• Endokrin betegségek cikkek

   • Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus; Budai Endokrinközpont
    2020-07-08 14:35
    A pajzsmirigy alulműködése (hypothyreosis) különböző életkorokban sokszor eltérő módon alakul ki, de bizonyos formái gyermekkortól a felnőttkoron át az időskorig egyaránt kimutathatóak és hasonló tünetekkel jelentkeznek.
    Betegségek megértése
    Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
    2020-06-04 11:05
    A pajzsmirigyműködés zavara esetén az elváltozások egyik formája a pajzsmirigygöbök megjelenése lehet. Amennyiben a pajzsmirigy kivizsgálására kerül sor, minden esetben kulcskérdés, hogy találhatóak-e göbök a szervben, és ha igen, milyen jellegűek.
    Panaszok
    Budai Endokrinközpont - Dr. Tar Attila, gyermekendokrinológus
    2020-06-02 05:21
    A gyerekek alapból sokat alszanak, de ha a szülő azt veszi észre, hogy gyermeke napközben is álmos, mert nem tudja megfelelően kipihenni magát, akkor felmerülhet, hogy valami betegsége van. Dr. Tar Attila, gyermekendokrinológus elmondja, mikor gyanakodjunk betegségre.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus
    2020-05-28 20:36
    Vitatott téma a szakértők közt, hogy az elhízás növeli-e a pajzsmirigybetegségek rizikóját, vagy a pajzsmirigy betegségeinek egyik tünete lehet-e a gyarapodó súly. Dr. Görömbey Zoltán endokrinológus a gyanú esetén szükséges kivizsgálás jelentőségére hívta fel a figyelmet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Tänczer Tímea, diabetológus
    2020-05-27 20:35
    Kutatások szerint az alacsony tesztoszteronszint és cukorbetegség között összefüggés van.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit
    2020-05-26 20:35
    Amikor a média, a fitneszvilág s a mindennapok reklámjai szinte egyfolytában a fogyást, a testsúlycsökkentést szajkózzák, talán kevesen gondolnak bele abba, hogy léteznek köztünk olyanok, akik számára éppen alacsony testsúlyuk okozza a legnagyobb problémát. Ők azok, akik sokszor bármit megadnának egy-egy felszedett kilóért cserébe, akik számos túlsúlyos társukhoz hasonlóan szégyellik testüket, csak éppen egy egészen másfajta látvány miatt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2020-05-25 03:06
    Az izzadás a testhőmérséklet szabályozásának természetes eszköze, elsősorban a túlmelegedéstől óvja meg a testet. A fokozott verejtékezés (hyperhidrosis) azonban lehet egyes betegségek tünete is, vagy társulhat bizonyos állapotokhoz is, például gyakran előfordul kövérség esetén.
    Egészségmegőrzés
    Budai Endokrinközpont - Dr. Koppány Viktória, endokrinológus
    2020-05-22 22:06
    A legtöbb ember vissza-visszatérően kénytelen megküzdeni a felesleges kilókkal az egészség megőrzése érdekében. Éppen ezért általában a cikkek és a tv-műsorok a súlycsökkentésről szólnak, ám azokról, akik nem tudnak hízni, mélyen hallgatnak.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya
    2020-05-21 20:35
    A kálium a testünkben ionos formában előforduló ásványi só, melyre szervezetünknek naponta szüksége van, mivel a sejtek megfelelő működését biztosítja. Hiperkalaemiáról akkor beszélünk, amikor a kálium szintje meghaladja a normál értéket a szervezetben. Milyen betegségekre utalhat ez az állapot?
    Betegségek megértése
    Dr. Jäger Szilvia
    2020-05-21 16:05
    Már jó ideje folyik a vita arról, hogy milyen kapcsolat van a szójafogyasztás és a pajzsmirigy működése, illetve a pajzsmirigyhez kapcsolódó rendellenességek között.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2020-05-20 17:05
    A phaeochromocytoma (ejtsd: feokromocitóma) a katekolamintermelő mellékvesevelő daganatának a neve. Nagyon ritka betegség, és szerencsére a daganat többnyire szövettanilag jóindulatú.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!