Orvos válaszol: Endokrin betegségek

Endokrin betegségek
Összes kérdés a(z) Endokrin betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Endokrin betegségek témában

Vércukorterhelés

2020-10-15 21:29:59

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Terheléses vércukor eredményem: -HOMA glukoz 3,7 mmol/L -HOMA inzulin 7,26 uu/ml -HOMA imdex 1,19 -se inzulin 0 perc 8,82 uu/mL -se inzulin 60 perc 105 -se inzulin 120 perc 20,18 Kérem segitségét a kiértékelésben! Nagyon köszönöm!

Pajzsmirigy betegségem

2020-10-11 20:16:05

Kedves Doktor/Doktornő! Ultrahang vizsgálaton voltam és egy kicsit aggódom. A pajzsmirigyem jobb lebenye 50*16*18mm a ball 48*17*17 nagyságú. Mindkét lebenye durván inhomogén szerkezetű. A jobb lebenyben az inhomogenitás mellett kB 7mm nagyságú környezeténél...

Pajzsmirigy göb

2020-10-11 19:03:42

Tisztelt Dr.Nő, Dr. Úr! Véleményét szeretném kérni pajzsmirigy göbbel kapcsolatosan. 2019.áprilisban hirtelen látótér kiesésem volt, TIA-ra gyanakodott a orvos, ezért nyaki ultra küldött.Ennek során derült ki, hogy a pajzsmirigy mindkét lebenyében 1-1 göb...

Magas TSH érték fennálló és kezelt pajzsmirigalulműködéskkor

2020-10-07 13:46:13

Tisztelt Doktor Úr! Kb. 12 éve szedek pajzsmirigy alulműködésre Euthyrox 100-as gyógyszert, mellyek a TSH, T3,T4 értékeim normál tartományban vannak tartva, folyamatos kontroll alatt. A legutóbbi két kontroll az alábbi eredményeket mutatja: 2020.07.20: TSH: ...

Ösztrogén-dominancia?

2020-10-04 19:08:49

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évek óta visszatérő fibroadenomák vannak a mellemben. Elmúlik, eltávolítják, újak nőnek... A nőgyógyász elküldött hormonvizsgálatra. A menzeszem 09.05-én, a vérvétel 09.24-én, a következő menzesz 09.29-én volt. Tsh: 1,57. FSH:...

Nootropil

2020-09-17 08:49:03

Fülzúgásomra Nootropil gyógyszert kaptam.A betegtájékoztatóban azt olvastam,hogy pajzsmirigy tartalmú gyógyszer szedését meg kell beszélni a kezelő orvossal.Letrox nevű gyógyszert is szedek pajzsmirigy alulműködésre.Szeretném megkérdezni,hogy okozhat e ez...

Hipofizis Microadenoma / PM Gyulladás?

2020-09-06 12:23:17

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Egy (számomra eléggé) komplex problémával fordulok Önhöz. 33 éves vagyok, 15 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam Pajzsmirigy problémákat, melyeket röviden szeretnék összefoglalni. 2005-ben (18 évesen) rendszertelen ciklus...

Terheléses prolaktin vizsgálat menopauzában

2020-08-27 08:23:53

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A bal szememen villámlátás jelentkezett, ami kb. 4 hónapja tart. A szemorvos glaukómára gyanakszik, vagy az is lehet, hogy valami nyomja a szemet. Terheléses prolaktin vizsgálatot csináltattam saját kérésre. Eredménye: 1574 mlU/l....

fülzúgás pajzsmirigy alulműködéstől?

2020-08-25 20:21:53

Tisztelt doktorúr / doktornő! 9 hónapja kezdődött magasfrekvenciás fülzúgásom és magasfrekvenciás halláscsökkenésem kivizsgálása érdekében fül-orr-gégészeti javaslatra TSH szint ellenőrzés is történt. A mintavétel mely 8: 30-perckor történt 4.15...

Koponya MR lelet

2020-07-31 15:26:15

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi MR lelet értelmezésében kérném a segítségét. A 18 éves lányom leletéről lenne szó, akit az endokrinológus orvos küldött koponya MR-re magas prolaktin szint miatt. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Sella MR...

Pajzsmirigy kérdés, sürgős, endokrinológus részére

2020-07-26 15:00:26

T. Orvos! Szeretném véleményét kérni UH vizsgálaton voltam nem panasz miatt hanem nagyon régen voltam 10-12 éve. Laborban többnyire évente. Az eredmények határon belül voltak. Most is rendben volt minden. A pajzsmirigy nél TSH 2,990 (a jó érték 0,270-4200) ...

Ptolactin

2020-07-11 08:15:10

Kedves Orvosok! Tejcsorgásom van évek óta (kbb8 éve) ,már terhességem előtt is volt. Főleg peteérés után fokozódik a menzesz kezdetéig ilyenkor sokkal nagyobb lesz a mellem és feszül. Mellultrahang negatív lett. Voltam prolactin szint mérésen ami a...

Pajzsmirigy alulmüködés

2020-07-04 12:01:45

Tisztelt Doktornő! Endokrinológus szakorvost nem tudtam választani, jelenleg nem volt a listában, ezért választottam önt, remélem tud válaszolni a kérdésemre. 2019. márciusában diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulmüködést, (leleteim: TSH 6,27 mIU/L ...

Pajzsmirigy - túlműködés?

2020-06-23 14:23:26

Üdvözlöm! Feketéné Szarvas Katalin vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy pajzsmirigy-túlműködésem van e? 11 hónapja szültem a második gyermekem. Jelentős fogyást tapasztaltam, a hajam még mindíg hullik. Erős szívdobogás érzés szokott jelentkezni...

Pajzsmirigy betegség

2020-06-22 11:49:46

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az indokolatlan hízás, éjszakai izzadás, szapora ingadozó pulzus okának keresése miatt pajzsmirigy vérvizsgálatot végeztettem. Az eredmények: TSH 2,896 ulU/ml (ref: 0,380-5,330) , FT3 4,99 pmol/l (ref: 3,8-6,0) , FT4 13,80 pmol/l ...

Pajzsmirigy megnagyobbodás

2020-06-11 15:06:25

Szép napot! 26 éves nő vagyok. 2020. márciusában voltam nyaki ultrahangon és ez az eredményem: A pajzsmirigy jobb lebenye 34x16x14mm. Az isthmus keskeny. A bal lebeny hosszabb 38x14x12mm. Szerkezetében apró cysta van. A lebenyek kevésbé vascularisaltak, acut...

Lh szint

2020-06-05 12:13:01

Üdvözlöm.Érdekelne a véleménye a 3ik napi vérvételröl.a saját orvosom sajnos annyival lezárta hogy magas az lh szint.de semmi gyogyszert kezelést nem irt elö. Lh szint 21,66 Fsh szint 8,81 Osztraidol 524 A sima cukrom 5.5 A 60perces 9,7 A 120perces...

Prolaktin szint

2020-05-29 10:58:57

Kedves Doktor! Az lenne a kérdésem, hogy a minap voltam vervetelen, ahol 31es prolaktin szintet mertek. A mellembol atlatszo folyadek jon nyomas hatasara, csak 1-2 csepp, de elegge aggasztott, ezert elmentem kivizsgaltatni. A referencia ertek 3-27ig terjed. Nagy okom van az...

Hormonvizsgálat fogamzásgátló mellett

2020-05-28 11:18:53

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Közel 12 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy autoimmun gyulladást. Évente járok kontrollra, ahol csak vérképet néznek, ultrahangvizsgálatra 2-3 évente kerül sor. Az orvosom szerint nincs szükségem gyógyszerre, és lehetséges...