Hirdetés
   • Fejfájás, migrén cikkek

   • Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-02-27 16:07
    Migrén
    A migrén rendkívül kínzó lehet, gyakran egyéb tünetek is kísérik, például émelygés, hányás, kifejezett fény- és hangérzékenység. Mi a migrén és milyen tünetekkel jár?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, Dr. Szappanos Zsuzsanna
    2019-06-21 13:36
    Függetlenül attól, hogy mi az alapvető mechanizmus a migrén kialakulásának hátterében, számos dolog provokálhatja a fejfájás jelentkezését.
    Panaszok
    WEBBeteg - S. J., újságíró, Lektorálta: Dr. Molnár Dóra
    2019-06-10 15:06
    A szervezet sérülésekre adott válaszreakciója lehet a duzzanat vagy más néven ödéma, ennek magyarázata az, hogy megnő a sejtek és a sejtek közötti állomány folyadéktartalma, ha megbomlik a szövetközti folyadék termelődésének és elvezetődésének az egyensúlya. Ha megsérül a térd, akkor a legtöbbször gyorsan megdagad, s általában egyszerűen (pl. jegeléssel, pihentetéssel, gyógyszeres terápiával) kezelhető. De mi történik az aggyal sérülés esetén?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2019-06-09 09:33
    A migrén jellegzetes módon gyerekkorban, kamaszkorban vagy fiatal felnőttkorban kezdődik, és az öregedés során egyre ritkábban és egyre kisebb intenzitással jelentkezik. A fizikai szenvedés mellett gyakori az iskolai hiányzás és a rendszeres kórházlátogatás, ehhez jön még hozzá az aggódó szülők által kivett táppénz is.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2019-06-02 15:06
    Furcsának tűnhet, de a fájdalomcsillapítók is okozhatnak fejfájást, ráadásul minél többet szedünk belőlük, annál erősebben, ez az úgynevezett gyógyszer okozta vagy rebound (visszacsapásos) fejfájás.
    Panaszok
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Monika, fül-orr-gégész, allergológus
    2019-05-15 20:33
    A tavasszal gyakori időjárási frontok sok embernél erős fejfájást okoznak, de a hűvös, szeles időben az arcüreggyulladás miatt is fájhat a fejünk. A tünetek nagyon hasonlóak lehetnek, de utóbbi esetben a fájdalomcsillapító mellett antibiotikumra is szükség lehet.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-05-07 20:33
    Az USA-ban mintegy 30 millió ember küzd migrénes fejfájással, mely betegség kialakulásában genetikai tényezők is szerepet játszanak.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2019-05-01 20:36
    Az éjszakai fejfájásnak több oka is lehet. Előfordulhat, hogy migrén vagy cluster fejfájás ébreszti fel az alvásból. Más esetekben az éjszakai fejfájást a hypnic fejfájás vagy más néven ébresztőóra fejfájás okozza.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus szakorvos
    2019-04-29 04:33
    Sokan vannak, akiknek mindennapjait keseríti meg a naponta jelentkező fejfájás. Az esetek döntő többségében nincs szervi eltérés a háttérben, ám a fej- és arcfájdalmak egy részét az érzőidegek kóros működése is okozhatja. Ilyen panasszal minden esetben orvoshoz kell fordulni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szappanos Zsuzsanna, neurológus
    2019-04-23 04:06
    Sokféle migrén típust írtak már le, ezek között ismert és kevésbé ismert formák is szerepelnek. Jó tudni, hogy nem mindegyik migrénes fejfájás egyforma: egyeseknek a tünetei térnek el, míg mások teljesen más korosztálynál fordulnak elő.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2019-03-30 04:33
    24 éves nő vagyok. Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy évek óta rendkívül erős fejfájás kínoz, havi rendszerességgel előfordulva. Ezt a fejfájást sokszor intenzív hányás, szemfájdalom kíséri. Mit tehetek? Hova fordulhatok? - Az orvos válaszol.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!