Edzés téma

Sport: Így érdemes elkezdeni!

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt

Sport

A jó idő sokunkban kelti fel a sportolás iránti vágyat - olyanokban is, akik eddig nem mozogtak rendszeresen vagy már régen abbahagyták azt. A sportolás elkezdése, illetve az újrakezdése a legnehezebb, és ne gondoljuk, hogy a fogadalom megtartása, miszerint holnaptól rendszeresen sportolunk, egyszerű lesz.

Az infrahővel érdemes kombinálni a testmozgást

Több mint TestŐr

Sokan alakformálás céljával használják ezt a fajta edzésformát, pedig ennél jóval többről van szó. Nem csak a kalóriák égnek jobban az infrahővel kombinált edzéskor, de köztudott, hogy ilyenkor a testben fokozódik a vérkeringés, és ezáltal a méregtelenítés is aktívabban működik. A méreganyagok ürülésével a szervek működése is optimalizálódik és az egészség a bőr szépségén is visszatükröződik.

Bodony Barbi influencer okos eszközzel kezdett edzeni

Több mint TestŐr

Barbi bevallotta, eddig nem volt igazán az a fitneszlady, de nemrég elhatározta, hogy edzeni kezd. Őt az okos eszközök főleg a motivációban segítik, így ugyanis rögtön látja, hogy mennyit edzett, mennyi kalóriát égetett és milyen ritmusban vert közben a szíve. Persze az okos eszközöket egyre több idős ember is használja, náluk inkább a megelőzésben lehet nagy segítség a folyamatos szív- és vérnyomás-ellenőrzés.

Az evezés az egész testet átmozgatja

Több mint TestŐr

Egy kiadós átmozgató edzésnél optimális esetben a teljes test, a vérkeringés, a nyirokrendszer aktivizálódik. Legtöbbször ilyenkor az agy is kikapcsol és a stresszszint is csökken. Az evezésnél a víz ereje az izomnövelésben segít, a víz hangja pedig a relaxációban. Az őszi, téli hónapokban, amikor a nyílt vízi evezés nem kivitelezhető, akár belső térben is megoldott lehet az evezés, és ma már egy ilyen edzésnél a víz megnyugtató hangjáról sem kell lemondani.

A túlzásba vitt testmozgás is ártalmas

Több mint TestŐr

Köztudott, hogy az egészséges életmódhoz elengedhetetlen a rendszeres mozgás. De a túlzásba vitt mozgás túlzott ízületi terhelést is jelent. Az ízületi kopások, gyulladások kialakulása után már lényegesen nehezebb orvosolni a bajt. Kutatások bizonyítják, hogy a heti háromszor harmincöt perc futás az optimális terhelés a test számára.

Singh Viki a fogyás után most edzeni kezdett

Több mint TestŐr

Viki a leadott tíz kiló után kardioedzésbe kezdett. Azt mondja, mindig is sportolt, de fogyni ennek ellenére nem igazán tudott. Azzal csapta be magát általában, hogy egy kiadós edzés után úgy érezte, hogy büntetlenül megeheti a finomságokat, hiszen a sportolással már úgy is tett az alakformálásért. Így viszont egy bizonyos kiló leadása után mindig megállt a fogyása. Az apukája által hozott gyógynövénykeverékek az étvágycsökkentésben is segítettek neki, így most már könnyebben tud a nassolásnak ellenállni.

Így készülj az első 10 kilométeredre

Sportorvosi Központ

A tavasztól őszig terjedő időszak a legalkalmasabb arra, hogy a hobbisportolók nekivágjanak kitűzött céljaik megvalósításának. Aki már lefutotta az 5 km-t, annak logikus célkitűzés a duplázás. Fülöp Tibor, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója, laborvezetője szerint egy teljesítménydiagnosztikára építő, alapos edzéstervvel könnyebben elérhető a 10 km, mint gondolnánk.

Hatékony zsírégetés, tartósan kisebb testzsírszázalék

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Osikóczki Orsolya

A kiadós étkezések és a csekély testi aktivitás eredménye a mérlegen is megmutatkozik. Hogyan lehet hatékonyan megszabadulni a hasi zsírpárnáktól?

Maloveczky Miki pofonokat adott és kapott!

Több mint TestŐr

A műsorvezető korábban thai boxolt, így örömmel beállt a ringbe a forgatás alatt. A mozgás nemcsak az alak- és a súlymegőrzésében segít, de a vérkeringés fokozásával, az ízületek, izmok, szalagok karbantartásával az egész szervezet egészséges működéséhez is jelentősen hozzájárul a rendszeres mozgás.

Speciális gépekkel speciális edzés végezhető!

Több mint TestŐr

A mozgás mindenkinek az egészségét támogatja. Sokan viszont egy sérülés, vagy egy alkati eltérés miatt nem tudják a normál edzőgépeket használni. Nekik egyedileg kialakított gépekkel kell tornázniuk, hogy elkerüljék a további sérüléseket.