• Csökkenő libidó a változókorban - Segíthet a ginzeng?

    Szerző: WEBBeteg - T. Zs., fordító

    A klimax idején a nők többsége szembesül a jellegzetes, ám igen kellemetlen tünetekkel, például hőhullámokkal, alvászavarral, rossz közérzetettel vagy érzelmi labilitással. Ebben az időszakban a szervezetben zajló hormonális változások sok esetben szexuális problémákat, pl. libidócsökkenést is okozhatnak. Vajon hatásos lehet a ginzeng ilyen esetben?

    A ginzenget leginkább a férfiak szexuális problémáira (pl. merevedési zavar) ható természetes megoldásként tartják számon. Pedig a menopauza vagy perimenopauza idején a nőknél is a koreai vörös ginzeng lehet az a természetes vágyfokozó, amely sok hölgy problémájára gyógyír lehet.

    Változókor - Változatos tünetek

    Változókor

    A változókor – a klimax – komplex fizikai, lelki, mentális tünetegyüttes. Megjelenése különböző mértékben, de mindkét nem esetében megfigyelhető. Egyénileg eltérő, hogy kit milyen mértékben terhelnek meg a tünetek, illetve testi- vagy lelki jelenségek állnak-e előtérben.

    Változókor - Hogyan jelentkezik a nőknél és a férfiaknál?

    A menopauza kellemetlen tünetei a nők körülbelül 70 százalékát érintik a 40-es éveik elejétől kezdve, és ezek a tünetek bizonyos esetekben még a menopauza után is jelentkezhetnek. A menopauza gyakori velejárója a fáradtság, a hőhullámok, a libidócsökkenés és hüvelyi szárazság, melyeket a szervezet ösztrogénszintjének csökkenése okoz. A ginzeng fitoösztrogéneket tartalmaz, melyek segíthetnek a csökkent hormonszint pótlásában a menopauza előtt, alatt és után. Ezzel nem csak a menopauzával járó általános tünetek csökkennek, hanem a klimax szexuális életet befolyásoló következményei is orvosolhatók.  

    A változókorban jelentkező kellemetlen tünetek közül az egyik legnagyobb problémát ugyanis a szexuális vágy csökkenése okozza, ráadásul ez nem csupán a nőkre, hanem partnerükre is hatással lehet. A libidó csökkenését a hüvelyszárazság is okozhatja, hiszen ebben az esetben az együttlétek fájdalmassá válhatnak. Ez a tünet akkor fordul elő, amikor a hüvely fala elkezd veszíteni a puha belső szövetekből, amely a klimax-szal járó az hormonszint változások velejárója.A ginzengben található ginzenozidok megakadályozzák a szövet elvékonyodását, mely segít a hüvely szárazságának megelőzésében.

    Emellett azok a nők, akik rendszeresen szednek ginzenget a menopauza tünetek enyhítésére, rendszeresen tapasztalják, hogy kevésbé stresszesek és kimerültek, ami pozitív hatással van a mindennapi életminőség mellett a nemi vágyra is.

    Hirdetés

    A ginzeng mint vágyfokozó?

    A ginzeng szexuális izgalomra gyakorolt pozitív hatását több kutatás is bizonyítja. Egy 2010-ben publikált tanulmány például egy olyan vizsgálatról számolt be, melyben 28, menopauzán átesett nő vett részt. A kutatás során három kapszula ginzenget vagy placebót adagoltak az résztvevőknek. A ginzengkivonatok hatékonyságát és biztonságosságát a placebohoz képest a kísérlet során kérdőívekkel mérték. A résztvevők átlagosan 51 évesek voltak, akiknél a klimax 37 éves koruk körül kezdődött. A vizsgálat eredménye szerint a ginzengkivonat jelentősen növelte körükben a szexuális izgatottság mértékét. Mindemellett a kutatás arra is rávilágított, hogy a nők általános szexuális életét is jelentősen befolyásolja a ginzengkivonat.

    A kutatás szerint a ginzeng szedése javítja a menopauza után álló hölgyeknél a libidót. Ennek következtében pedig kijelenthetjük, hogy a vörös ginzeng kivonatot alternatív gyógyszerként lehet alkalmazni a változókoron átesett nőknél annak érdekében, hogy javuljon a szexuális életük minősége.

    Ezt is csak mértékkel!

    Összességében elmondható, hogy a ginzeng hatékonyan javítja a menopauza tüneteit. Azonban csakúgy, mint minden gyógyhatású készítmény esetében, ajánlott mértékkel alkalmazni és használata előtt konzultálni háziorvosunkkal.

    Olvasson tovább! A gingko-ginzeng kombináció jótékony hatásai


    WEBBeteg
    T. Zs., fordító

    Felhasznált források

     

    Módosítva: 2017.11.20 11:25, Megjelenés: 2017.11.20 11:25
   • Cikkajánló

    Mérnie kell a vércukrát?

    Mérnie kell a vércukrát?

    Szponzorált tartalom

    A DKP alkalmazással bárhol és bármikor rögzítheti értékeit. (x)

    Járványgörbe

    Járványgörbe

    WEBBeteg.hu

    Jakab Ferenc professzor szerint most látszik az eddigi intézkedések eredménye.

    Az életkorral valóban csökken a párok nemi vágya?

    Kinek ne jutna eszébe intim gondolatai közt, hogy az életkorral, a változókor felé haladva csökkenhet a libidója, azaz a nemi vágya? Előfordul, hogy sokan nem is gondolkodnak ezen, egyszerűen csak megélik, hogy a szexuális igényük jelentősen csökkent, vagy megszűnt létezni.

    Szexuális anorexia

    Ha alacsony a szexuális érintkezés iránti vágya, lehet, hogy szexuális anorexiája van. A szexuális anorexiában szenvedő emberek kerülik, félnek vagy rettegnek a szexuális intimitástól. Az állapot férfiakat és nőket egyaránt érinthet, olyan fizikai problémákat is magába foglalhat, mint például az impotencia, de gyakran fizikai ok nélkül jelentkezik.

    Csökkent libidó nőknél - az alacsony nemi vágy pszichológiai és élettani okai

    A csökkent libidó sok nő számára elkeserítő élmény, amely frusztrációt és bűntudatot kelt egy olyan állapot miatt, amelynek nem feltétlenül van nyilvánvaló magyarázata. Jelentősen csökkentheti a női önbecsülést, és nem csak a szexuális kapcsolatára, hanem a nem szexuális jellegűekre is negatív hatással lehet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.