Életmentő középiskolások

Szerző: WEBBeteg

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium nemcsak azért tekinthető a hazai elsősegély-oktatás zászlóshajójának, mert közel tíz éve kötelező tantervi elem a segélynyújtás, hanem azért is, mert itt képzik országos szinten az elsősegélynyújtást oktató pedagógusokat.

A hétvégén megrendezésre kerülő VitalExpon egyedülálló kezdeményezésre invitálják a fiatalokat és az idősebbeket. Diákjaik bevonásával újraélesztést oktatnak ingyen, minden érdeklődőnek.

A gyakorlatról ráadásul kártyácskát állítanak ki, mely többek közt az újraélesztési protokollt is tartalmazza. A serdülők között Kamaszkori vészhelyzetek című könyvet, míg a felnőtt érdeklődök közt ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

Az újraélesztés mellett elsősegélynyújtást segítő interaktív játékokat mutatnak be interaktív táblán, élethű baleseti sminkeket készítenek a vállalkozó kedvűeknek, sőt online tudásteszt kitöltésére is lehetőség nyílik.

A D pavilon nagyszínpadán újraélesztési és elsősegély bemutatón segédkeznek az iskola tanulói, az alábbi időpontokban:

  • március 1. 12.30 Marsi Zoltán (AKG), 15.00 Hornyák István PhD (Semmelweis Egyetem)
  • március 2. 12.30 Győrfi Pál (Országos Mentőszolgálat), 15.30 Hornyák István PhD (Semmelweis Egyetem)
  • március 3. 12.00 és 14.00 Marsi Zoltán (AKG)
Tanuljon, játsszon, nyerjen!
Az Országos Mentőszolgálat, a Celerus-Medical Division, az elsosegely.hu és a WEBBeteg közös tanulásra és játékra invitálja az érdeklődőket a VitalExpo kiállításon. Az Országos Mentőszolgálat, a Celerus-Medical Division, az elsosegely.hu és a WEBBeteg egyedülálló kezdeményezésre invitálja. Jöjjön el a Vital Expo kiállításra 2013. március 1-3. között, keresse a Celerus-Medical Division (D204/E), az elsosegely.hu (D204/D) vagy a WEBBeteg (D204/A) standját és vegye át kuponfüzetünket!

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Kardio-CT Kardio-CT

Már a tünetek megjelenése előtt kiszűri a szűkületet.

Tudnunk kell! Gyermekek...

Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri vagy közúti baleset, vízbefúlás...

Elsősegély alkoholmérgezés esetén

Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

Mi a teendő szívinfarktus esetén?

Bárkivel előfordulhat, hogy környezetében valaki szívinfarktust kap, vagy éppen ő maga szenvedi el azt. Nem árt tisztában lenni az alapvető...

Veszélyesek lehetnek az autóban...

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.