• Gastroschizis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Ùr! Babanknal a 18.hetben gastroschisist diagnosztizaltak, terhessegmegszakitas mellett dontottunk, megkaptam a szovettani eredmenyt viszont 4 mondatot nem ertek, kerem legyen kedves magyarazza meg, kiderul-e belole hogy megis mi okozhatta ezt a szornyuseget, elofordulhat-e ujra, vagy valami kapaszkodot, mivel kellene jobban vigyaznom, mar rengeteget bongesztem, de semmi hasznalhatot nem talalok, a 4 mondat a kovetkezo: "A 18.hetes lany magzat placentajan a magzatbolyhok mellett kotoszovetesen atalakult nehol necroticus allomannyal kitoltott bolyhok is megfigyelhetok. A majban extramedullaris verkepzes lathato. Malignitasra utalo szoveti jelek nincsenek. A koldokzsinor metszlapjan 3 db erkeresztmetszet lathato." A 2. kerdesem a 6hetes kontrollvizsgalat miatt lenne. 4 hettel a veteles utan megjott az elso menstruaciom, elotte ketszer a parommal valo egyuttlet kozben nagyon begorcsolt a hasam( a nagyon- az hasonlo volt a veteles elotti tolofajasokhoz, csak gyogyszer bevetele utan szunt ki az ugy majd egy oras gorcsoles, mind a ket esetben.)A menstruacio 5 napig tartott, nem valtozott, viszont 2 hete ismet folyasom kezdodott, de eleg kellemetlen szagu. A nogyogyasz rogton azzal kezdte, hogy mikor voltam rakszuresen utoljara, mondtam hogy a 8hetes vizsgalatkor vettek kenetet, es azota nem kaptam hirt, hogy baj lenne. A vizsgalat utan azt mondta, hogy lehetseges hogy hpv virusom van, ezert a kovetkezo terhesseg elejen ajanl megegy rakszurest, de semmi komoly, szedjem tovabb az elevitet es lenyegeben mar kezdhetunk ujra probalkozni, a virus pedig valoszinuleg a terhesseg kezdetevel mar lehet el is tunik. Az ambulans lapon ez all: "Kolp: A 12-tol A 3-ig, B 9-ben tagoltsag Vv: rendes nagy uterus afv-ben szabad kornyezetben." Nem igazan ertem ertem ezt a ket mondatot, es hogy oszinte legyek megijesztett a mehnyakszureses tema, bar a doki nyugtatoan beszelt... Vegezetul 3.kerdesem lenne- ha a parom Salofalkot szed, az kihat e a babara?

        Dr. Pétervári László válasza a fejlődési rendellenesség témában

        1.a méhlepényen kötőszövetesen átalakult elhalt bolyhok is megfigyelhetők. A májban lévő mondat az helytelen.Rosszindulatúságra utaló jel nincs. A köldökzsinór normális. 2.a vetélés után a menstruációs vérzés 4-6 hétre jelentkezik. A fájdalom, bűzős folyás a gyulladás lehetőségét veti fel, ezért szakvizsgálat tanácsos. A HPV szürést el lehet végezni. A partner betegsége a magzatra jelenleg nincs hatással.


        Kérdés: 2015. január 02., 22:43; Megválaszolva: 2015. január 04., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr, Lehetek terhes, ha a barátom az orális kielégítés után elélvezett és a sperma utána érintkezett a külső nemi szervemmel?
        Üdvözlöm Terhességi teszt eredményemet nem tudom hogy pozitívnak szàmít_e!
        Tisztelt Doktor Ur! Nekem az lenne a kerdésem hogy a naptáram szerint már a 13.hétben vagyok és ez a 3-dig napja hogy rozsaszin vérzesem van. Hogy ez mit jelent? És hogy nem-e veszélyes? És hogy mi a teendő? Nagyon szépen köszönöm a válaszát!!!
        Üdvözlöm! Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy 4.5 hetes terhes vagyok viszont az anyagi helyzetem sajnos nem engedi meg hogy felneveljem ezt a babát mert egyedül nevelem a kislányomat a párom elhagyott miután...
        Kedves Doktor úr/ Doktornő! 25 hetes terhes vagyok korábban 4 hétig Lude 20 mg tablettát szedtem mert rengeteg a gyomorsavam. Nem igazán használt. és a gasztroenterológus hölgy akinél voltam Controloc 40 mg tablettát írt fel 2x1-et naponta....
        Szép napot! 23 évesen kiderult hogy extrém magas volt a vernyomasom. Azóta gyogyszert szedek rá, már 4 eve. Nagyon maximum 140/90ig megy fel. Ami a problémám hogy szeretnénk gyereket vállalni. De ezekkel a gyógyszerekkel amiket szedek nem...
        Üdvözlöm Dr.úr A Gynoxin kúpról szeretnék érdeklődni. 22 hetes terhes vagyok. A patikába ezt adták mivel Canesten kúp nem volt. A patikus mondta nyugodtan használhatom.Önnek mi a véleménye erről? Használható?
        Jó napot kívánok. 33éves anyuka vagyok. 2020.04.17 én volt a második császármetszésem. (első 2014.11.18) Mostanában azt érzem.: rengeteget fáj a fejem,olyan szinten hogy már zsibbadást is érzek a jobb fülemen,arcomon,tarkómon. A...
        Tisztelt Dr.úr május 1 leszek 18 hetes és azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy ma voltam ultrahangon magán orvosához mert picit véreztem és fájt a nemiszervem és amint ki derült 3 hete meg halt a babám nem volt szívverés nem mozdult de Dr....
        Tisztelt Dr.úr azzal a kérdéssel fordulnék önöhöz, most 17 hetes terhes vagyok és ha fürdök vagy pisilés után meg törlöm magam akkor véres a papír ma kisebb fájás is volt nemiszervemen mint mikkor meg jön meg ilyetem és fel kerestem egy...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció