• Endokrin betegségek cikkek

   • Egészségmegőrzés
    Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
    2020-05-19 18:35
    Pajzsmirigy
    A pajzsmirigybetegségek megelőzése és kezelése szempontjából is nagy jelentősége van szűrővizsgálatok elvégeztetésének, az elváltozások korai felismerésének és lehetőség szerint a betegségek megelőzésének.
    Panaszok
    Budai Endokrinközpont - Prof. Dr. Balázs Csaba, endokrinológus
    2020-05-15 17:05
    A grapefruit és a pomelo népszerű gyümölcsök, a belőlük készült italok és szörpök a reggeli ételek gyakori összetevői. Ha viszont gyógyszert is szedünk, akkor fontos tudni, hogy a két gyümölcs gátolhatja bizonyos készítmények felszívódását.
    Betegségek megértése
    Budai Endokrinközpont - Dr. Koppány Viktória, endokrinológus
    2020-05-13 22:03
    A pajzsmirigy bár egy parányi szerv, ennek ellenére szinte az egész szervezet működésére hatással van. Túlműködése - akárcsak alulműködése - számtalan problémát okozhat, azonban a legújabb tanulmányok szerint a bipoláris zavarral és a szorongással is összefüggésbe hozható. Az összefüggésről Dr. Koppány Viktória, endokrinológus beszélt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2020-05-12 14:35
    A pajzsmirigy gyulladásos betegségeit latinul thyreoiditisnek nevezzük, ezek a leggyakrabban előforduló endokrin betegségek. Három fő csoportba oszthatjuk őket: létezik akut, szubakut és krónikus formája is.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2020-05-12 11:05
    Az életkor előrehaladtával egyre gyakrabban jelennek meg a szem alatti táskák. A szemmozgató izmok az évek során fokozatosan gyengülnek, a normálisan jelen lévő zsírszövet az alsó szemhéj területére vándorol, emellett a szemhéjak területén a folyadék is felgyülemlik.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2020-05-09 13:33
    Pajzsmirigybetegségek különös gyakorisággal fordulnak elő serdülőkorban, a változókor és a terhesség idején, illetve az azt követő időszakban. Ismerje meg a pajzsmirigybetegségek kivizsgálása során elvégzett főbb laborvizsgálatok értékeit!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2020-05-08 11:05
    Cukorbetegség
    Jelenleg még nem teljesen tisztázott, hogy miért alakul ki 2-es típusú cukorbetegség (diabétesz) bizonyos embereknél, ám a fő rizikótényezők egyértelműek. Mi a különbség az 1-es és a 2-es típusú diabétesz között?
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2020-05-05 05:06
    Alacsony növésű gyermekünkkel érdemes idejében orvoshoz fordulni. A jelenség sok esetben sikeresen kezelhető, de csak akkor, ha még a serdülőkor befejezte előtt felkeressük a szakembert.
    Egészségmegőrzés
    Dermatica
    2020-04-26 15:06
    A haj folyamatosan megújul, bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal intenzívebb hullást is tapasztalhatunk. Nőknél hormonális változások és stressz hatására is növekedhet a kihullott hajszálak mennyisége. A hajhullás okairól és a kezelési lehetőségekről dr. Vincze Ildikó bőrgyógyász-kozmetológus ad felvilágosítást.
    Betegségek megértése
    Budai Endokrinközpont - Prof. Balázs Csaba, endokrinológus
    2020-04-17 20:35
    A pajzsmirigy a nyak alsó részén elhelyezkedő, pillangó alakú szerv. Hormonjai számos alapvető életfunkcióhoz nélkülözhetetlenek, az agy, a test, az izmok és egyéb szervek normál működéséhez is szükségesek. Alulműködés esetén a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont ahhoz, hogy a feladatát megfelelően el tudja látni, ezért megjelennek a hiányállapot tünetei.
    Betegségek megértése
    Budai Endokrinközpont - Dr. Koppány Viktória, endokrinológus
    2020-04-12 17:36
    A tavasz kezdetén sokan panaszkodnak enyhe depresszióra, fáradtságra. Azonban, ha a probléma tartósan fennáll, érdemes kortizolhiányra is gyanakodni, mely napjainkban egyre több embert érint.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!