Fogyás téma

Étkezési nehézségek a rákkezelés idején - Mit tegyünk fogyás esetén?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

A betegség alatti túlzott fogyást nem mindig maga a betegség okozza: előfordulhat, hogy a hátterében a gyógyszeres kezelés áll, de a betegséggel járó szorongás is okozhat étvágycsökkenést.

Életmódváltás: Minden csak elhatározás kérdése!

WEBBeteg - S. J., újságíró

Az egészséges élet kulcsa a kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás, de a gyakorlatban sokszor mégsem olyan egyszerű ezeket megvalósítani. Melyek a buktatói, hogyan vészeljük át a kezdeti nehézségeket, és milyen változásokat tapasztalhatunk, ha belevágunk? Egy életmódváltó olvasónk most választ ad ezekre a kérdésekre.

Szögeczki Ági 10 kilót fogyott a kóladióval!

Több mint TestŐr

Ez az afrikai gyógynövény Ági számára nagy segítség volt, hiszen az étvágyát is csökkentette és az energiáját is felpörgette. Boldogan elújságolta, hogy nem szenved - mint ahogy más fogyókúrakor szenvedett- és büszkén mesélte, hogy 50 kiló alá fogyott. De most már nem szeretne tovább fogyni, csak tartani szeretné a súlyát.

Szabó Győző 16 kilót fogyott!

Több mint TestŐr

A színész életmódváltással szabadult meg a súlyfeleslegétől. Imádja a grill ételeket és köretnek se krumplit, se kenyeret nem fogyaszt. Győző egyik nagy szerelme a száguldás, számára a gyorsulás is egyfajta kikapcsolódás, de aki a hagyományos kikapcsolódást akarja ötvözni a modern irányzatokkal, az a gyógynövények hatásával, egy úgynevezett fitowellness fürdővel kényeztetheti magát.

Pregorexia - Éhezés terhesség alatt

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter

A pregorexia kifejezés az angol terhesség - pregnancy - és anorexia szavak ötvözéséből jött létre, és azokra a nőkre használják, akik a terhességi hízástól való félelmük miatt nem táplálkoznak megfelelően, így veszélyeztetik a fejlődő magzatot a várandósság ideje alatt. Noha nem tényleges orvosi diagnózisról van szó, a jelenség valós, egyre elterjedtebb, komoly aggodalomra okot adó viselkedés.

Kilenc tipp ahhoz, hogy miképpen égethet több zsírt futás közben!

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Rendszeresen jár futni, ennek ellenére nem sikerült még lefogynia? A futással való fogyás titka nem a hosszabb táv vagy a gyorsabb tempó, hiszen a ritkább és kevésbé erőteljes futás jelentősebb fogyást eredményezhet! A kulcs az okosabb hozzáállás! Cikkünkben Eric Orton ultramaratonsita zsírégető tippjeit olvashatják.

14 étel, mely segíti a fogyást

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Szeretné csökkenteni a cukor iránti vágyát, az étvágyát? Akkor feltétlenül illessze az étrendjébe az alábbi ételeket, persze csak akkor, ha nem allergiás vagy nem szenved ételintoleranciától!

Az anorexia nervosa tünetei

Ujfalussy Dorottya Júlia

Az anorexia nervosa nem új keletű probléma, a testképzavaros megbetegedések „legöregebbike”. Főként a 18 év alatti lányok betegsége, akik a tetszeni akarás és a divat követelményei miatt kezdenek szélsőséges diétákba.

Hogyan lehet befolyásolni szervezetünk energiaegyensúlyát?

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember

A mai világunkat sokszor a külsőségek vezérlik. Kevés az olyan ember, aki teljes mértékben elégedett az alakjával, testtömegével - az áhított külalak eléréséért vagy fogyni vagy hízni szeretnénk. Sajnos általában nem a szervezetünk természetes működésének megfelelően történik ez a változtatás, hanem gyorsan és olykor drasztikusan törekszünk a testsúly csökkentésére vagy épp a növelésére. A türelmetlenség azonban ez esetben sem terem rózsát. Hiába érjük el gyorsan a kitűzött célunkat, az nem fog sokáig megmaradni. Testünk evolúciósan egyszerűen nem a gyors változásokhoz adaptálódott.

A gyors fogyókúrák kövérebbé tesznek

Oxygen Medical

A Hogyan fogyjak gyorsan? kérdést írják be a legtöbben egy bizonyos internetes keresőbe. Az viszont már jóval ritkább, hogy az egészséges fogyás keresőszavakkal próbálkozzon valaki. Holott dr. Katona Evelin, endokrinológus szerint a tartós fogyás titka az egészséges életmód.