HIV-fertőzés téma

HIV-pozitív - Az első kérdések a diagnózis után

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

A HIV-pozitív diagnózis után számos kérdése lehet az egészségével és jövőjével kapcsolatban. Cikkünkben a leggyakrabban felmerülőkre kaphat választ.

A COVID-19 elleni vakcinák fejlesztése tudományos támpontot adhat a HIV elleni oltáshoz is

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A koronavírus elleni védőoltások végső soron a HIV elleni sikeres és nagyon hatékony vakcina kidolgozását is segíthetik - hangsúlyozza dr. Anthony Fauci, a fertőző betegségekkel és allergiával foglalkozó amerikai kutatóintézet (National Institute for Allergy and Infectious Diseases (NIAID)) igazgatója.

Véradónak lenni jó!

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos

Amellett, hogy másokon segíthet vele, a véradás a véradó esetleges fertőző betegségeire is fényt deríthet. Melyek ezek? Csatlakozzon Ön is a rendszeres véradókhoz, adjon vért, és mentsen meg három életet!

HIV és védőoltás: lehetetlen

MTI

Hiába azonosították a HIV vírus újabb törzsét, védőoltást kifejleszteni gyakorlatilag lehetetlen, így a felfedezésnek csak tudományos jelentősége van - mondta Szlávik János, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológus főorvosa.

Több HIV-szűrővizsgálatot kellene végezni

MTI

A HIV-fertőzöttek száma csak akkor kezdene stagnálni vagy csökkenni Magyarországon, ha több szűrővizsgálatot végeznének, hogy kiderüljön, ki vírushordozó - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa pénteken Budapesten, az AIDS világnapja alkalmából tartott szakmai konferencia utáni sajtótájékoztatón.

A HIV megduplázza a szívbaj kockázatát

MTI/Index

A HIV vírussal diagnosztizált embereknél megduplázódik a szívbetegség kockázata. Egy a globális adatokat elemző új tanulmány szerint a HIV-fertőzöttséggel összefüggő szív- és érrendszeri betegségek aránya több mint háromszorosára nőtt 20 év alatt. Ez azért derülhetett ki, mert a vírussal diagnosztizált emberek ma már tovább élnek.

HIV gyorsteszt, ami életet ment

Vasárnapi Hírek

A fertőzöttek egy része nem is tud a betegségéről, a hazai érintetteknek csupán a 30-50 százaléka kap gyógyszeres kezelést.

AIDS világnap: egy vérvétel és biztonságban tudhatom a páromat is

WEBBeteg - T. A., újságíró

December elsején, az AIDS világnapon a felvilágosító- és szűrőprogramok kiemelten fontosak a HIV-fertőzés megfékezésében. Mindenki számára elérhetőek az anonim és ingyenes HIV-szűrések. A WEBBeteg.hu helyszíni beszámolója.

HIV: Hatékonyabb és gyorsabb lehet a gyógyulás a gombaellenes szerrel

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

A HIV-fertőzött betegek másodlagos fertőzésének kezelésében is segíthet a Debreceni Egyetem számos kutatócsoportja által tanulmányozott gombaellenes szer, amely a Penicillium chrysogenum gomba által termelt fehérje. Jótékony gombával a különböző fertőző gombafajok ellen?

Egyre több a HIV-fertőzött Magyarországon

www.hivinfo.hu

HIV 2016: 8 AIDS-es áldozat június végéig, egyre több a nő és nem csökken az új HIV-fertőzöttek száma.