• Kismotor, háromkerekű, roller: Miért jó a gyerekeknek?

    Szerző: WEBBeteg - B. M. , szakfordító

    Előbb vagy utóbb szinte minden gyerek megtanul biciklizni. Mindegy, hogy négy-, három-vagy kétkerekű, nagyszerűen megfelelnek a gyerekek mozgásigényének levezetésére és koordinációs készségük fejlesztésére.

    Ha a gyermek még nem múlt el 18 hónapos, akkor jobb, ha csak bent a lakásban próbálja ki első „közlekedési eszközét”. A háromkerekűnek és rollernek ekkor még nem jött el az ideje! A gyermek motorikus és koordinációs készsége ebben a korban még nem elég fejlett ezekhez a játékokhoz, nem tudja használni a pedálokat és nem tud egy billegő, guruló deszkán egyensúlyozni.

    Hirdetés

    A négykerekű

    Egy másfél éves gyermeknek a legmegfelelőbb, és a legnagyobb örömet szerezheti egy négykerekű kis játékmotor. Ezek stabil műanyagból készülnek, és működtetésükhöz tisztán a kicsi izomerejére van szükség. A gyerekek a lábaikkal hajtják magukat előre a talajról. A kicsiknek a le- és felszállás okozhat problémákat, ebben segítsen gyermekének! A kis négykerekűek is fejlesztik a gyermek motorikus és koordinációs képességeit, ezért jól felkészítik őket a háromkerekű bicikli és a roller későbbi könnyebb és biztonságos használatára.

    A háromkerekű

    A gyermek körülbelül két és fél éves korától felkészült a háromkerekű használatára. A háromkerekű biciklit már a pedálok működtetik, melyek a lábak erejét a kerekekre viszik át, a pedálozással egy időben a gyerekeknek a kezükkel irányítaniuk is kell a biciklit, ami újabb kihívást jelent. A háromkerekű bicikli segít a karok és lábak koordinációs képességének kialakításában, segíti a gyors észlelés képességét, az akadályok kikerülését, az irányok beazonosítását, fejleszti az egyensúlyérzéket, vagyis a legjobb gyakorlás a kétkerekűhöz. Vásárlásnál figyeljen oda a minőségre, csak ellenőrzött, megfelelően működő biciklit vásároljon!

    Ez a cikk is érdekelheti Így fejlődik az egy éves gyermek - Ezeket a játékokat adjuk neki

    A téma cikkei 

    3/1 Orrszívók típusai és használata
    3/2 Cumi: Jó a gyereknek?
    3/3 Kismotor, háromkerekű, roller: Miért jó a gyerekeknek?

     

     


     

    Forrás: WEBBeteg
    B. M., szakfordító; 
    onmeda.de
    Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

    Módosítva: 2020.05.23 22:03, Megjelenés: 2018.05.01 07:38
   • Cikkajánló

    Migrén

    Migrén

    Dr. Zsuga Judit

    A migrén kezelési stratégiája a fejfájás gyakoriságától is függ.

    Elalvást segítő tippek

    Elalvást segítő tippek

    Szponzorált tartalom

    4+1 jó tanács, hogyan aludjunk jól és pihentetően home office idején. (x)

    Az agyrázkódás súlyos következményekkel járhat a gyermekeknél

    Ha egy gyermek agyrázkódást szenved, többnyire egy igen rövid, mindössze pár másodpercig tartó eszméletvesztésre is sor kerül. Ilyenkor a gyermek zavart és nem tudja megmondani, hogy ki ő és hol van, sőt általában nem emlékszik a balesetére sem.

    Már havi 8 000 forintból is gondoskodhatunk gyermekünkről

    Szülőként mindannyian szeretnénk megóvni gyermekeinket az élet nehézségeitől. Azonban léteznek olyan élethelyzetek - gondoljunk csak a jelenlegi járványra -, amelyet lehetetlen előre megjósolni. (x)

    Cukorbeteg gyermekek gondozása

    A gyermekkori cukorbetegség nagyobb részben inzulinhiányon alapuló, ún. 1-es típusú diabetes. Ilyenkor az elpusztult inzulintermelő sejtek nem képesek feladatuk ellátására. Ez súlyos anyagcsere-összeomláshoz vezet, ha nem vesszük időben észre a tüneteket, és nem kezdjük meg a gyermek kezelését. Ennek három alappillére van, a diéta, az inzulinkezelés és a helyes életmód.

    Hanyagtartás és a gyermekkori gerincferdülés megelőzése

    A hanyagtartás a hibás testtartás és a mozgáshiány következtében alakulhat ki. Magában a gerincoszlopban eleinte nem mutatható ki elváltozás, de hosszú távon a nem egyenletes terhelés hatására károsodnak a csigolyák. A tartási rendellenességek és a gyenge hátizomzat gerincferdülés (scoliosis) kialakulásához vezethet.

    Hasfájás gyerekeknél

    A hasfájásnak számos különböző oka lehet, és sokféle formában nyilvánulhat meg. Mivel néhány hasfájással járó betegség sebészi kezelést igényel, az akut hasfájást mindig meg kell vizsgáltatni orvossal.

    Melyek az ideális sportágak gyerekek számára?

    A gyerekek is igénylik a rendszeres sportot. Már az egészen kicsik is szeretnek szaladgálni, ugrándozni, örömüket lelik a sportban, ami testi fejlődésük szempontjából is elengedhetetlen része életüknek. A paletta igen széles, ezért nem könnyű választani. Segítünk, hogy Ön is segíthessen gyermekének jól dönteni.

    Utazás kisbabákkal, gyerekekkel

    Kisgyerekekkel utazni nem ritkán megerőltetőbb és fárasztóbb, nagyobb odafigyelést igényel, mint nagyobb gyerekekkel. Sok dolgot kell még magunkkal vinnünk a babakocsin, cumisüvegen és pelenkán kívül.

    A gyermekkori gerincferdülés

    A gerincferdülés (scoliosis) a gerincoszlop kóros oldalirányú elgörbülése, melyet a csigolyák egymáson való elmozdulása, elcsavarodása okoz. Lányoknál kétszer olyan gyakran fordul elő, mint a fiúknál, nők esetében gyakorisága eléri a 15 százalékot.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA