Miért együnk halat? Meggyőző érvek
megjelent: 2009.07.09.
Magyarország az egyik legkevesebb, fejenként évi 2-3 kilogrammnyi halat fogyasztó ország a világon.
A halak elsősorban az ünnepekhez kötődnek nálunk, pedig kívánatos lenne nagyobb mennyiségben és gyakrabban fogyasztani. De miért is előnyös az omega-3 zsírsavakat tartalmazó tengeri halak fogyasztása?
A kémiai szerkezet nagymértékben meghatározza a zsírok tulajdonságait, így az egészségre gyakorolt hatásukat is. Az állati eredetű telített zsírok helyett ajánlott inkább telítetlen zsírsavakat tartalmazó növényi olajat és halat fogyasztani.
Elsősorban az esszenciális zsírsavak rendszeres beviteléről kell gondoskodni, mert ezek nélkülözhetetlenek a szervezet normális működéséhez, de csak táplálékok útján juthatunk hozzájuk.
A cikk partnerünk, a portálon olvasható.