• Fejkörfogat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Kisfiúnk fejkörfogatával kapcsolatban írunk Önnek. Születési méret 33 cm. 1 hónaposan 35 cm. 2 hónaposan 37 cm. 3 hónaposan 39 cm. 4 hónaposan 40 cm. 5 hónaposan 41 cm. 6 hónaposan 42 cm. 7 hónaposan 42, 5 cm. 8 hónaposan 43 cm. 9 hónaposan 43, 5 cm. 10 hónaposan 44 cm. 11 hónaposan 44, 5 cm. 12 hónaposan 45 cm. 15 hónapos státusz mérésen szintén 45 cm-er volt a mért adat. Kutacsa 11 hónaposan zárult be. Anyai ágon a fejkörfogat 53 cm, apai ágon 55 cm. Doktornő szerint van aggódnivalónk a fiúnk fejkörfogatával kapcsolatban? Válaszát előre is köszönjük!

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejlődési rendellenesség témában

        Tisztelt Érdeklődő! Nekem nem tűnik aggasztónak. Az újszülöttkori átlag 34-35 cm. A növekedése üteme megfelelő, így 12 hónaposan is azzal az 1 cm-el kisebb a feje, mint születéskor. Érdemes felmérni a gyermekneurológiai státuszát, mert ez sokkal jobban tükrözi a gondok meglétét vagyhiányát, mint maga a körfogat. Őszintén remélem, hogy minden rendben lesz!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2018. október 08., 20:35; Megválaszolva: 2018. október 08., 23:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: