Kismotor, háromkerekű, roller: Miért jó a gyerekeknek?

szerző: Bak Marianna, biológus szakfordító - WEBBeteg
frissítve:

Előbb vagy utóbb szinte minden gyerek megtanul biciklizni. Mindegy, hogy négy-, három-vagy kétkerekű, nagyszerűen megfelelnek a gyerekek mozgásigényének levezetésére és koordinációs készségük fejlesztésére.

Ha a gyermek még nem múlt el 18 hónapos, akkor jobb, ha csak bent a lakásban próbálja ki első „közlekedési eszközét”. A háromkerekűnek és rollernek ekkor még nem jött el az ideje! A gyermek motorikus és koordinációs készsége ebben a korban még nem elég fejlett ezekhez a játékokhoz, nem tudja használni a pedálokat és nem tud egy billegő, guruló deszkán egyensúlyozni.

A négykerekű

Egy másfél éves gyermeknek a legmegfelelőbb, és a legnagyobb örömet szerezheti egy négykerekű kis játékmotor. Ezek stabil műanyagból készülnek, és működtetésükhöz tisztán a kicsi izomerejére van szükség. A gyerekek a lábaikkal hajtják magukat előre a talajról. A kicsiknek a le- és felszállás okozhat problémákat, ebben segítsen gyermekének! A kis négykerekűek is fejlesztik a gyermek motorikus és koordinációs képességeit, ezért jól felkészítik őket a háromkerekű bicikli és a roller későbbi könnyebb és biztonságos használatára.

A háromkerekű

A gyermek körülbelül két és fél éves korától felkészült a háromkerekű használatára. A háromkerekű biciklit már a pedálok működtetik, melyek a lábak erejét a kerekekre viszik át, a pedálozással egy időben a gyerekeknek a kezükkel irányítaniuk is kell a biciklit, ami újabb kihívást jelent. A háromkerekű bicikli segít a karok és lábak koordinációs képességének kialakításában, segíti a gyors észlelés képességét, az akadályok kikerülését, az irányok beazonosítását, fejleszti az egyensúlyérzéket, vagyis a legjobb gyakorlás a kétkerekűhöz. Vásárlásnál figyeljen oda a minőségre, csak ellenőrzött, megfelelően működő biciklit vásároljon!

Ez is érdekelheti Így fejlődik az egy éves gyermek - Ezeket a játékokat adjuk neki

A téma cikkei

3/1 Orrszívók típusai és használata
3/2 Cumi: Jó a gyereknek?
3/3 Kismotor, háromkerekű, roller: Miért jó a gyerekeknek?

WEBBeteg logó

Forrás: WEBBeteg
Bak Marianna, biológus szakfordító;
onmeda.de
Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Cikkajánló

Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.