"7 éve fáj a fejem, egyre nehezebb együttélnem vele" - Mit mond az orvos?

Dr. Bessenyei Mónika
szerző: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus - WEBBeteg
megjelent:

24 éves lány vagyok és 6-7 éve hetente legalább 3-szor fáj a fejem. A fejfájásom akkor a legsúlyosabb, amikor szüneteltetem a fogamzásgátló szedését, ekkor injekciót kapok. Erős fájdalomcsillapítót is szedek, ehhez hozzászokhatok? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdése.

Kedves Kérdező!

A fájdalomcsillapítóhoz hozzá lehet szokni, sőt egy idő után a rendszeres fájdalomcsillapító szedés is provokálhat fejfájását. Érdemes lenne elhagyni a fogamzásgátlót is.

Valószínűleg csak átmentileg fog a fejfájása fokozódni, utána beáll egy újabb gyakorisági szintre. A heti 3 alkalommal jelentkező fejfájásai nagy valószínűséggel a tenziós fejfájások csoportjába tartoznak, melynek kezelése manapság már nem csak a rendszeres fájdalomcsillapító szedésen alapul.

A menszesz körül jelentkező migrén kezelésében is vannak már speciális gyógyszerek, melyek kivédik az injekciókat. Keressen fel újra egy fejfájás szakrendelést, ahol a megfelelő terápiát előírhatják.

(WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus)

Cikkajánló

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus
WEBBeteg - Dr. Szappanos Zsuzsanna, neurológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, Dr. Kerekes Éva, neurológus
WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.