• Szorongás, pánikbetegség cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta, neurológus
    2019-06-02 19:03
    Szorongás
    Teljesen normális dolog időnként aggódni és szorongani. A generalizált szorongásos betegségben (GAD) azonban a beteg túlzott, irreális szorongással reagál a mindennapi élethelyzetekre, ennek a hátterében pedig nincs azonosítható, konkrét ok.
    Panaszok
    WEBBeteg - Kazimir Ágnes, pszichológus
    2020-04-02 05:06
    12 éves lányom az utóbbi időben folyamatosan aggódik valami miatt, attól fél, hogy meg fog halni, pedig teljesen egészséges. Minden éjszaka felébred, megkérdi, hány óra van. Attól fél, hogy egy bizonyos tekercs vagy örvénylő valami beszippantja. - A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Panaszok
    Pergel-Száraz Cintia, klinikai szakpszichológus, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
    2020-03-30 10:08
    A depresszió előfordulása cukorbetegeknél kétszer gyakoribb, mint az átlagnépességben. Egy felmérés szerint a pszichés betegségben is szenvedő diabéteszeseknek csak 17,8 százaléka kap megfelelő kezelést depressziójára, mert nem kerül diagnosztizálásra.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg
    2020-03-29 20:36
    Lehet, hogy már Önnek is volt pánikrohama, csak nem tud róla. Sokan ugyanis úgy gondolják, hogy szívinfarktust kaptak és mentőt hívnak. Mások inkább megpróbálják elfelejteni a történteket, és ezért nem jönnek rá, hogy valójában pánikrohamuk volt. Tesztelje tudását!
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Pálvölgyi Rita, pszichiáter, pszichoterapeuta
    2020-03-27 09:36
    Még a világjárvány kezdeti időszakában járunk. Magyarországon március 4-én jelentették hivatalosan az első koronavírus-fertőzést, és március 15-én az első halálesetet. Mégis, mintha hosszú idő telt volna el a kezdetek óta. Megváltozott az időérzékelésünk is...
    Panaszok
    WEBBeteg - F. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
    2020-03-20 09:10
    Úgy tűnik, hogy az egész világ a koronavírusról (COVID-19) beszél. Az internetet elárasztották a cikkek és a sok információ, édesanyánk kétségbeesett üzeneteket küld, és az összes kollégánk erről beszél (feltéve, hogy még mindig az irodában dolgozunk és nem otthonról).
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2020-03-17 20:36
    Lehet, hogy már Önnek is volt pánikrohama, csak nem tud róla. Sokan ugyanis úgy gondolják, hogy szívinfarktust kaptak és mentőt hívnak. Mások inkább megpróbálják elfelejteni a történteket, és ezért nem jönnek rá, hogy valójában pánikrohamuk volt. Jelnyelvi verzió
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta, klinikai farmakológus
    2020-02-12 17:05
    Bár a generalizált szorongásos betegség pontos oka egyelőre ismeretlen, meghatározhatóak olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak a rendellenesség kialakulásához.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2020-02-04 20:35
    Sokan szerencsére csak filmekből, regényekből, elbeszélésekből ismerik azt a soha nem feledhető testi és lelki traumát, amikor fiatal lány vagy felnőtt nő szexuális zaklatás, máskor erőszak áldozata. Mostanában több, eddig elhallgatott hasonló eset látott napvilágot, főként a művészvilágban, de a napi híradásokban szinte mindennaposak a fent említett erőszakokról szóló tudósítások. Többnyire a nőket érintő esetek látnak napvilágot, mivel azok aránya lényegesen magasabb, mint a férfiak hasonló zaklatása.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dervalics Dóra, pszichológus
    2020-01-22 05:06
    A zene közös létrehozása vagy egy együtt eljárt tánc során olyan energiák szabadulnak fel, melyek erősebbé és boldogabbá teszik a benne részt vevőket, miközben a csoporthoz tartozás érzése is eltölti őket, ami alapvető emberi szükségletünk.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2019-12-24 17:36
    Ha elsajátítja, hogyan tud relaxálni, az önmagában is csökkentheti a pánikrohamok kialakulásának valószínűségét. A relaxációs technikák segítségével csökkenteni lehet a fejfájást, a szorongást, a magas vérnyomást, az alvászavarokat, a légzészavart és a fogcsikorgatást is.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!