• Műtétek, sebészet cikkek

   • Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Szamosi Szilvia, reumatológus szakorvos
    2020-03-22 14:05
    Csípőízület
    Az előrehaladott csípőízületi kopás vagy más néven coxarthrosis kezelésében már a műtéti eljárások, elsősorban a művi csípőízület, endoprotézis valamilyen típusának beültetése jön szóba. Ezáltal csökkenthetjük az ízületi fájdalmat, a végső cél pedig a mozgás és stabilitás helyreállítása.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2020-10-23 04:06
    A rekeszsérv kialakulhat az élet során bármikor, de lehet veleszületett rendellenesség is, amikor is a rekeszizmon már születéskor abnormális nyílás van. Ezen át hasüregi szervek, pl. gyomor, máj vagy belek kerülhetnek a mellüregbe.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Rybaltovszki Henrik, ortopéd-traumatológus
    2020-10-15 07:05
    Az emberi szervezetben számos ízület található. Az ízületeket testünk zsanérjaiként foghatjuk fel, nélkülük a testünk merev lenne, nem lennénk képesek hajlítani a karjainkat és lábainkat.
    Betegségek megértése
    Magyar Szervátültetettek Szövetsége
    2020-10-01 12:05
    Október 3-án, szombaton van a szervdonáció és transzplantáció Európa- és világnapja. Ez alkalomból a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ) arra kér mindenkit, hogy e napon 18.30-kor gyújtson gyertyát vagy világítson néhány percen át a mobiltelefonjával.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szanyi Andrea, belgyógyász, háziorvos, geriáter
    2020-09-29 03:05
    Veseátültetésre végstádiumú veseelégtelenség esetén kerülhet sor. A műtét alapvető feltétele, hogy a betegek előzőleg már tartósan dialízisre szoruljanak és a transzplantációs listára is felkerüljenek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2020-09-24 03:06
    A conisatio a méhnyak betegségeinek nemcsak megállapítására, hanem akár kezelésére is alkalmas műtéti beavatkozás. Nevét onnan kapta, hogy a műtét során egy kúp alakú részt (conus) távolítunk el a méhnyakból.
    Élet betegséggel
    Dr. Hajós György, urológus főorvos
    2020-09-22 16:04
    A nyitott hólyag (extrophia vesicae urinariae) egy fejlődési rendellenesség, amely a fiú és leány magzatokban egyaránt előfordul. 50 000 szülésre jut 1 eset, fiúknál 3-szor gyakoribb.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kőnig Róbert, gyermeksebész és gyermektraumatológus
    2020-09-16 20:35
    Ebben a cikkben a leggyakoribb gyermekkori sérvekkel kapcsolatos tudnivalókat szeretném összefoglalni, megmagyarázni kialakulásuk hátterét és felvázolni kezelési lehetőségeiket. Nem minden sérvet kell operálni, van, ami sürgős, és van, ami bizony ráér.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Józsa Tamás, gyereksebész és urológus szakorvos
    2020-09-08 05:06
    Egyéves kor alatti fiú csecsemőkben gyakori, jóindulatú, jó prognózisú elváltozás a vízsérv (hydrocele). Legnagyobb veszélye abban áll, hogy nyomást gyakorol a herét ellátó erekre, ezáltal annak vérellátását ronthatja.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bálint Anita, reumatológus
    2020-09-03 11:03
    A csonthártyagyulladásnak (periostitis) két fajtáját különböztethetjük meg, az akut (hirtelen kialakuló) forma általában fertőzéses eredetű, míg a krónikus forma túlterhelés következtében alakul ki. A két típus más-más tünetekkel jár és különböző módon kezelhető.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Benyó Mátyás PhD, urológus, andrológus szakorvos
    2020-08-18 22:05
    Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a herevisszér-tágulattal (varicocele) kapcsolatban.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!