Egészségbiztosító téma

Milyen ellátásra vagyunk jogosultak?

WEBBeteg - Dr. Bartha-Barcsai Tímea, jogász
2020-08-28 07:05

Magyarországon jelenleg minden állampolgár számára kötelező az egészségbiztosítási rendszerben való részvétel, amely alapján a biztosított személy valamennyi, az egészségügyi törvényben szabályozott ellátásra jogosult.

Munkahelyi balesetek: ki az áldozat, ki a felelős?

WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
2016-03-16 11:51

Egy munkahelyi baleset bekövetkezése esetén nem mindig egyértelmű a válasz arra, hogy ki vagy mi tehető felelőssé a sajnálatos eseményekért. Cikkünkből kiderül, hogy mi sorolható a munkahelyi balesetek közé, mi a teendő a munkahelyen történő baleset esetén, illetve hogyan befolyásolja a beteg ellátását, ha munkavégzés közben sérül meg.

Cukorbetegség - Havi hány tesztcsík rendelhető támogatással?

Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor
2010-11-09 07:36

Mi határozza meg az egészségbiztosítói támogatással rendelhető tesztcsíkok havi mennyiségét? Az egészségbiztosítói támogatással rendelhető tesztcsíkok havi mennyiségét szakmai és gazdasági szempontok határozzák meg.

Csak papíron gyógyítottak a fogorvosok

Független Hírügynökség
2008-12-20 13:20

A baranya megyei egészségbiztosítási pénztár által megszólított betegek nyilatkozatai szerint több ezer, valójában el sem végzett fogászati beavatkozást is elszámoltak egyes megyei fogorvosok.

Egészségbiztosító kétszer fizet

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
2015-01-28 14:56

Megszeretném kérdezni, ha műtéthez kell vizsgálat a háziorvost miért büntetik meg? Nekem most lesz vese műtétem mozgáskorlátozott vagyok így nem tudom megcsináltatni azokat a vizsgálatokat amit kér a kórház. Mit tegyek? Előre is köszönöm Beat