Berki Krisztián: a sírás kerülgetett

szerző: Tóth András - WEBBeteg összeállítás
megjelent:

Berki Krisztián fantasztikus gyakorlattal aranyérmet nyert lólengésben a londoni olimpián. Az edzője, Kovács István azt mondta a döntő előtt, hogy ha nem ront Krisztián, akkor éremesélyes az olimpikon, az adott perc dönti majd el, milyen színű lesz az érem.

A kétszeres világbajnok magyar tornász élete első olimpiáján 16,066 pontot kapott döntős gyakorlatára, ugyanannyit, mint legnagyobb és a mezőnyben gyakorlatilag egyetlen riválisa, a brit Louis Smith, ám mivel a kivitelezését, eleganciáját a pontozók szebbnek látták, ő lett az első, ővé lett az aranyérem.

A magyar tornász a múlt szombati selejtezőben rontott, és csak az ötödik lett, míg a másik magyar döntős, Hidvégi Vid harmadik volt akkor.

A pillanat ereje

Több mint egy hét telt el a selejtező óta, naponta két óra edzés és nagyon sok pihenés várta a sportolót. Berki Krisztián elmondta: a sírás kerülgette, amikor látta, mennyien szurkolnak neki. Úgy érzi, minden akkor jött ki jól, amikor kellett. Itthon éppen harangoztak a közelben, amikor Krisztián szerepelt.

Berki Krisztián a magyar tornasport történetének 15. olimpiai aranyérmét szerezte, ezen a szeren pedig Pelle Istváné (1932), Magyar Zoltáné (1976, 1980) és Borkai Zsolté (1988) után ez az ötödik magyar elsőség. Ezt megelőzően legutóbb Csollány Szilveszter nyert aranyat magyar tornászok közül, ő 2000-ben, Sydneyben gyűrűn bizonyult legyőzhetetlennek. Hidvégi Vid Londonban a nyolcadik lett, a sportoló rontott a gyakorlata közben.

Berki Krisztián olimpiai aranyérmes

A csúcsra ért

A 27 éves Berki Krisztián karrierjének a londoni olimpia a csúcsa, tíz éve még az is felmerült, abbahagyja, amikor egy bokasérülés miatt specializálnia kellett magát a lólengésre. Tavaly is a gyűrűn rontott, így csak két héttel a tokiói világbajnoki aranya után derült ki, hogy egyáltalán elindulhat a 2012-es olimpián.

(WEBBeteg-Tóth András, MTI)

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina mozgásterapeuta, okl. rehabilitációs szakember, a Feövenyessy Medical Fitness Akadémia vezetője
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.