Miért lettem le véglegesítve a legelső felülvizsgálat után, ? Vissza hívnak még valaha újra?

Tisztelt Weborvos! Elnézést, hogy ilyen buta kérdést teszek fel!, De nagyon kíváncsi vagyok válaszára! 23 éves vagyok. Látás, hallássérültként születtem. Majd 14 évesen magasvérnyomásom is lett. Ízületi betegségem is van. Nos, 19 éves koromig jártam speciális iskolába. 11 osztályt végeztem ahogy elvégeztem 2019.06-hóban, indítottam is a le százalékolásomat, és 2019.08.02-án hívtak be bizottságra ahonnan azt kaptam, hogy jelen állapota alapján felülvizsgálata nem szükséges. Idézek a leleteimből abból a leletből idézek, ami 2019ben a leszázalékolásom előtt volt ugyan is akkori állapotot nézték., De a mostani 2022,2023as leletek is ugyan ilyenek, mint, amik le százalékolásom előtt voltak Szemészeti lelet: Anamnézis; stickler sy. 2 éves kora óta nagyfokú rövidlátó. Szemüveget visel (-15D), majd 10 éves kora óta -17 D. Idegi hallasvesztés, hypertonia, ortopédiai gondozásra jár. 2017.07- bal szem Retinaválás miatti műtét. Abl.ret.os 2018.12. phaco+PCL os. Status: Od: -19,5Dsph -3,0dcyl: 0,15 O.s: kml.ünj. Fundus: O.d: üvegtest: szalagos, elfolyosodott. nagy méretű, halvány excavalt papilla. Széles peripapillaris atrophia. Elvékonyodott retina. Retina körben fekszik, vérzés szakadás nincs. O.s: iris, finoman rubeotikus, bombans, pcl in loco, üvegtesti térben szilikonolaj. Megállapított Diagnózis: H5210 Myopia H5410 Egyik szem vaksága csökkentlátás a másik szemen. H3580 egyéb ideghártya rendellenességek Z9610 Műlencsével elő személy. Hállasvizsgálat lelet: Stickler sy. Gyeremekkora óta nagyothallo. Aud: Mko. Nagyfokú perc.típ.hcs. állapota véglegesnek minősül. Diagnózis; hypacusis perceptiva l. U H9030 Kétoldali idegi hallásvesztés Idézet Kardiológiai leletbol; 2019.06. Anamnézis: stickler sy, nagyfokú myopia, idegi hallásvesztés, 5 éve hypertonia. Strukturális szivhiba nem volt. Gyógyszerei: Bisoprolol 2x1 tbl, Coperineva reggel 1 tbl. Status: Obesitas. Tiszta ritmusos szívhangok, zorej nem hallható. RR: 139/101 P: 89/min. Labor: chol; 6.3 , TG: 3.9 Javasolt, eddigi Gyógyszerek elhagyása. Helyette, Lokren 20 mg reggel 1x1. Vidotin komb 4/1,25 mg Reggel 1x1. Este;1 Vidonorm 4/5mg. Atorva teva 10mg. Megállapított Diagnózis: I10H0 Magasvérnyomás-betegség elsődleges E7820 Kevert hyperlipidaemia Ortopédiai lelet: obesitas. Mk láb valgusosan, defromalt. Az előlábak kissé aduccáltak. Lábboltozatok súlyos mértékben ellapultak, sarkak valgitása fokozott. Jav: 2xC2 ortopéd cipő Megállapított Diagnózis: M2160 boka láb egyéb szerzett, deformitásai M2140 Lúdtalp Komplex minősítés leszázalékolásomra ez van írva: . BNO kódok: H5210 Myopia I10H0 Magasvérnyomás-betegség elsődleges H9030 Kétoldali idegi hallásvesztés Egészségi állapota: 12% Összervezeti egészségkárosodás ÖEK: 88% minősítés: D Felülvizsgálata: Jelen állapota alapján felülvizsgálata nem szükséges. Fogyatékossági támogatást is kapok erre is az van írva: felülvizsgálata nem szükséges. 5 orasban dolgozom a betegségeim mellet. Köszönöm előre is válaszát. Üdv.

Dr. Szanyi Andrea válasza munkaképesség csökkenés témában

Kedves Kérdező! A leszázalékolást a kétoldali idegi típusú hallásvesztés, a nagyfokú rövidlátás, egyik szem vaksága, csökkentlátás a másik szemen. egyéb ideghártya rendellenességek miatt állapították meg, emiatt írták, hogy állapota véglegesnek minősöl és felülvizsgálata nem szükséges. Amennyiben állapota a jelenlegihez képest a későbbiekben romlik, akkor Ön is kezdeményezheti újabb felülvizsgálatát. Mivel Ön még fiatal, azt, hogy soha nem lesz felülvizsgálata a jövőben teljes bizonyossággal nem lehet kijelenteni, amiatt sem, hogy a rendeletek is változhatnak, aminek alapján a munkaképesség csökkenését véleményezik.

Megválaszolva: 2023. október 17.

Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika

Mit takar a leszázalékolási és...
Tisztelt Weborvos! Tisztelt Dr. Nő/Dr. úr! Szeretném megkérdezni mit takar a leszázalékolási és fogyatékossági határozatom. 2019. 08.01-én lettem...
S,. O. S. mit tegyek?,
Nagyon tanácstalan vagyok és a segítségét kérném. Tavaly szeptember 1-ével a munkáltatóm felmondott, mivel beteg lettem, na persze a felmondásomban nem így...
Balesetijáradékkal kapcsolatos kérdés.
Tisztelt Szakértő Úr! 2001-ben üzemi balesetet szenvedtem, azóta különböző kategóriákban folyamatosan baleseti járadékban részesülök. Legutóbb 2007...
Röntgen kisgyerek
Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 5 éves, AP medence, Lauenstein felvételt készítettek neki, sajnos egyedül kellett bemennie és azt mondja, hogy nem raktak fel...
Core emlő biopszia és fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Core emlőbiopszián kell átesnem. Amellett, hogy félek, mi, derül ki, félek a fájdalomtól is. Azt olvastam, hogy sok nőnek nem fáj, de...
Emlőbiopszia típusok
Tisztelt Doktor Úr! Emlőszűrésen az alábbi malignitásra gyanús elváltozásokat találták. A radiológus azt mondta, hogy röntgenvezérelt biopsziára van szükség....