Balesetveszély téma

Veszélyforrások karácsonykor

MTI

Karácsony idején jellemző veszélyforrásokra hívja fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), például arra, hogy a nem megfelelő helyen lévő mécses tüzet okozhat.

A kevés folyadékfogyasztás ugyanolyan veszélyes, mint az ittas vezetés

MTI

A kevés folyadékot fogyasztó gépkocsivezetők kétszer annyi hibát követnek el, mint azok a társaik, akik elegendő folyadékot isznak - állapították meg brit kutatók, akik szerint a kevés folyadékfogyasztás ugyanolyan veszélyes, mint az ittas vezetés.

Hogy védhetjük meg a gyerekeket a háztartási vegyi anyagoktól?

Medipress

Az öt legjobb módszert, melyek segítségével a szülők megóvhatják gyermekeiket a házban és a ház körül tartott mérgező vegyszerektől, kanadai egészségügyi és környezetvédelmi szakemberek gyűjtötték össze.

Kihangosítóval is veszélyes vezetés közben telefonálni

MTI

Az autóvezetés közbeni mobiltelefon-használat veszélyeire figyelmeztetnek amerikai kutatók. A szöveges üzenetek menet közbeni küldése mellett a kihangosítóval való telefonálás is jelentősen növeli a balesetveszélyt.

Balesetveszélyes mobil - A gyerekekre is

Független Hírügynökség

Még az átlagon felül figyelmesebb gyerekekre is komoly veszélyt jelent a mobiltelefon használata, ha úttesten való átkeléskor telefonálnak. Csak ötödannyiszor néznek körül, nem becsülik fel a közeledő autók távolságát, az életveszélyes helyzetek száma pedig majdnem megduplázódik.