Életmentő középiskolások

Szerző: WEBBeteg

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium nemcsak azért tekinthető a hazai elsősegély-oktatás zászlóshajójának, mert közel tíz éve kötelező tantervi elem a segélynyújtás, hanem azért is, mert itt képzik országos szinten az elsősegélynyújtást oktató pedagógusokat.

A hétvégén megrendezésre kerülő VitalExpon egyedülálló kezdeményezésre invitálják a fiatalokat és az idősebbeket. Diákjaik bevonásával újraélesztést oktatnak ingyen, minden érdeklődőnek.

A gyakorlatról ráadásul kártyácskát állítanak ki, mely többek közt az újraélesztési protokollt is tartalmazza. A serdülők között Kamaszkori vészhelyzetek című könyvet, míg a felnőtt érdeklődök közt ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

Az újraélesztés mellett elsősegélynyújtást segítő interaktív játékokat mutatnak be interaktív táblán, élethű baleseti sminkeket készítenek a vállalkozó kedvűeknek, sőt online tudásteszt kitöltésére is lehetőség nyílik.

A D pavilon nagyszínpadán újraélesztési és elsősegély bemutatón segédkeznek az iskola tanulói, az alábbi időpontokban:

  • március 1. 12.30 Marsi Zoltán (AKG), 15.00 Hornyák István PhD (Semmelweis Egyetem)
  • március 2. 12.30 Győrfi Pál (Országos Mentőszolgálat), 15.30 Hornyák István PhD (Semmelweis Egyetem)
  • március 3. 12.00 és 14.00 Marsi Zoltán (AKG)
Tanuljon, játsszon, nyerjen!
Az Országos Mentőszolgálat, a Celerus-Medical Division, az elsosegely.hu és a WEBBeteg közös tanulásra és játékra invitálja az érdeklődőket a VitalExpo kiállításon. Az Országos Mentőszolgálat, a Celerus-Medical Division, az elsosegely.hu és a WEBBeteg egyedülálló kezdeményezésre invitálja. Jöjjön el a Vital Expo kiállításra 2013. március 1-3. között, keresse a Celerus-Medical Division (D204/E), az elsosegely.hu (D204/D) vagy a WEBBeteg (D204/A) standját és vegye át kuponfüzetünket!

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A száraz szem kezelése A száraz szem kezelése

Műkönnyek és egyéb megoldások - Mit kell tudnunk róluk?

Magas vérnyomás Magas vérnyomás

Az egészséges étrend hozzájárulhat kordában tartásához.

Indokolt esetben hívjuk a mentőket a...

Számos olyan életveszélyes helyzet van, amikor azonnali orvosi beavatkozásra, a mentők értesítésére van szükség. Ám sok esetben hívják a...

Sürgős-e a sürgős? Miért olyan...

Gyakran hallott kérdés az egészségügyben: "Mennyit kell még várni?" Ez bizony sok mindentől függ, és a legtöbb esetben a betegellátási szisztéma...

Tudnunk kell! Gyermekek...

Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri vagy közúti baleset, vízbefúlás...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.