Halolaj téma

Halételek - Miért értékes elemei az étrendnek?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Hazánkban valamikor nagy hagyománya és kultúrája volt a halfogyasztásnak, napjainkban azonban ez sajnos már nem mondható el. Az európai átlagtól messzemenően elmaradó halmennyiség az egészségi állapotunkat is befolyásolja, és hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának növekedéséhez.

Omega-3 és omega-6 - Miből mennyit?

WEBBeteg - Szabó Gál Bence

Szervezetünkben az omega-3 zsírsavakhoz tartozó EPA és DHA zsírsavakból gyulladáscsökkentő, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredően gyulladást fokozó hatású hormonszerű anyagok (eikozanoidok) keletkeznek folyamatosan. Emiatt nagyon fontos ezen zsírsavak megfelelő aránya a szervezetben, mely megteremtése táplálkozással és étrend-kiegészítőkkel könnyen elérhető.

Allergiás panaszok és az omega-3 zsírsavak - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Tényleg enyhítheti az omega-3 zsírsav parlagfű alergiám tüneteit?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A halolajfogyasztás növeli az idősebb nők izomerejét

MTI

Ha idősebb korában hetente három alkalommal omega-3 zsírsavban gazdag halolajat fogyaszt valaki, az segíthet megőrizni izomzatát azáltal, hogy megduplázza a testmozgás előnyös hatását - idézte brit kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap.

Mikor segíthet a halolaj?

MTI

A táplálékkiegészítőként használt halolaj az utóbbi időben igen népszerűvé vált, többnyire a szív-és érrendszeri betegségek megelőzése céljából, de szedték az Alzheimer-kór előrehaladásának lassítása végett is.

Halolajjal a magas koleszterinszint ellen

Medipress

Az elhízással, magas vérnyomással, magas vérzsír illetve triglicerid szinttel, és magas vérnyomással járó metabolikus szindrómában szenvedő emberek számára egy új tanulmány szerint a telített zsírokban szegény, összetett szénhidrátokban gazdag étrend halolajjal történő kibővítése lehet a megoldás.

Koleszterincsökkentő tabletta ínfájdalmat okoz

Orvos valaszol - WEBBeteg szerkesztőség

T. Doktornő! 6, 8-as koleszterinemre szedtem gyógyszert, amely achilles infájdalmat okozott, ck értékem jóval magasabb volt a határértéknél, igy abbahagytam a szedést. Mit javasol, hogy csökkentsem? Húst nem nagyon eszem, heti háromszor cardió-edzé

Eskimo kids halolaj

Orvos valaszol - Dr. Kocsis István

Tisztelt doktornő/úr! A kisfiúnknak magas az ammóniaszintje, fehérjeszegény diétán van, szedi a laevolac laktulózt. Nem beszél csak néhány értelmes szót mond, inkább csak halandzsázik. Hallottunk az eskimo kids halolajról és azt szeretném megkérde

Halolaj

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Tisztelt doktornő!

A kérdésem a következő lenne. Van egy 13 éves fiam adhatom-e neki az Eskimo 3

felnőt változatát? Elég sok jót hallotam és olvastam róla.

Köszönettel banfi

Eskimo Kids halolaj

Orvos valaszol - Dr. Csuth Ágnes

Kedves Doktornő/Úr! Eskimo Kids halolajat vagy más halolajat adhatok vagy nem adhatok kisgyermeknek, ezzel teszek valami rosszat neki? Köszönöm! Ann