Gyógyszervásárlás téma

Továbbra is a patikákban bízik a gyógyszervásárlók többsége

MTI

Továbbra is a patikákban bízik a vásárlók túlnyomó többsége, az internetes rendeléssel szemben a gyógyszerhamisítás veszélye a leggyakoribb kifogás - derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) közleményéből.

Sokaknak okoz gondot az állandó gyógyszervásárlás

WEBBeteg/Szinapszis

A folyamatos gyógyszeres kezelésre szoruló betegek 37 százalékának jelent komoly anyagi terhet a gyógyszerek kifizetése, míg 43 százalékuk ugyan ki tudja fizetni az árat, nagyobb kiadást azonban már nem tudna vállalni – mutatta ki a Szinapszis Kft. legújabb kutatása, melyet a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.

"Ne vásárolhassanak gyógyszert 14 éven aluliak!"

Független Hírügynökség

Gyógyszerészi Kamara: Elfogadhatatlan, hogy 14 éven aluliak szabadon vásárolhassanak vény nélkül kapható gyógyszereket.

Nem tudunk már több pénzt költeni gyógyszerre

WEBBeteg/Szinapszis

A legtöbb magyar háztartás vényköteles gyógyszerekre, vény nélkül kapható készítményekre és gyógynövény termékekre költ. A lakosság gyógyszerterhei nem növelhetőek tovább: különösen az idős betegek körében már most is jelentős (10 ezer forint körüli) a havi kiadás.

Veszélyes gyógyszerek is vásárolhatók a neten

Független Hírügynökség

Szakértők félreverték a harangokat, mert veszélyes fájdalomcsillapítókat is recept nélkül szabadon lehet megvásárolni az interneten keresztül. Erről pénteken adott hírt a BBC brit közszolgálati hírportál.

Vélemény erről a gyógyszervásárló weboldalról

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

Tisztelt doktorok, Kerdezni szeretnem, hogy van-e, es ha igen, mi a velemenyuk errol a weboldalrol? http: //www.pharmacy1010.com/search_result.asp Angol es orosz nyelvu, de recept NELKUL lehet rendelni BARMILYEN gyogyszert. Veletlenul talaltam - a k