• Egészségbiztosító téma

    WEBBeteg - Dr. Bartha-Barcsai Tímea, jogász
    Magyarországon jelenleg minden állampolgár számára kötelező az egészségbiztosítási rendszerben való részvétel, amely alapján a biztosított személy valamennyi, az egészségügyi törvényben szabályozott ellátásra jogosult.
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    Egy munkahelyi baleset bekövetkezése esetén nem mindig egyértelmű a válasz arra, hogy ki vagy mi tehető felelőssé a sajnálatos eseményekért. Cikkünkből kiderül, hogy mi sorolható a munkahelyi balesetek közé, mi a teendő a munkahelyen történő baleset esetén, illetve hogyan befolyásolja a beteg ellátását, ha munkavégzés közben sérül meg.
    Szinapszis Kft.
    Egy friss kutatás szerint a megkérdezettek támogatnák azt a megoldást, ha az OEP-nek befizetett összegegeket felhasználhatnák magán egészségügyi szolgáltatás igénybevételére is.
    CIG Pannónia
    Kevesen tudják, de számos olyan gyógyszer létezik a daganatos betegségek kezelésére, amely Magyarországon nem elérhető, vagy ha igen, csak nagyon magas áron. Vajon mit tehet a beteg, aki nem jut gyógyszerhez?(x)
    Springmed - Dr. Baranyi Éva, Dr. Winkler Gábor
    Mi határozza meg az egészségbiztosítói támogatással rendelhető tesztcsíkok havi mennyiségét? Az egészségbiztosítói támogatással rendelhető tesztcsíkok havi mennyiségét szakmai és gazdasági szempontok határozzák meg.
    Független Hírügynökség
    A baranya megyei egészségbiztosítási pénztár által megszólított betegek nyilatkozatai szerint több ezer, valójában el sem végzett fogászati beavatkozást is elszámoltak egyes megyei fogorvosok.
    Független Hírügynökség
    Németországban az anyák 30 százaléka császármetszéssel hozza világra kisbabáját: a szakemberek szerint ez a metódus a szülések kétharmadánál felesleges rizikót jelent és ráadásul nagyon költséges is.
    FH
    Az SZDSZ nem fogja megszavazni a parlamentben a pénztártörvény átalakítását célzó szocialista javaslatot - áll a szabad demokraták csütörtöki közleményében.
    Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea
    Megszeretném kérdezni, ha műtéthez kell vizsgálat a háziorvost miért büntetik meg? Nekem most lesz vese műtétem mozgáskorlátozott vagyok így nem tudom megcsináltatni azokat a vizsgálatokat amit kér a kórház. Mit tegyek? Előre...