Gyerek téma

Az ekcéma kialakulásának egyik rizikófaktora - Kutatás

MTI

Nagyobb az ekcéma kialakulásának kockázata azoknál a gyerekeknél, akik korán kerülnek közösségbe azokhoz képest, akik ezeket az éveket még otthoni környezetben töltik - állapították meg német kutatók.

"Normális az, hogy még mindig bepisil a gyerek?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Kislányom 4 és fél éves és még mindig gyakran előfordul, hogy bepisil éjszaka. Pedig korábban volt, hogy egy hónapig sem volt ilyen problémája. Normális ez? Ha nem, hova forduljak segítségért?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Iskolakezdés - A stresszhatás nemcsak a felnőtteknek okozhat fejfájást

Meteo Klinika

Lassan véget ér a nyár, az ősz kezdetével változékonyabbra fordul időjárásunk is. A nyári szünidőt a gyerekek számára egy sokkal megterhelőbb időszak követi, gyakran tapasztalhatunk náluk fokozott fáradtságot, fejfájást.

Vetélés után érdemes gyorsan újból teherbe esni - Kutatás

MTI

Nagyobb az esélyük egy egészséges és komplikációk nélküli terhességre azoknak a nőknek, akik a vetélésüket követő hat hónapon belül újra teherbe esnek, mint azoknak, akik csak később próbálkoznak - derül ki egy pénteken közzétett tanulmányból.

Nyári veszélyek - Mi fenyegeti a gyerekeket?

Medipress

Elérkezett a várva-várt nyári szünet! A családok vakációznak, főzőcskéznek, a gyerekek sportolnak a szabadban. A Nationwide Children’s Hospital orvosai szerint a nyári sérülések előreláthatóak, és kis körültekintéssel megelőzhetőek.

Mitől (is) függhet a gyerek testsúlya? - Kutatás

MTI

Az apai és az anyai elhízottság különböző mértékben volt összefüggésben a gyerekek elhízottságára, az elhízott apák gyerekeinek 12, az elhízott anyák gyerekeinek 14 százaléka volt maga is elhízott.

Válás és gyermeknevelés - A pszichológus válaszol

WEBBeteg

"Válófélben vagyunk a férjemmel. Ő már alig van itthon, a közös házat már áruljuk. Hogyan lehet mindezt közölni az ötéves kisfiammal?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Epilepszia: gyermekeknél a legrégebbi a legjobb szer

MTI

A legrégebbi szert találták legalkalmasabbnak a gyerekek epilepsziás terápiájához. Az 1950-es évektől alkalmazott anyag hatásossága mellett a legkevesebb mellékhatást eredményezte.

Testnevelés órán halt meg egy 12 éves fiú

Független Hírügynökség

Csütörtökön délben megállapították a halál beálltát annál a jászberényi kisfiúnál, akinek egy hete, pénteken a tornaórán állt meg a szíve - mondta el a Független Hírügynökségnek a 12 éves fiút ápoló Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója pénteken.

H1N1 - Mekkora a halálozási arány gyermekeknél?

Független Hírügynökség

A sertésinfluenza miatt eddig 114 gyermek halt meg laboratóriumilag bizonyíthatóan. A szokásos influenzák legmagasabb halálozási rátája ellenben az elmúlt 3 évben 88 volt.