Fejlődési rendellenesség téma

Metamfetamin és terhesség

Medipress

Az Egyesült Államokban a 16 millió metamfetamin-használó közül 19 ezer terhes nő – állítja a Nemzeti Drog- és Egészségfelmérő Hivatal.

Nem a H1N1 okozta a nagykanizsai fiú hirtelen halálát

MTI

A nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: a fiút hasi panaszokkal szállította be családja az intézménybe, de a gyerek már végállapothoz közeli helyzetben volt.

Folsavval a születési rendellenességek ellen

MTI

A folsavval dúsított liszt és száraztészta csökkenti a veleszületett szívrendellenességek kockázatát, ami a leggyakoribb fejlődési zavar - jelentették be kanadai kutatók.

Tízezer torzszülött született a nyugtatótól - Megfejtették, hogy miért

MTI

Brit tudósok megfejtették az okát annak, hogyan és miért okozott tömeges méretekben torzszülötteket a talidomid hatóanyagot tartalmazó nyugtatószer.

B12 vitaminnal súlyos rendellenességek előzhetők meg

MTI

Teherbe esésük előtt a folsavon kívül elegendő B12 vitamint is kellene kapniuk a nőknek, hogy csökkentsék egy súlyos fejlődési rendellenesség, az idegcsőzáródási zavar kockázatát - közölték írországi vizsgálatuk eredményét kutatók a Pediatrics című szaklap hétfői számában.

Fejlődési rendellenesség félpercenként

Független Hírügynökség

Kínában félpercenként születik gyermek valamilyen rendellenességgel, és ennek részben a környezetszennyezés az oka. Ez évente 1,1 millió esetet jelent, és számuk állandóan emelkedik.

Drogfüggő csecsemők

Független Hírügynökség

Szakértők szerint évente körülbelül száz olyan nő esik teherbe, aki súlyosan kábítószerfüggő és így gyermekeik is nagy valószínűséggel függeni fognak a drogtól.

Fülkinövés

Orvos valaszol - Dr. Zaránd Rajmund

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát! Akkor ez az elváltozás csupán esztétikai jellegű, vagy okozhat valamilyen egészségügyi problémát? Mi ez konkrétan, mennyire sürgető a műtét? Köszönöm előre is!

Fejkörfogat

Orvos valaszol - Dr. Kerekes Éva

Tisztelt Doktornő! Kisfiúnk fejkörfogatával kapcsolatban írunk Önnek. Születési méret 33 cm. 1 hónaposan 35 cm. 2 hónaposan 37 cm. 3 hónaposan 39 cm. 4 hónaposan 40 cm. 5 hónaposan 41 cm. 6 hónaposan 42 cm. 7 hónaposan 42, 5 cm. 8 hónaposa

Gastroschizis

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Kedves Doktor Ùr! Babanknal a 18.hetben gastroschisist diagnosztizaltak, terhessegmegszakitas mellett dontottunk, megkaptam a szovettani eredmenyt viszont 4 mondatot nem ertek, kerem legyen kedves magyarazza meg, kiderul-e belole hogy megis mi okoz