Életmentő középiskolások

Szerző: WEBBeteg

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium nemcsak azért tekinthető a hazai elsősegély-oktatás zászlóshajójának, mert közel tíz éve kötelező tantervi elem a segélynyújtás, hanem azért is, mert itt képzik országos szinten az elsősegélynyújtást oktató pedagógusokat.

A hétvégén megrendezésre kerülő VitalExpon egyedülálló kezdeményezésre invitálják a fiatalokat és az idősebbeket. Diákjaik bevonásával újraélesztést oktatnak ingyen, minden érdeklődőnek.

A gyakorlatról ráadásul kártyácskát állítanak ki, mely többek közt az újraélesztési protokollt is tartalmazza. A serdülők között Kamaszkori vészhelyzetek című könyvet, míg a felnőtt érdeklődök közt ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

Az újraélesztés mellett elsősegélynyújtást segítő interaktív játékokat mutatnak be interaktív táblán, élethű baleseti sminkeket készítenek a vállalkozó kedvűeknek, sőt online tudásteszt kitöltésére is lehetőség nyílik.

A D pavilon nagyszínpadán újraélesztési és elsősegély bemutatón segédkeznek az iskola tanulói, az alábbi időpontokban:

  • március 1. 12.30 Marsi Zoltán (AKG), 15.00 Hornyák István PhD (Semmelweis Egyetem)
  • március 2. 12.30 Győrfi Pál (Országos Mentőszolgálat), 15.30 Hornyák István PhD (Semmelweis Egyetem)
  • március 3. 12.00 és 14.00 Marsi Zoltán (AKG)
Tanuljon, játsszon, nyerjen!
Az Országos Mentőszolgálat, a Celerus-Medical Division, az elsosegely.hu és a WEBBeteg közös tanulásra és játékra invitálja az érdeklődőket a VitalExpo kiállításon. Az Országos Mentőszolgálat, a Celerus-Medical Division, az elsosegely.hu és a WEBBeteg egyedülálló kezdeményezésre invitálja. Jöjjön el a Vital Expo kiállításra 2013. március 1-3. között, keresse a Celerus-Medical Division (D204/E), az elsosegely.hu (D204/D) vagy a WEBBeteg (D204/A) standját és vegye át kuponfüzetünket!

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Utazási betegség Utazási betegség

Tünetei az utazás közben jelentkező szédülés, hányinger, sápadtság. Mi okozza?

Tudnunk kell! Gyermekek...

Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri vagy közúti baleset, vízbefúlás...

Elsősegély alkoholmérgezés esetén

Alkoholmérgezésről akkor beszélhetünk, ha a véralkoholszint eléri a 2,5-4 ezreléket, ami körülbelül 100 g alkohol fogyasztása után következik be.

Mi a teendő szívinfarktus esetén?

Bárkivel előfordulhat, hogy környezetében valaki szívinfarktust kap, vagy éppen ő maga szenvedi el azt. Nem árt tisztában lenni az alapvető...

Veszélyesek lehetnek az autóban...

Veszélyesek lehetnek az autóban hagyott alkoholtartalmú kézfertőtlenítők - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.