• Orvos válaszol: Endokrin betegségek

        Endokrin betegségek
        Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában
      • Pajzsmirgy gyulladás

        2019-03-07 12:28
        Tisztelt Doktor Nő! 3 hónappal a szülés után pajzsmirigy gyulladás kezdődött nálam, a tsh ertekem 5,6 volt. Kezdeti gyogyszeradagolástol túlműködés lett ezert a gyogyszert nem szedtem.(eutyrox 50, 1, 5 honapig) Majd kiderult hogy igy újra megemelkedett a tsh 8,6...

        Mi a teendő?

        2019-02-27 13:49
        T. Doktor Nő! Vérképemben vannak megcsillagozott eredmények, ezzel kapcsolatosan szeretném megkérdezni, hogy mi lenne a teendőm? Serum HDL Cholesterin 1,3 mmol/L ref. 1,7 Vvt szám: 4,70T/L ref. 3,80-4,50 Monocyta: 7,7 ref. 3,0-7,0 600TSH 6,030mIU/L ref....

        Prolaktin és progeszteron probléma

        2019-02-26 08:20
        Tisztelt Doktornő! Babát tervezünk párommal. Két endokrinológiai problémám van, amit eddig megállapítottak. Az egyik a progeszteron alacsony szintje (pecsételés előtte-utána, néha igen erős vérzéssel). A másik, hogy novemberben mikroadenomát találtak...

        L-Thyroxin?

        2019-02-24 15:31
        A körzeti orvos javaslatára kerestem fel egy endokrinológust, és azt monták, hogy az immunrendszerem megbolondult, ellenanyagot termel a pajzsmirigy ellen. HA elkezdem szedni az ő általa felírt L-Thyroxint, akkor ez a gyulladás csökkenni fog, csökken az Anti-Tpo...

        Pajzsmirigy alulműködés

        2019-02-21 14:22
        Pajzsmirigy alulműködésem van.Évek óta szedek rá gyógyszert. Most voltam ellenőrzésen. Az ultrahango vizsgálaton azt írták a leletre:,, Mk.lebenyben néhány 5-5, 5 mm-es, echoszegény göbök láthatók.” Ez mit jelent? A belgyógyász azt mondta hogy nincs semmi...

        Terheléses vércukor + inzulin vizsgálat.

        2019-02-12 15:16
        Üdvözletem! Azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi laborértékek jelezhetnek -e valami problémát? Glükóz: 0 perc 5, 3 mmol/l 60 perc 8, 5 mmol/L 120 perc 8, 1 mmol/L Inzulin: 6, 6 mIU/L 60 perc 79, 1 mIU/L 120 perc 90, 6 mIU/L Köszönettel, Benjámin(29)

        2 gyógyszer beszedése közt eltelt idő

        2019-02-10 09:04
        Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi időnek kell eltelnie Letrox 50µg és Estrofem 2mg beszedése között? Köszönöm válaszát!

        Éjszakai fej izzadás

        2019-02-10 04:45
        Kedves DrNő/DrÚr! 40 éves nő vagyok, 83 kg. Inzulinrezisztenciám van pár éve. Merckformin 1000 és Jardiance tablettákat szedek napi 1-1-et. A 140g Ch diétát általában napközben sikerül tartani, de este túleszem magam. Az a problémám hogy éjjel iszonyatosan...

        Pco - inzulinrezisztencia?

        2019-02-05 20:57
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A pco-s jellegű ováriumaim miatt és a több sikertelen meddőségi kezelés után merült fel az inzulinrezisztencia gyanúja. A mellékleteben csatoltam a hárompontos glükóz és inzulin vizsgálat eredményét. Glükóz: éhgyomri: 4, 8...

        Pajzsmirigy alulműködés-terhesség

        2019-02-02 10:12
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 35 éves, 13 hetes kismama vagyok. 10 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést, melyre napi 50 mikrogram L-Thiroxint szedek. Évente ellenőrzik vérvétel útján a TSH, FT4, FT3, Anti-TPO szintemet. A gyógyszer beállítása...

        Pajzsmirigy

        2019-01-31 19:10
        Üdvözlöm! A pajzsmirigy Uh vizsgálaton a következő adatok derültek ki: a jobb Lébény 16x11x31mm, 2, 8 cm3, a bal Lébény 12x13x29 mm, 2, 5 cm3. A bal oldalon a kp. Harmadban 14x6mm-es göb látszik. A göb eechodens falak rendelkezik. Területén echoszegényebb...

        Pajzsmirigy alulműködés? TSH

        2019-01-22 12:10
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Nemrégiben csináltattam magán laborban egy teljes vérképet, beleértve a pajzsmirigy hormonokat is, eredményeim az alábbiak lettek: TSH 4, 323 mIU/L * 0, 400 - 4, 000 Szabad T4 11, 93 pmol/L 7, 75 - 15, 21 Szabad T3 5, 03 pmol/L 3, 90 - 6,...

        Pajzsmirigy

        2019-01-18 14:47
        Jó napot! Az a kérdésem, hogy az alacsony kortizolszint okozhat e pajzsmirigy alulműködést. Köszönöm.

        Mit javasol?

        2019-01-16 23:22
        A kérdező kommentje: 56 éves vagyok, 3 éve göb lett a pajzsmirigybe. Nem szúrattam sosem. A vérképem jó, de ma bejött pluszba egy 9x 2. 6os valami. Háziorvos szerint, lehet ciszta, meszesedés. Anyumnak sulyosabb baja van már, félek leöröklöm. Nem iszom nem...

        Cukor probléma

        2019-01-05 20:15
        A panaszom, hogy étkezést követően 1 órán belül olyan 4, 1-3, 8 rá leesik a cukrom. Délután van hogy jobb de van hogy sokat lent van. Voltam terheles cukron ahol a 2 órás cukor 3, 1 lett inzulin ertekeim: ehgyomori inzulin:5, 20 60 perces:48, 7 120 perces 7, 98 homa...

        Valóban inzulinrezisztencia?

        2019-01-01 20:51
        Kedves Rakk Erika Doktornő! Korábban írtam Önnek, amennyiben ez nem IR, akkor Ön szerint semmilyen cukoranyagcsere-betegség nem áll fent? Most 180g-ra állítottak át, tízórai 20 g lassú cho lett, uzsonna 30 g gyors cho, ebéd 60 g a rosszullétek miatt.Jelent az...

        Mire utalhat a lelet?

        2018-12-19 16:40
        Tisztelt Szakértő! Természetes mihamarbb felkeresek egy szakorvost, de érdeklődnék, hogy a következő lelet mire utalhat? TSH < 0.01 FT4 43, 16 FT2 24, 2 Anti TPO >1300.0 Anti-thyreoglobulin 41.0 TSH elleni AT 23, 7 Köszönöm válaszát!

        3. napi hormonsor

        2018-12-10 14:20
        Tisztelt Doktornő/Úr! 3.napi hormonsor eredményről kérdeznék.Ezek az értékek mit jelentenek.Látom a referencia tartományt, (megyek majd orvoshoz is, csak nem most)de szeretném ha egy hozzáértő elmagyarázná nekem. TSH:1, 43 LH:2, 8 mIU/mL FSH:6, 4...

        Hogyan tovább?

        2018-12-09 16:47
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Pajzsmirigy betegség (alulműködés) valamint IR kapcsán szeretnék tanácsot kérni. 2015 tavaszán derült ki a pajzsmirigy alulműködésem, elkezdtem szedni a Letrox tablettát, 50 mikrogrammot. Mivel a tsh érték nem ment le a megfelelő...

        Inzulinrezisztencia?

        2018-12-07 18:34
        Kedves Doktornő! Augusztusban enyhe inz.rezisztenciát diagnosztizáltak.160g diétázom azóta. (Hashimoto is kiderült, de hormonpotlás nem indokolt, pajzsmirigy echoszerkezetű, anti TPO:394! ) Valóban enyhe IR? Babát szeretnénk. Pár hetes a labor, a diéta...
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!