"Ilyen sintérmunkát még nem láttam"

Szerző: Független Hírügynökség

Rutinműtétre feküdt be, és majdnem belehalt az operációba egy 24 éves nő, mert orvosa a beavatkozás során átszúrta hasfalát, ráadásul a műtétnél fel nem szívódó varratokkal öltötték össze - írja a Bors.

Miután a fiatal nőt hazavitték a kórházból, olyan rosszul lett, hogy vissza kellett szállítani, és kiderült, az orvos átszúrta a vastagbelét. Következő operációja után új orvosa hozzátette, ilyen sintérmunkát még nem látott.

Várkonyi Katalin, a kórház főigazgatója azt mondja, áttekinttették az ügyet, és megállapították, hogy nincs ok-okozati összefüggés a vastagbél perforációja és a műtét között.

Az orvosnak nem ez volt az első ilyen esete: L. Fábián egy korábbi műtétje alkalmával úgy átszúrta egy asszony hasfalát, hogy a nő nem élte túl a beavatkozást. Az orvos korábbi ügye miatt részleges felfüggesztést kapott - írja a lap.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Koronavírus napi jelentés: 73-an...

A péntek reggel közzétett adatok szerint Magyarországon 8921 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 327 014 főre nőtt a...

Orvosok helyett robotok és...

Az egészségügy szinte összes területén egyszerűsíthetné vagy gyorsíthatná a folyamatokat különböző online megoldások alkalmazása. Ahogy...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.