Gastroschizis

Kedves Doktor Ùr! Babanknal a 18.hetben gastroschisist diagnosztizaltak, terhessegmegszakitas mellett dontottunk, megkaptam a szovettani eredmenyt viszont 4 mondatot nem ertek, kerem legyen kedves magyarazza meg, kiderul-e belole hogy megis mi okozhatta ezt a szornyuseget, elofordulhat-e ujra, vagy valami kapaszkodot, mivel kellene jobban vigyaznom, mar rengeteget bongesztem, de semmi hasznalhatot nem talalok, a 4 mondat a kovetkezo: "A 18.hetes lany magzat placentajan a magzatbolyhok mellett kotoszovetesen atalakult nehol necroticus allomannyal kitoltott bolyhok is megfigyelhetok. A majban extramedullaris verkepzes lathato. Malignitasra utalo szoveti jelek nincsenek. A koldokzsinor metszlapjan 3 db erkeresztmetszet lathato." A 2. kerdesem a 6hetes kontrollvizsgalat miatt lenne. 4 hettel a veteles utan megjott az elso menstruaciom, elotte ketszer a parommal valo egyuttlet kozben nagyon begorcsolt a hasam (a nagyon- az hasonlo volt a veteles elotti tolofajasokhoz, csak gyogyszer bevetele utan szunt ki az ugy majd egy oras gorcsoles, mind a ket esetben.) A menstruacio 5 napig tartott, nem valtozott, viszont 2 hete ismet folyasom kezdodott, de eleg kellemetlen szagu. A nogyogyasz rogton azzal kezdte, hogy mikor voltam rakszuresen utoljara, mondtam hogy a 8hetes vizsgalatkor vettek kenetet, es azota nem kaptam hirt, hogy baj lenne. A vizsgalat utan azt mondta, hogy lehetseges hogy hpv virusom van, ezert a kovetkezo terhesseg elejen ajanl megegy rakszurest, de semmi komoly, szedjem tovabb az elevitet es lenyegeben mar kezdhetunk ujra probalkozni, a virus pedig valoszinuleg a terhesseg kezdetevel mar lehet el is tunik. Az ambulans lapon ez all: "Kolp: A 12-tol A 3-ig, B 9-ben tagoltsag Vv: rendes nagy uterus afv-ben szabad kornyezetben." Nem igazan ertem ertem ezt a ket mondatot, es hogy oszinte legyek megijesztett a mehnyakszureses tema, bar a doki nyugtatoan beszelt... Vegezetul 3.kerdesem lenne- ha a parom Salofalkot szed, az kihat e a babara?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fejlődési rendellenesség témában

1.a méhlepényen kötőszövetesen átalakult elhalt bolyhok is megfigyelhetők. A májban lévő mondat az helytelen.Rosszindulatúságra utaló jel nincs. A köldökzsinór normális.

2.a vetélés után a menstruációs vérzés 4-6 hétre jelentkezik. A fájdalom, bűzős folyás a gyulladás lehetőségét veti fel, ezért szakvizsgálat tanácsos.

A HPV szürést el lehet végezni.

A partner betegsége a magzatra jelenleg nincs hatással.

Kérdés: 2015. január 02., 22:43; Megválaszolva: 2015. január 04., 20:06
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása