlenul az oltás, vagy inkább felejtsem el? Márciusban keztem szedni az aciclovirt, melyet folyamatosan kell szedni, de mi legyen a védőoltásokkal? Köszönettel

Dr. Pék Tamás válasza védőoltás témában

Tisztelt Kérdező!

Az influenza elleni védőoltást érdemes beadatni, a védettség valószínűleg így is kialakul. Az oltás a súlyos betegséget előzi meg, attól még az influenzát elkaphatja, de kevésbé súlyos formában fog jelentkezni. Nem biztos, hogy az oltás váltja ki a herpesz megjelenését.

Tisztelettel:

Kérdés: 2016. március 25., 17:07 ;Megválaszolva: 2016. március 29., 21:36
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Szteroid injekció után covid oltás...
Üdvözlöm! Március 11.-én fájdalmas porckorong sérvre kaptam szteroid injekciót. Már várom a napokban a covid oltást. Remélem nem kizáró ok. Ha...
Mi lehetett ez a tünet?
Tisztelt Doktor úr! A covid oltás kapcsán jutott eszembe egy probléma. Annak idején megkaptam az H1N1 oltást is, majd kb. fél, háromnegyed órával az...
Hepatitis védőoltás szövődményei
Tisztelt Doktor úr! Márciusban hepatitis A és B elleni oltásban, áprilisban hepatitis B oltásban részesültem. Az utolsó sorozat (hepatitis A és B)...
Encepur oltás utáni bőrpír
Tisztelt Doktor Úr! Gyermekem jelenleg három és fél éves. 2015.. márciusában kapta első kullancs elleni védőoltását, majd egy hónap múlva a...
Re: Bexsero
Tisztelt Doktor Úr! Korábban írtam Önnek a Bexsero oltással és mellékhatásaival kapcsolatban. Azt válaszolta, hogy csecsemő korban kifejezettebb...