Mit tegyek, hogy könnyebben teherbe essek? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

"Eléggé rendszertelen a menstruációm már évek óta. Mostanában foglalkoztat a babavállalás gondolata. Tudok valamit tenni a könnyebb teherbeesés érdekében?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Lehet így kisbabám?

Eléggé rendszertelen a menzeszem már évek óta (régebben kezelték, fogamzásgátló, stb.). Mostanában foglalkoztat a babavállalás gondolata, de kicsit félek, hogy az előbb említett problémám miatt esetleg (isten ments) nem, vagy csak nagyon nehezen gyerekem. Tudok valamit tenni a könnyebb teherbeesés érdekében?

Kedves Kérdező!

Nem írja le részletesen, hogyan rendszertelen a menses, pedig nem is biztos, hogy kezelésre szorul. Így konkrét dolgot nem nagyon tudok javasolni.

Amit megpróbálhat, hogy elkezdi a reggeli hőmérőzést, és vesz a gyógyszertárban kapható LH tesztet, amik segítségével hátha meg tudja állapítani, hogy mikor van peteérése.

Ha a menses nagyon rendszertelen, pl. többször ki is marad a vérzés, akkor viszont egy ellenőrzésre el lehet mennie. Izgulni nem kell, sok nőnek rendszertelen menses mellett is van peteérése, és teherbe esnek. Addig ez nem derül ki, míg nem kezdenek el próbálkozni. Sok sikert!

Általában meddőségi kivizsgálásra akkor van szükség, ha egy évig sikertelen a próbálkozás, és nem sikerül teherbe esni.

(WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes)

Cikkajánló

Fájdalmas, késik, kimarad - A menstruációs zavarokról

Dr. Osikóczki Orsolya, Dr. Soltész Annamária, Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
Menstruáció
A menstruációs zavarok, rendellenességek hátterében többnyire hormonális rendellenesség áll, bár anatómiai eltérés is lehet a vérzészavar oka. Felléphet vérzés a normális időben jelentkező menzesz elmúlta utáni napokban, vagy éppen a menstruáció jelentkezése előtti héten is.
Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit
WEBBeteg - Dr. Földi Ildikó
WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.