Influenza elleni védőoltás terhesség alatt

Tisztelt Doktor Ur! Terhessegem 9-10. heteben jarok, eddig minden a legnagyobb rendben van. Egy iskolaban dolgozom tanitonokent, igy nagy az influenza kockazata. Allando pro es kontra erveket latok az influenza elleni oltoanyaggal kapcsolatban. Az orosok egy resze ajanlja, masik resze nem. Valoban tartalmaznak ezek a keszitmenyek higanyt, hiszen mindenki ezzel riogat, de az osszetevok kozott nem latom feltuntetve? Illetve ha ugy is dont az ember, hogy beadatja a vedooltast, On melyiket javasolja, a magyar oltoanyagot amellyel a felnotteket oltjak vagy a franciat, melyet mar 6 honapos kortol javasolnak? Segitseget elore is koszonom!

Dr. Lakos András válasza védőoltás témában

Bár korábban a hazai médiában is megszólaltak "szakértők", akik a terhesség alatt nem javasolták az oltást, mára egyértelművé vált az ajánlás, hogy a terhesség kiemelkedő kockázatnak számít, az influenza a magzat elvesztéséhez vezet. Ezért a terheseket feltétlenül oltani kell. Nem tudok arról, hogy történt volna összehasonlító vizsgálat az említett 2 oltóanyaggal, pláne nem terhességben. A magyar vakcinában van higany, a franciában csak a tömegoltásokra használt kiszerelésekben. A patikai forgalomban kapható változatban nincs.

Kérdés: 2016. január 25., 09:09; Megválaszolva: 2016. január 25., 12:02
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Szteroid injekció után covid oltás...
Üdvözlöm! Március 11.-én fájdalmas porckorong sérvre kaptam szteroid injekciót. Már várom a napokban a covid oltást. Remélem nem kizáró ok. Ha...
Mi lehetett ez a tünet?
Tisztelt Doktor úr! A covid oltás kapcsán jutott eszembe egy probléma. Annak idején megkaptam az H1N1 oltást is, majd kb. fél, háromnegyed órával az...
Hepatitis védőoltás szövődményei
Tisztelt Doktor úr! Márciusban hepatitis A és B elleni oltásban, áprilisban hepatitis B oltásban részesültem. Az utolsó sorozat (hepatitis A és B)...
Encepur oltás utáni bőrpír
Tisztelt Doktor Úr! Gyermekem jelenleg három és fél éves. 2015.. márciusában kapta első kullancs elleni védőoltását, majd egy hónap múlva a...
Re: Bexsero
Tisztelt Doktor Úr! Korábban írtam Önnek a Bexsero oltással és mellékhatásaival kapcsolatban. Azt válaszolta, hogy csecsemő korban kifejezettebb...