• Életmentő középiskolások

    Szerző: WEBBeteg

    Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium nemcsak azért tekinthető a hazai elsősegély-oktatás zászlóshajójának, mert közel tíz éve kötelező tantervi elem a segélynyújtás, hanem azért is, mert itt képzik országos szinten az elsősegélynyújtást oktató pedagógusokat.

    A hétvégén megrendezésre kerülő VitalExpon egyedülálló kezdeményezésre invitálják a fiatalokat és az idősebbeket. Diákjaik bevonásával újraélesztést oktatnak ingyen, minden érdeklődőnek.

    Hirdetés

    A gyakorlatról ráadásul kártyácskát állítanak ki, mely többek közt az újraélesztési protokollt is tartalmazza. A serdülők között Kamaszkori vészhelyzetek című könyvet, míg a felnőtt érdeklődök közt ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

    Az újraélesztés mellett elsősegélynyújtást segítő interaktív játékokat mutatnak be interaktív táblán, élethű baleseti sminkeket készítenek a vállalkozó kedvűeknek, sőt online tudásteszt kitöltésére is lehetőség nyílik.

    A D pavilon nagyszínpadán újraélesztési és elsősegély bemutatón segédkeznek az iskola tanulói, az alábbi időpontokban:

    • március 1. 12.30 Marsi Zoltán (AKG), 15.00 Hornyák István PhD (Semmelweis Egyetem)
    • március 2. 12.30 Győrfi Pál (Országos Mentőszolgálat), 15.30 Hornyák István PhD (Semmelweis Egyetem)
    • március 3. 12.00 és 14.00 Marsi Zoltán (AKG)

    Tanuljon, játsszon, nyerjen!


    Az Országos Mentőszolgálat, a Celerus-Medical Division, az elsosegely.hu és a WEBBeteg közös tanulásra és játékra invitálja az érdeklődőket a VitalExpo kiállításon. Az Országos Mentőszolgálat, a Celerus-Medical Division, az elsosegely.hu és a WEBBeteg egyedülálló kezdeményezésre invitálja. Jöjjön el a Vital Expo kiállításra 2013. március 1-3. között, keresse a Celerus-Medical Division (D204/E), az elsosegely.hu (D204/D) vagy a WEBBeteg (D204/A) standját és vegye át kuponfüzetünket! Tanuljon, játsszon, nyerjen!>>

    (WEBBeteg)

     

    Módosítva: 2013.02.27 12:05, Megjelenés: 2013.02.27 12:05
   • Cikkajánló

    Üzemorvosi vizsgálat

    Üzemorvosi vizsgálat

    Balogh Mária, újságíró

    Miért szükséges a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat, és mit érdemes még tudni róla?

    Szúnyogcsípés

    Szúnyogcsípés

    Cs. K., fordító

    A szúnyogok és a szúnyogcsípés bosszantó, és ráadásul több betegséget is terjesztenek.

    Májrepedés (májruptura)

    Májrupturának a máj állományában bekövetkező repedést nevezzük. Mi okozhatja? Mik a tünetei? Hogyan kezelhető?

    Elsősegély alkoholmérgezés esetén

    Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

    Bárki menthet életet

    Balesetek, vészhelyzetek bárhol, bármikor előfordulhatnak akár az utcán, akár az otthonunkban. A váratlan szituációkban gyorsan és összeszedetten kell cselekedni, ám ennek előfeltétele, hogy tisztában legyünk az életmentés alaplépéseivel.

    Hőkollapszus gyermekeknél: tünetek és elsősegély

    A hőkollapszus, vagyis a hőség miatti ájulás a magas hőmérséklet okozta fokozott izzadás következménye.

    Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?

    Nyáron sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak.

    Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése

    Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk.

    Mi a teendő szívinfarktus esetén?

    Bárkivel előfordulhat, hogy környezetében valaki szívinfarktust kap, vagy éppen ő maga szenvedi el azt. Nem árt tisztában lenni az alapvető szabályokkal, hiszen ilyen esetekben perceken múlhat az ember élete.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.