• Fejfájás, migrén cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-02-27 16:07
    Migrén
    A migrén rendkívül kínzó lehet, gyakran egyéb tünetek is kísérik, például émelygés, hányás, kifejezett fény- és hangérzékenység. Mi a migrén és milyen tünetekkel jár?
    Panaszok
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész, allergológus
    2019-05-15 20:33
    A tavasszal gyakori időjárási frontok sok embernél erős fejfájást okoznak, de a hűvös, szeles időben az arcüreggyulladás miatt is fájhat a fejünk. A tünetek nagyon hasonlóak lehetnek, de utóbbi esetben a fájdalomcsillapító mellett antibiotikumra is szükség lehet.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-05-07 20:33
    Az USA-ban mintegy 30 millió ember küzd migrénes fejfájással, mely betegség kialakulásában genetikai tényezők is szerepet játszanak.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-05-01 20:36
    Az éjszakai fejfájásnak több oka is lehet. Előfordulhat, hogy migrén vagy cluster fejfájás ébreszti fel az alvásból. Más esetekben az éjszakai fejfájást a hypnic fejfájás vagy más néven ébresztőóra fejfájás okozza.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus szakorvos
    2019-04-29 04:33
    Sokan vannak, akiknek mindennapjait keseríti meg a naponta jelentkező fejfájás. Az esetek döntő többségében nincs szervi eltérés a háttérben, ám a fej- és arcfájdalmak egy részét az érzőidegek kóros működése is okozhatja. Ilyen panasszal minden esetben orvoshoz kell fordulni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szappanos Zsuzsanna, neurológus
    2019-04-23 04:06
    Sokféle migrén típust írtak már le, ezek között ismert és kevésbé ismert formák is szerepelnek. Jó tudni, hogy nem mindegyik migrénes fejfájás egyforma: egyeseknek a tünetei térnek el, míg mások teljesen más korosztálynál fordulnak elő.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2019-03-30 04:33
    24 éves nő vagyok. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy évek óta rendkívül erős fejfájás kínoz, havi rendszerességgel előfordulva. Ezt a fejfájást sokszor intenzív hányás, szemfájdalom kíséri. Mit tehetek? Hova fordulhatok? - Az orvos válaszol.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2019-03-29 15:06
    A migrénes betegek számára fontos az életminőség javítása és a munkaképesség fenntartása. Ennek érdekében kipróbálhatnak olyan technikákat, gyakorlatokat, amelyek az orvosi kezelésen kívül segíthetnek a tünetek enyhítésében, illetve a rohamok rövidülésében.
    Panaszok
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-03-23 18:35
    A migrén kezelési stratégiája a fejfájás gyakoriságától és súlyosságától, továbbá az egyidejűleg fennálló egyéb betegségektől függ. Számos gyógyszert hoztak forgalomba kimondottan a migrén kezelésére, de jó néhány más betegség kezelésére alkalmas szer is hasznos lehet.
    Panaszok
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2019-03-10 19:03
    A mulandó fejfájások hátterében rendszerint valamilyen átmeneti ok található, melynek megszűnésével a panasz is elmúlik. Leggyakoribb okként a fertőzések, a napszúrás, a számítógépezés, a másnaposság, a rossz levegő, a nikotinmérgezés és társaik tehetők felelőssé.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-03-05 16:05
    Bár még folyik a tudományos vita a tenziós fejfájást kiváltó okokról, szerencsére már megfelelő terápiás lehetőségek állnak a betegségben szenvedők rendelkezésre.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!