Ginzeng téma

Ginzeng és a sport

Biochallenge Kft. - Támogatott tartalom - R. G. - 2018-06-14 13:11
Nyár közeledtével, nyáron jellemzően többen és többet sportolunk. Sokan ilyenkor kezdik újra kedvenc sporttevékenységüket, amit az őszi, téli időszakban takarékra állítottak. Mások most ismerkednek egy újabb sporttal. Általában ilyenkor mindannyian igyekszünk aktívak lenni, többet mozogni, kirándulni, játszani.

Fáradt vagyok - Segíthet a ginzeng és a ginkgo?

Biochallenge Kft. - Támogatott tartalom - 2017-12-05 18:02
Életünk folyamán mindannyian megtapasztaljuk a fáradtság érzését, az energia és a motiváció hiányát. Hátterükben állhat fizikai vagy lelki probléma, esetleg a kettő kombinációja is. Hogyan segíthetnek ilyen helyzetekben a növényi gyógyszerkészítmények? (x)

Csökkenő libidó a változókorban - Segíthet a ginzeng?

WEBBeteg - T. Zs., fordító - 2017-11-20 11:25
A klimax idején a nők többsége szembesül a jellegzetes, ám igen kellemetlen tünetekkel, például hőhullámokkal, alvászavarral, rossz közérzetettel vagy érzelmi labilitással. Ebben az időszakban a szervezetben zajló hormonális változások sok esetben szexuális problémákat, pl. libidócsökkenést is okozhatnak. Vajon hatásos lehet a ginzeng ilyen esetben?

A ginkgo-ginzeng kombináció jótékony hatásai

WEBBeteg - T. Zs., fordító - 2017-11-15 13:20
A tudományos vizsgálatokban ginkgo bilobát panax ginsenggel kombinálva a szellemi teljesítményre kifejtett jótékony hatások kölcsönös felerősítését, úgynevezett szinergiát tapasztaltak. Mindemellett a ginzeng és a ginkgó számos egészségügyi állapoton segít: mindkettő támogatja a központi idegrendszert, valamint a keringési- és reproduktív rendszert.

Ginzeng és férfi szexuális problémák - Nézzük a tudományos oldalról!

WEBBeteg - Illyés András, biológus - 2017-10-16 17:25
A ginzeng szexuális jellegű problémákra, köztük a merevedési zavarokra gyakorolt lehetséges előnyös hatásaival már több tudományos kutatás is foglalkozott: teljesen egyértelmű bizonyítékot még nem sikerült találni, a legtöbb vizsgálat azonban egy javasolható alternatív kezelésként tekint a ginzeng alkalmazására.

Ginzeng: gyógyszer, nem csak csodaszer

Biochallenge Kft. - Támogatott tartalom - 2017-10-13 12:08
Kevés gyógynövény büszkélkedhet több ezer éves ismertséggel. Kevés gyógynövénnyel végeztek már több száz klinikai vizsgálatot. Sőt, kevés gyógynövénynek tulajdonítanak annyi szervrendszerre ható gyógyhatást, és tartják annyi betegséget gyógyító szernek, mint a ginzenget. (X)

Nem hatnak a klimaxra a gyógynövények

Független Hírügynökség - 2009-01-14 13:36
Nincs klinikai vizsgálatokkal is alátámasztott bizonyíték arra, hogy a gyógynövények enyhítenék a klimaxos tüneteket. Ráadásul a gyógynövények különböző gyógyszerekkel való egyidejű alkalmazásának, nem várt mellékhatásai is lehetnek.

A vérnyomás és a Ginzeng

Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya - 2012-01-20 16:10
Tisztelt doktor úr/nő! A kérdésem a következő lenne: olvastam a ginzeng jótékony hatásairól és fontolóba vettem a kúraszerű alkalmazását. A problémám az lenne, hogy ahány oldal van az interneten erről, annyi féle leírás van és megoszlanak a vélem

Ginseng kapszula kontra fogamzásgátló tabletta

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes - 2009-11-01 14:04
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Eleuthero ginseng kapszulát szeretnék szedni, de az Interneten olyan információra bukkantam, mely szerint fogamzásgátló tablettát szedő nőknek nem ajánlott a szedése. Ön szerint ez az információ helyes? Milyen következm