• Halolaj téma

        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        Hazánkban valamikor nagy hagyománya és kultúrája volt a halfogyasztásnak, napjainkban azonban ez sajnos már nem mondható el. Az európai átlagtól messzemenően elmaradó halmennyiség az egészségi állapotunkat is befolyásolja, és hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának növekedéséhez.
        WEBBeteg - Szabó Gál Bence
        Szervezetünkben az omega-3 zsírsavakhoz tartozó EPA és DHA zsírsavakból gyulladáscsökkentő, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredően gyulladást fokozó hatású hormonszerű anyagok (eikozanoidok) keletkeznek folyamatosan. Emiatt nagyon fontos ezen zsírsavak megfelelő aránya a szervezetben, mely megteremtése táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel könnyen elérhető.
        WEBBeteg
        "Tényleg enyhítheti az omega-3 zsírsav parlagfű alergiám tüneteit?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
        Több mint TestŐr
        A halak közül az egyik legegészségesebb a tonhal. A tengeri polipok, halak omega 3 zsírsavat tartalmaznak, ami nagyon fontos szervezetünk számára.
        MTI
        Ha idősebb korában hetente három alkalommal omega-3 zsírsavban gazdag halolajat fogyaszt valaki, az segíthet megőrizni izomzatát azáltal, hogy megduplázza a testmozgás előnyös hatását - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap.
        MTI
        A táplálékkiegészítőként használt halolaj az utóbbi időben igen népszerűvé vált, többnyire a szív-és érrendszeri betegségek megelőzése céljából, de szedték az Alzheimer-kór előrehaladásának lassítása végett is.
        Medipress
        Az elhízással, magas vérnyomással, magas vérzsír illetve triglicerid szinttel, és magas vérnyomással járó metabolikus szindrómában szenvedő emberek számára egy új tanulmány szerint a telített zsírokban szegény, összetett szénhidrátokban gazdag étrend halolajjal történő kibővítése lehet a megoldás.