Mitől fájhat a fejem? - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

Egy-két napja a fejem tetejének jobb oldala nagyon fáj. Nincs rá különösebb ok, nem vagyok kimerült, nem vagyok frontérzékeny, se fejfájós. Két éve szedek fogamzásgátlót. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Kérdező!

A fogamzásgátló tabletták okozhatnak fejfájást, de általában a szedést követően 2-3 hónapon belül, ezek a panaszok jelentkeznek, tehát nem valószínű, hogy a tablettától van.

Nagyon gyakran, a nyaki gerinc eredetű fájdalom szokott fejtetőbe sugározni, a magas vérnyomás tarkótáji fejfájást okoz a leggyakrabban. Időnként szemészeti probléma, arcüreggyulladás következménye is lehet a fejtetői fájdalom.

Abban az esetben, ha egyéb panasza pl.: szédülés, végtaggyengeség, végtagzsibbadás, aluszékonyság is jelentkezik, azonnal forduljon ideggyógyászhoz. Ezek hiányában én komolyabb megbetegedésre nem gondolnék. Próbálja végiggondolni nem volt-e megfázva előtte, nem fájt-e a füle, szeme, arca?

Szemészeti és fogászati vizsgálatot javasolnék először, ezekhez beutaló sem szükséges. Végezzen finom nyaktornát, masszíroztassa meg a nyakát. Ha erre nem szűnik a fejfájása ideggyógyászati vizsgálat javasolt.

(WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus)

Cikkajánló

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.
Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.