Szívinfarktus - Egészségmegőrzés cikkek

Szívinfarktus - Egészségmegőrzés cikkek

Infarktus kockázatbecslő tábla

diabetes.hu
2014-08-07 20:11

Ön is kikalkulálhatja, mekkora eséllyel lesz infarktusa az elkövetkezendő 10 évben! Az Európai Kardiológus Társaság hivatalos ajánlása, amelyet a kardiológusok is használnak nap mint nap.

Dohányzás és szívinfarktus

WEBBeteg - Támogatott tartalom
2014-05-12 09:41

A szív- és érrendszeri betegségek egyik legközismertebb rizikófaktora a dohányzás. A dohányos embereknél kétszeresére emelkedik a betegség kialakulásának kockázata, már napi 10-12 szál elszívása után is.

A nők és a szív- és érrendszeri problémák

WEBBeteg
2014-02-10 13:21

A női hormonális rendszer változásai a nők különböző életszakaszaiban jelentősen befolyásolják a keringési rendszer állapotát. Az ideális testsúly megőrzése, a megfelelő vérnyomás és vércukor-, valamint koleszterin-értékek minden életkorban kulcsfontossággal bírnak a nők esetében is, ám életkoronként számos egyéb tényezőre is kiemelt figyelmet kell fordítani.

Gyermekek tanítása - az infarktus korai megelőzése

WEBBeteg
2013-04-12 21:41

60 kilós, 9 éves kisfiú ül a számítógép előtt. Jobb kezében egy doboz kóla, bal kezével éppen a chipszes zacskóba nyúl egy újabb falatért. Ugye sokaknak ismerős a kép? Sajnos, igen. Ebben az egy mondatban fellelhető a szív- és érrendszeri megbetegedések számos rizikófaktora, melyek így már kora gyermekkorban elkezdik kifejteni hatásukat.

Érelmeszesedés és szívroham - a megelőzés lehetőségei

WEBBeteg
2013-02-04 17:12

Az életkor előrehaladtával az érelmeszesedés kockázata folyamatosan nő. A verőerek fala megvastagszik, szűkül az ér átmérője, mely akár a vér áramlásának csökkenéséhez vezethet, illetve a sérült érfalon vérrög alakulhat ki, mely akár az ér teljes elzáródását is okozhatja.

Már napi egy szénsavas üdítő is növeli a szívinfarktus kockázatát

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
2012-03-22 10:50

A szénsavas üdítőitalok rendszeres fogyasztása azok egészségügyi veszélyeire figyelmeztető felhívások ellenére sajnos egyre gyakoribb. Egy most közzétett új tanulmány szerint jelentősen nő a szívroham kockázata azok körében, akik rendszeresen fogyasztanak szénsavas üdítőt vagy más cukortartalmú folyadékot – mindez különösen igaz a férfiak esetében.

A triatlon növeli a hirtelen szívhalál kockázatát

WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
2009-03-30 18:07

A szabadtéri sportok szerelmesei nem árt, ha tudják: a triatlonisták esélye hirtelen szívhalálra kétszer akkora, mint a marathon-futóké – hangzott el a hétvégén az Amerikai Kardiológusok Konferenciáján, Floridában.